Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

Σωματειο εργαζόμενων αντιδρά σε ανακοίνωση του προεδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Πύργος  12-04-16
Αρ.Πρωτ. 030

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου Γενικ. Νοσοκ. Ηλείας

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕΔΗΝ
ΚΟΙΝ:  Διοικητή  6η ΥΠΕ

Διοίκηση  Γ.Ν.Ηλειας

Κύριε πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ,

Με αφορμή έγγραφο σας προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σχετικά με καταγγελίες από τον πρόεδρο του σωματείου της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας ,έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ουδέποτε ενημερωθήκαμε από εσάς ή το σύλλογο εργαζομένων της Αμαλιάδας για το συγκεκριμένο θέμα. Και απορούμε πως ανακοινώνετε την συμμέτοχη μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις χωρίς να  μας ρωτήσετε! Οι αποφάσεις μας, για κάποιους που το έχουν ξεχάσει παίρνονται συλλογικά με δημοκρατικές διαδικασίες και δεν δεχόμαστε καπελώματα  για τις δράσεις μας.

Η επίθεση που δέχτηκε με προπηλακισμούς και πρακτικές γηπέδου η συνάδελφος ιατρός και εκτελούσα χρέη Αναπληρωτή Διοικητή από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας είναι απαράδεκτη αντισυναδελφική και προσβλητική ως προς το συνδικαλιστικό κίνημα και την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας.  Σας θυμίζουμε ότι η συνάδελφος ιατρός και διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας δεν είναι πολίτικο πρόσωπο διορισμένο  από την κυβέρνηση να ασκεί εξουσία. Υποχρεώθηκε από τον νόμο, λόγο παραίτησης του διοικητή, να αναπληρώνει στην διοίκηση μέχρι τον ορισμό του νέου.

Η συνέπεια  και η πρόσφορα της στην έκρυθμη λειτουργιά του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είναι αποδεδειγμένα αξιέπαινη και τυγχάνει της αποδοχής της ιατρικής και νοσηλευτικής κοινότητας.

Στο σκεπτικό σας για τις αποφάσεις του ΔΣ Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας  σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνετε  υπόψην την πλήρη  συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία της μοναδικής  γυναικολογικής κλινικής στον νομό Ηλείας. Ιδιαίτερα σε περίοδο με αυξημένες  προσφυγικές ροές και  επισκέπτες λόγο  εορτών στον νομό μας. Άλλωστε το αίτημα έχει χρονικό ορίζοντα αυστηρά δυο μήνες.

Το πρόβλημα της στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό είναι το βασικό μας αίτημα και αγωνιζόμαστε για ασφαλή κάλυψη του πληθυσμού της Ηλείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Κατανοούμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων από το όμορο νοσοκομείο, αν και για το συγκεκριμένο θέμα  είχε ενημερωθεί και συναινέσει η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας του Γ.Ν Ηλείας. Οι αγώνες μας θα είναι κοινοί για την στελέχωση και των δυο δομών  χωρίς την στείρα αντιπαράθεση και τις τοπικιστικές κορόνες. Θεωρούμε δε ότι στα πλαίσια του πολιτισμένου διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων  μπορούν να λυθούν πολλά θέματα και να μπει ένα τέλος σε πρακτικές των περασμένων ετών με μονομερείς ενέργειες που εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου