Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Σωματειο εργαζόμενων αντιδρά σε ανακοίνωση του προεδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Πύργος  12-04-16
Αρ.Πρωτ. 030

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου Γενικ. Νοσοκ. Ηλείας

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕΔΗΝ
ΚΟΙΝ:  Διοικητή  6η ΥΠΕ

Διοίκηση  Γ.Ν.Ηλειας

Κύριε πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ,

Με αφορμή έγγραφο σας προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σχετικά με καταγγελίες από τον πρόεδρο του σωματείου της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας ,έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ουδέποτε ενημερωθήκαμε από εσάς ή το σύλλογο εργαζομένων της Αμαλιάδας για το συγκεκριμένο θέμα. Και απορούμε πως ανακοινώνετε την συμμέτοχη μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις χωρίς να  μας ρωτήσετε! Οι αποφάσεις μας, για κάποιους που το έχουν ξεχάσει παίρνονται συλλογικά με δημοκρατικές διαδικασίες και δεν δεχόμαστε καπελώματα  για τις δράσεις μας.

Η επίθεση που δέχτηκε με προπηλακισμούς και πρακτικές γηπέδου η συνάδελφος ιατρός και εκτελούσα χρέη Αναπληρωτή Διοικητή από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας είναι απαράδεκτη αντισυναδελφική και προσβλητική ως προς το συνδικαλιστικό κίνημα και την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας.  Σας θυμίζουμε ότι η συνάδελφος ιατρός και διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας δεν είναι πολίτικο πρόσωπο διορισμένο  από την κυβέρνηση να ασκεί εξουσία. Υποχρεώθηκε από τον νόμο, λόγο παραίτησης του διοικητή, να αναπληρώνει στην διοίκηση μέχρι τον ορισμό του νέου.

Η συνέπεια  και η πρόσφορα της στην έκρυθμη λειτουργιά του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είναι αποδεδειγμένα αξιέπαινη και τυγχάνει της αποδοχής της ιατρικής και νοσηλευτικής κοινότητας.

Στο σκεπτικό σας για τις αποφάσεις του ΔΣ Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας  σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνετε  υπόψην την πλήρη  συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία της μοναδικής  γυναικολογικής κλινικής στον νομό Ηλείας. Ιδιαίτερα σε περίοδο με αυξημένες  προσφυγικές ροές και  επισκέπτες λόγο  εορτών στον νομό μας. Άλλωστε το αίτημα έχει χρονικό ορίζοντα αυστηρά δυο μήνες.

Το πρόβλημα της στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό είναι το βασικό μας αίτημα και αγωνιζόμαστε για ασφαλή κάλυψη του πληθυσμού της Ηλείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Κατανοούμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων από το όμορο νοσοκομείο, αν και για το συγκεκριμένο θέμα  είχε ενημερωθεί και συναινέσει η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας του Γ.Ν Ηλείας. Οι αγώνες μας θα είναι κοινοί για την στελέχωση και των δυο δομών  χωρίς την στείρα αντιπαράθεση και τις τοπικιστικές κορόνες. Θεωρούμε δε ότι στα πλαίσια του πολιτισμένου διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων  μπορούν να λυθούν πολλά θέματα και να μπει ένα τέλος σε πρακτικές των περασμένων ετών με μονομερείς ενέργειες που εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!