Σάββατο, 4 Δεκ 2021

«Σιγά μη κλάψω, σιγά μη ΦΟΒΗΘΩ…»

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ..

Ο ακροδεξιός κατήφορος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη  δεν έχει τέλος. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται η ποινικοποίηση κάθε φωνής αντίστασης, κινητοποίησης και διαμαρτυρίας ενάντια σε μια πολιτική που ισοπεδώνει συνδικαλιστικά, εργασιακά, πολιτικά και μορφωτικά δικαιώματα αλλά και το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή και στην υγεία.

Γι αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση πέρασε το καλοκαίρι τον -χουντικής έμπνευση- νόμο

( με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ για να μην ξεχνιόμαστε…) για τις διαδηλώσεις, με τον οποίο επιχειρεί ουσιαστικά να απαγορεύσει οποιαδήποτε κινητοποίηση, πορεία και συλλαλητήριο, καθώς υποχρεώνει τους «διοργανωτές» της διαδήλωσης να διαπραγματεύονται με την αστυνομία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθε.

Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι γονείς, ο λαός βροντοφώναξαν «ως εδώ!». Έσπασαν το κλίμα του φόβου και κατέβηκαν να διαδηλώσουν: και τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και το Γενάρη, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής. Κατέβηκαν να διαδηλώσουν ενάντια σε μια κυβέρνηση που δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που δε διέθεσε ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τις ασφαλείς μεταφορές των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά. Ενάντια σε μια κυβέρνηση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει πλήθος αντεργατικών και αντιλαϊκών νομοσχεδίων που διαλύουν την Εργασία, τη Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνία  και τις ζωές τους.

Απέναντι σ’ αυτό, το ξέσπασμα λαϊκής οργής, η κυβέρνηση της ΝΔ αντιδρά με ένα κρεσέντο πολιτικής μικρότητας και ρεβανσισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμαεντύπου του Ακροδεξιού Κέντρου, ξεκινά ένα πογκρόμ διώξεων, αρχικά κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, αργότερα πιθανόν και  άλλων που συμμετείχαν,  με την κατηγορία ότι παραβίασε τον νόμο Χρυσοχοϊδη, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, στις 30/9, διεκδικώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων και στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπου τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη χτύπησαν επανειλημμένα τους  συγκεντρωμένους  έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα το τραυματισμό  Υγειονομικών. Φαίνεται λοιπόν ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τα «ψεύτικα» χειροκροτήματα και τα δάκρυα, δείχνει τώρα τα «πραγματικά της συναισθήματα» , αυτά του Αυταρχισμού, της Αστυνομικής Βίας  και των Δικογραφιών  στους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Ενώ από την άλλη, εναντίον των διοργανωτών του ΜΕΓΑΛΟΥ πανεκπαιδευτικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 28/1, επειδή παραβιάστηκε η απαγόρευση των συναθροίσεων, σχηματίζεται  δικογραφία, για να ταυτοποιηθούν οι οργανωτές και οι συμμετάσχοντες, και να επιληφθεί ο εισαγγελέας(!!)

Η κυβέρνηση, έντρομη από τις χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, τους Υγειονομικούς που συνεχίζουν και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ  τον Αγώνα διεκδικώντας την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας,  τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στη Κατεδάφιση της Δημόσιας Παιδείας και την Αστυνομία  στα ΑΕΙ, τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον Εργασιακό Μεσαίωνα ,  επιλέγει να εντείνει τον αυταρχισμό και να γυρίσει τη χώρα πίσω, στις πιο σκοτεινές και μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Το ποτάμι που διαδήλωνε και θα διαδηλώνει κάθε φοράΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ…

Εμείς οι Υγειονομικοί, θα συνεχίσουμε τον Αγώνα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, απέναντι στους Νόμους και τα Σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ που ποινικοποιούνκάθε φωνής αντίστασης , κινητοποίησης και διαμαρτυρίας.  Σηκώνουμε το «γάντι» που έριξε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε Δίωξηκαι δίνουμε αγωνιστική απάντηση:

Στις 16 ΦΛΕΒΑΡΗ, μετατρέπουμε την στάση σε 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ , συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και στέλνουμε ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στη Κυβέρνηση της Ν.Δ:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στο Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»