Κυριακή, 17 Νοέ 2019

Σε «διατεταγμένη υπηρεσία» υποστήριξης του Κυβερνητικού έργου(;) η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ: Η Κυβέρνηση θα κάνει 2.000 ΝΕΕΣ Προσλήψεις στην Υγεία…

Άλλη μια εργολαβία, υπέρ της Κυβέρνησης, ανέλαβε να φέρει εις πέρας το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου,  η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . Μετά τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό, που δήλωσε στις 16 Ιουλίου, επισκεπτόμενος το Υπουργείο Υγείας «  Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίες σχετίζονται με τις προκηρύξεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση πρόσληψη επιπλέον 2.000 νοσηλευτών» έρχεται η ίδια η ΠΟΕΔΗΝ να μιλήσει για 2.000( όχι Νοσηλευτών..) χωρίς να υπάρχει καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Υπουργείο Υγείας, χωρίς έκδοση κατανομής Θέσεων, χωρίς έγκριση Π.Υ.Σ!!. Χαρακτηριστικά, στη πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ στις 25/10, αναφέρει «Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 2.000 μόνιμων υπαλλήλων στα Νοσοκομεία. Με τις πολυδαίδαλες διαδικασίες του ΑΣΕΠ ακόμη και αυτές οι λιγοστές 2.000 προσλήψεις που φθάνουν μόνο για την αναπλήρωση όσων θα αποχωρήσουν εφέτος, δεν θα ολοκληρωθούν πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, εάν δεν υπάρξει συνεννόηση Υπουργείου Υγείας και ΑΣΕΠ για επιτάχυνση των διαδικασιών».

Και είναι δε τέτοια η αγωνία τους, να αναδείξουν «τις θετικές παρεμβάσεις-πρωτοβουλίες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που μέχρι στιγμής ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ, που αποκρύπτουν, ενώ ήταν μπροστά στη συνάντηση με τον κ. Κοντοζαμάνη την Τετάρτη 23/10, τα όσα  ΔΗΛΩΣΕ:

«Το επόμενο διάστημα, θα τρέξουμε(;) τις Προκηρύξεις, που έχουν ήδη εγκριθεί και έχουν ΠΥΣ, από τη προηγούμενη Κυβέρνηση( ΣΥΡΙΖΑ..) και αφορά τις 905 Θέσεις των Γιατρών και τις 1350- 1500 Θέσεις, λοιπού προσωπικού,  που ήδη έχουν γίνει κατανομές, ανά  ΥΠΕ και Νοσοκομεία.»

Μετά τη ξεκάθαρη δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη, για τις προσλήψεις που θα γίνουν, αφορά όσες ήδη έχει δρομολογήσει η απερχόμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, νέα έγκριση ΠΥΣ ή ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  για προσλήψεις από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ  (π. χ τις 2000 Νοσηλευτικού, που ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, επιπλέον όσων έχουν ήδη εγκριθεί από το ΣΥΡΙΖΑ…) ποιόν εξυπηρετεί , εάν όχι την ίδια τη Κυβέρνηση , η αναφορά της πλειοψηφίας(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για νέες 2000 προσλήψεις που όπως τις παρουσιάζει, έχουν ήδη δρομολογηθεί(;) ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ για να ολοκληρωθούν(!!!)  και οι χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ θα τις καθυστερήσουν πάνω από ένα χρόνο!!!. ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!

Εμείς κατανοούμε τη δύσκολη θέση  που έχει βρεθεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Από τη μια να είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει  τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ  του κ. Μητσοτάκη και τις Ν.Δ, που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί,  και να βάζει «πλάτη», μαζί με τα πρόθυμα ΜΜΕ,  για να μας πείσουν ότι θα γίνουν… Και από την άλλη να ζορίζεται, βλέποντας άλλη μια Προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ( όπως και οι Προηγούμενες 13!! από 2016-2019) για Μόνιμο Προσωπικό να  φέρνει άλλους 1500 Μόνιμους εργαζόμενους στο Σύστημα. Ελπίζουμε ότι αυτούς θα τους δει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, γιατί τους  προηγούμενους 7.205 ΜΟΝΙΜΟΥΣ, που ήρθαν στο Σύστημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κικίλια 12/9/2019,  επί ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ….

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Υγείας: 2.400.000€, για ανανέωση εξοπλισμού 2 Νοσοκομείων, παραμένουν «παγωμένα» στα συρτάρια τους…

Αστυνομικοί απειλούν να συλλάβουν Γιατρούς στο Θριάσιο, συλλαμβάνουν με χειροπέδες Νοσηλευτή στη Κέρκυρα!!. Επιτέλους. Ήρθε η Κανονικότητα!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο «Λαγός» ΠΙΣ προχωρά την εργολαβία που του έχει αναθέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας. Διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης για τα ΣΔΙΤ!!!

Τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, που «ξεχνούν» να καταγγείλουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ…

Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Εργασίας: Οριστικό Τέλος(;) στη παράταση των συμβάσεων του Επικουρικού Προσωπικού στις Δομές της Πρόνοιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο Νίκαιας: Το Επιτελικό Κράτος Ν.Δ- Ε.Ν.Ε είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.. Επιτέλους, ήρθε η κανονικότητα!!!.

Ολοκληρώθηκε η επανεξέταση των Θέσεων Γιατρών των ΤΕΠ 1ης κ΄2ης ΥΠΕ. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!!

ΜΑΤ στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ Γλυφάδας!