Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Πυροσβέστες εκπαιδεύονται σε διασώστες του ΕΚΑΒ!

Με μια σκανδαλώδης απόφαση που μετατρέπει πυροσβέστες μετά από 6 ώρες εκπαίδευσης σε διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ την υποστελέχωση αυτού του κρίσιμου για την Υγεία οργανισμού.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ekavnews (δείτε εδώ) μετά το πέρας μιας 6ωρης εκπαίδευσης (360λεπτά)  οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση εκαπίδευσης με την προϋπόθεση να απαντήσουν σε 13 από τις 25  ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών!

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε με βάση τη σχετική διάταξη που περιέχεται στο νόμο 4368/2016 και κατά την ψήφισή της είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η ιστοσελίδα στο δημοσίευμά της επισημαίνει ότι: Την ημέρα που το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ αποφάσισε και υλοποίησε την παρέμβαση-παράσταση στο Υ.Σ. του ΕΚΑΒ (για να μην συζητηθεί θέμα μεταθέσεων που αφορούσε ενδυνάμωση τομέων, χωρίς να έχει γίνει πραγματική καταγραφή των ελλείψεων αλλά για κάλυψη ρουσφετολογικών αιτημάτων κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας), αποτέλεσμα της οποίας ήταν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο προεδρείο του σωματείου και τα γεγονότα που ακολούθησαν, εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 20105/01-06-2016 εγκύκλιος του ΕΚΑΒ με θέμα: «Πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) και προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)» άλλες διατάξεις ΚΕΦ Ζ, Άρθρο 78, «Οδηγοί Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας»

Σχολιάζοντας οι συντάκτες του ekavnewsτη σχετική απόφαση τονίζουν ότι: «Η διάταξη αυτή (Άρθρο 78 Ν.4368/20160) έχει χαρακτηριστεί «έκτρωμα» και «επικίνδυνη»  και η εφαρμογή της βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών. Αντί η πολιτεία να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα οχήματα και με εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και με τους οδηγούς/πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας στα πλαίσια ενός εθνικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών σε όλες τις περιοχές της χώρας ώστε το σύνολο των πολιτών και στο τελευταίο χωριό της χώρας να καλύπτεται με ασφάλεια από το ΕΚΑΒ, καθιερώνεται μια τακτική άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τίθεται εκ των πραγμάτων σε σοβαρή διακινδύνευση η ασφαλής μεταφορά των ασθενών.»

Όπως προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα η απόφαση αναφέρει:

Πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) και προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)

Τίτλος προγράμματος: «Εντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φορέων Υποστήριξης λειτουργίας Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας» (ΕΠΕΦΥΛΑΚΗ).

Η Εγκύκλιος αφορά το αντικείμενο εκπαίδευσης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και του προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα οδηγεί τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτών, και εστιάζεται στην Ασφάλεια, στη Λήψη Μέτρων Ατομικής Προστασίας-Υγιεινής, στην Εξοικείωση της Χρήσης  του Εξοπλισμού Ασθενοφόρων (καμπίνας οδηγού και θαλάμου), στην Ασφαλέστερη Διακομιδή των Ασθενών, στην Απόκτηση ή και Ανάκτηση Δεξιοτήτων Παροχής Προνοσοκομειακής Φροντίδας, στην Επικοινωνία με το Τηλεφωνικό/Ασυρματικό Κέντρο.

Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα γίνεται από το κάθε Παράρτημα του ΕΚΑΒ με τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτών.

Η αξιολόγηση θα γίνεται με γραπτή εξέταση σε εικοσιπέντε (25) ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να απαντήσει σωστά τουλάχιστον στις 13 ερωτήσεις για την χορήγηση βεβαίωσης εκπαίδευσης.

Πηγή των στοιχείων: ekavnews

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!