Πέμπτη, 20 Σεπ 2018

Πρωτομαγιά 2017 μέρα γιορτής και μνήμης

Την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο πάνω από 100.000 εργαζόμενοι και περισσότερα από 1200 εργοστάσια παρέμειναν κλειστά. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μια πρωτοφανή και μαζική πορεία διαδηλώνοντας με βασικό αίτημα την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση βασικών αιτημάτων είχε ήδη αρχίσει. Σ΄ αυτό τον αγώνα οι εργαζόμενοι σ’ όλο τον κόσμο συνεχίζουν να δίνουν το παρόν, μαζικά, συλλογικά, ανυποχώρητα.

Βασικά δικαιώματα όπως το οκτάωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η πλήρης απασχόληση, οι άδειες, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, που στην Ελλάδα της πολύχρονης εποπτείας και των σκληρών δανειακών συμβάσεων έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση και πολλές φορές έχουν παραβιαστεί βάναυσα, κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα των πιο καταπιεσμένων κοινωνικών τάξεων, μέσα από τη μακριά και βασανιστική πορεία του εργατικού κινήματος.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και αγώνα. Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές, που σε δύσκολες συνθήκες με αμέτρητες θυσίες υπερασπίστηκαν βασικά συλλογικά αγαθά, όπως την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία. Υπερασπίστηκαν με ταξική συνείδηση τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, όλων όσων το αδηφάγο τέρας του κέρδους έριχνε και ρίχνει στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας. Θυμόμαστε και τιμούμε όλους όσους προτάσσοντας το συλλογικό από το ατομικό έβαλαν τις βάσεις για να φτιαχτούν οι πρώτες συλλογικότητες σε χώρους δουλειάς, ίδρυσαν τα πρώτα συνδικάτα, δεν υπέκυψαν στη βία και την καταστολή. Δεν λύγισαν μπροστά σε φυλακές και διώξεις.

Σήμερα καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις πανελλαδικά, γιατί ο αγώνας ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και το κεφάλαιο δεν έχει τελειώσει. Το τέλος της ιστορίας του εργατικού κινήματος δεν έχει έρθει. Αντίθετα, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, είναι ανάγκη να δώσουμε ενωμένοι τον δύσκολο αγώνα,

  • Για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες δουλειάς.
  • Για να συνεχίσουμε με σθένος τον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
  • Για να αποτελέσουν μια θλιβερή παρένθεση τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης που δημιούργησαν στρατιές ανέργων, υποαπασχολούμενων.
  • Για να σταματήσει η καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας.
  • Για να μην πληρώνουν πάντα τα ίδια υποζύγια την κρίση και τα χρέη.
  • Για να αποκατασταθεί η κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις.
  • Για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες και όχι στην ανάγκη για μεγιστοποίηση των κερδών των τραπεζών και του παρασιτικού κεφαλαίου.
  • Για να αποκτήσουν ξανά τις ελπίδες τους οι νέοι.
  • Για να ζήσουν όπως τους πρέπει και αρμόζει οι συνταξιούχοι.
  • Για να σταματήσει η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Για να δώσουμε ηχηρή απάντηση στη ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Με τους αγώνες μας συνεχίζουμε με πείσμα και πίστη στις δυνάμεις μας την ταξική πάλη. Στηριζόμαστε στη συλλογική δράση, την ενότητα, την ελπίδα για το αύριο, της ισότητας και της δημοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα εργατικά κέντρα.

Στην Αθήνα συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. και στην πορεία προς την Βουλή.

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ της ΝΟΥΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΕ Νοσηλεύτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Ότι θα ισχύσει για τους γιατρούς για τα Αναδρομικά να ισχύσει και για τα Αναδρομικά των Προϊσταμένων Νοσηλευτών. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ!!!

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 για τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Νοσοκομείων Αττικό-Θριάσιο – Ασκληπιείο –Ψ.Ν.Α ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Δ: «η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου…». Θα πάρει θέση για τις δηλώσεις ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ;

Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «4.000 παιδιά Νοσηλευτών και άλλων Επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας αποκλείστηκαν από τους Παιδικούς Σταθμούς!!!». Δεν γίνεται, κάτι πίνει -και καλό από ότι φαίνεται – και δεν δίνει και σε μας….

Πρόεδρος και πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Πήγε για μαλλί -για να υπηρετήσει το Κούλη και τη Φώφη- και βγήκε κουρεμένος….

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «4η και τελευταία φορά που ο κος Τσίπρας εγκαινιάζει την Έκθεση της Θεσσαλονίκης». Ο Εργολαβικός Υπάλληλος του Μητσοτάκη δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα…..

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

«Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο». ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Η Υγεία στο μετα – μνημονιακό περιβάλλον του Τζιάλλα Δημήτρη – Νοσηλευτή