Παρασκευή, 19 Απρ 2019

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ-Κυριακός Μητσοτάκης: Στην «ίδια γραμμή» αθλιότητας, κινδυνολογίας καιπαραπληροφόρησης για τη Δημόσια Υγεία

Στη χώρα μας, υπάρχει επιδημική έξαρση της γρίπης όπως και σε όλη την Ευρώπη.Είναι ένα ιδιαίτερα λοιμογόνο στέλεχος το φετινό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί θάνατοι, κυρίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστες σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες .  Στη Γαλλία ενδεικτικά τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 1100,ενώ στην Ελλάδα, έχουμε 40 μέχρι τώρα θανατηφόρα κρούσματα.Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων φορέων, το 82% των θανάτων ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου που δεν έκαναν το εμβόλιο. Σύμφωνα δε με το Υπουργείο Υγείας, το 2018 είχαμε το υψηλότερο ποσοστό πολιτών, με πάνω από 2.000. 000, που εμβολιάστηκαν κατά το ιού της γρίπης, ενώ έγινε παραγγελία 2.200.000 εμβολίων . Από δε τα 173, μέχρι τώρα, επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 165 αντιμετωπίζονται σε ΜΕΘ.

Δυστυχώς ακόμη και σε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, και παράτο ότι η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει δώσει αναλυτικά στοιχεία, «τα οποία δεν τεκμηριώνουν το κλίμα πανικού και ανασφάλειας στην κοινωνία», βρέθηκαν 2 άνθρωποι, σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!  να «πατήσουν επί πτωμάτων» για να δημιουργήσουν πολιτική αντιπαράθεση με τη Κυβέρνηση.

Ο ένας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στη Βουλή που συζητούσε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ξεκινώντας την ομιλία του, με αναφορά στη γρίπη!!! δηλώνοντας: «Η γρίπη προκαλεί ανησυχία στην ελληνική κοινωνία. 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί νοσηλεύονται και νοσούν από τον ιό της γρίπης. Είναι γεγονός απαράδεκτο και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε εγκαίρως το θέμα, δεν προχώρησε στην ενημέρωση του κοινού ή στον εφοδιασμό των φαρμακείων. Η πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της».

Είναι ξεκάθαρο πως η τοποθέτηση αυτή του κ. Μητσοτάκη, και η «αγωνία και το ενδιαφέρον»  για την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, μας θύμισε «τα πεπραγμένα»  της Ν.Δ , που στο ίδιο κλίμα «καταστροφολογίας» και «πανδημίας» είχε παραγγείλει 15.000.000!!! εμβόλια ( με ιδιόχειρο σημείωμα …) «προς όφελος» συγκεκριμένων Φαρμακευτικών Εταιρειών. ΕΝΤΑΞΕΙ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΎΜΕΝΟ….

Και ο δεύτερος ήταν ο γραφικός Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ( όπου γιορτή, η Βασίλω πρώτη…) , όπου μετά την ανακάλυψη της χολέρας στο «Έλενας» ,έκανε άλλη μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανακάλυψη: «πως οι θάνατοι από γρίπη είναι περισσότεροι, επειδή σε πολλές περιπτώσεις δεν καταγράφονται τα πραγματικά αίτια θανάτου!!!»

Όταν σε ένα επίκαιρο πολύ ευαίσθητο και πολύ σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας που απαιτείται  υπευθυνότητα και σοβαρότητα,γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης από το κ. Μητσοτάκη και μικροκομματικής εκμετάλλευσης από το γραφικό Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ , τότε «ζητείται ελπίς…» .Η καταστροφολογία και τα fake news δεν έχουν θέση στη δημόσια Υγεία!!

Υ.Γ: Την Δευτέρα 11/2 υπάρχει συνάντηση του Προέδρου και της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ με το κ. Μητσοτάκη. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις των « ειδικών Λοιμοξιολόγων» για την έξαρση του υιού της γρίπης και τις παρεμβάσεις που θα προτείνουν στη Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της . Από ότι γνωρίζουμε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν  δείξει  ο Π.Ο.Υ και η Ε.Ε  για τη συνάντηση των «ειδικών Λοιμοξιολόγων» κ. Μητσοτάκη- κ. Γιαννακού, με τη παρουσία Ειδικών Απεσταλμένων τους. Λοιπόν «Εις αύριο τα σπουδαία…..»

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σκάνδαλα στην Υγεία, διώξεις της Δικαιοσύνης για κακουργήματα, και η λαλίστατη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ «το αμίλητο νερό». Γιατί άραγε…(;)

Ρυθμίσεις στη Βουλή θεμάτων της Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η αλήθεια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου και τα ψέματα του ΠΑΜΕ. Μέρος τρίτο…»

Ανακοίνωση της παράταξης Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Το παρεάκι του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, αποφάσισε τοπική κινητοποίηση στην Ελευσίνα για να στηρίξει τη Δημοτική και Περιφερειακή Παράταξη του ΚΚΕ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Εκδόθηκε η Προκήρυξη 2Κ/2019 των 1116 Θέσεων, που αφορά το Επικουρικό Προσωπικό»

Βρέθηκε η πόρτα του Υπουργείου ΣΤΟΠ. Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 28/3 στο Υπουργείο Εργασίας.

Δελτίο Τύπου απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΉΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η πλειοψηφία του Σωματείου πετάει τη μπάλα στην εξέδρα…»

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.