Τρίτη, 14 Ιούλ 2020

Προεδρείο ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΥΠ) – ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ. «Αρραβωνιάσματα» με κουμπάρους Κυριάκο και Φώφη. Η Μεγάλη Ενιαία Δεξιά Παράταξη είναι εδώ….

Ούτε τα προσχήματα, ούτε τους τύπους δεν κρατάνε πλέον ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΥΠ) – ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ. Μετά την αγαστή συνεργασία, που οδήγησε  στο άτακτο κλείσιμο, χωρίς απόφαση, του 37ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, και τη πλήρη στήριξη της ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΥΠ)  στην ακροδεξιά ρητορική μελών του απερχόμενου Προεδρείου που ανήκουν στη ΔΑΚΕ, και στον διχαστικό, και ανάξιο του θεσμικού του ρόλου απολογισμού του Προεδρείου από τον απερχόμενο Πρόεδρο, συνιστώντας  ευθεία υπονόμευση του ενωτικού ρόλου της Συνομοσπονδίας, ως φορέα εκπροσώπησης των αιτημάτων των εργαζομένων και πλήρη ταύτιση της με την Νεοφιλελεύθερη-Ακροδεξιά Κυβέρνηση της ΝΔ, πλέον τα «βρήκανε» και στο Προεδρείο  της ΑΔΕΔΥ, ανοίγοντας το δρόμο για τη Μεγάλη Ενιαία Δεξιά Παράταξη.

Για την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, (την Παράταξη μας στην ΑΔΕΔΥ)  η συγκρότηση Προεδρείου δεν είναι απλά μια μηχανιστική διαδικασία, αλλά ενέχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, αποτυπώνει βουλήσεις και συσχετισμούς. Είναι δε αναγκαία, μόνο όταν αυτή προάγει την εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι παραταξιακά συμφέροντα και προσωπικές στρατηγικές. Έχοντας υπόψη την προηγούμενη θητεία κατά την οποία κυριάρχησε η χρήση της ΑΔΕΔΥ για οφέλη των παραπάνω παρατάξεων, προτείναμε τα παρακάτω:

  • Συμμετοχή όλων ή τουλάχιστον των περισσοτέρων δυνάμεων που συμμετέχουν στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ως στοιχειώδης διασφάλιση της ενότητα των εργαζομένων.
  • Λειτουργία του Προεδρείου με όρους διαφάνειας, διαβούλευσης και συναίνεσης.

Για όλα τα παραπάνω, ζητήσαμε διαβούλευση έμπρακτες εγγυήσεις προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις συγκρότησης και λειτουργίας Προεδρείου αντάξιου των συνθηκών. Τίποτα από αυτά δεν έγιναν δεκτά, ούτε τέθηκαν καν σε συζήτηση, από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΥΠ), οι οποίες, επέμειναν στην συγκρότηση ακόμη και μειοψηφικού Προεδρείου. 

Με «fast track» διαδικασίες, προχώρησαν στη Συγκρότηση  Προεδρείου  ΜΟΝΟ από τη ΔΑΚΕ και  τη ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΥΠ). Ήταν τέτοια η κάψα τους για να ολοκληρωθεί γρήγορα  η διαδικασία που προκάλεσε  ακόμη και σχόλια μεταξύ τους. Χαρακτηριστική είναι δήλωση στελέχους της ΔΑΚΕ « ρε παιδιά από το πρώτο ραντεβού τα βρήκαμε κιόλας. Τέτοιος έρωτας υπάρχει;» Τι να πούμε παραπάνω εμείς…

Είναι φανερό πως πρόκειται για μια πολιτική επιλογή που απηχεί την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης της ΝΔ,  την οποία έχουνε επιλέξει οι δυο παρατάξεις, οι οποίες είναι πια σε διαδικασία ομογενοποίησης  και κοινής πορείας, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου,  το ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία της ΑΔΕΔΥ, δεν υπήρξε ανακοίνωση ή κινητοποίηση κατά του Προϋπολογισμού(!!) , επιβεβαιώνει πανηγυρικά την κοινή τους πλέον πορεία και τη στήριξη τους στη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Είναι πλέον αναγκαίο όσο ποτέ, η συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού-προοδευτικού μετώπου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους σχεδιασμούς της οιονεί νέας κυβερνητικής παράταξης που συγκροτήθηκε σήμερα στην ΑΔΕΔΥ. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα πράξουμε τόσο από τη θέση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε κάθε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια οργάνωση.

 

 

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.

Γ.Ν Τρικάλων: Η Διοίκηση στα ένδοξα βήματα της ΕΡΕ!!. Δίωξη εργαζόμενου λόγω «Πολιτικών Φρονημάτων»!!. ΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ξανάνοιξαν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Απεργοσπαστικό Μηχανισμό για τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, ετοιμάζουν οι γνωστοί «μηχανισμοί»Υπουργείου – Νοσηλευτών. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Ανθυγιεινό Επίδομα: Σε 15 ΜΕΡΕΣ ΛΗΓΕΙ(!!). Τα προβλήματα και η «Σοβαρή και Συνεπής» διαχρονική ανάδειξη τους από τη Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Επί ΣΥΡΙΖΑ (έληγε 28/2/2019) Στάσεις- Κινητοποιήσεις- καταγγελίες…

4η ΥΠΕ: Καλεί τους Νοσηλευτές να δηλώσουν, ότι αποδέχονται και συμφωνούν με τις Παρανομίες Υπηρεσιών και Διοικήσεων(!!). ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!.

Στις 16 Ιούνη στέλνουμε ΜΗΝΥΜΑ στη Κυβέρνηση: Τα σχέδια τους για ΣΔΙΤ και Ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!