Τετάρτη, 3 Ιούν 2020

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Διχαστικό(!!) αίτημα η Υπεράσπιση του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού στα Νοσοκομεία. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Σήμερα, στην Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύφθηκε πανηγυρικά ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όσον αφορά την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση του αιτήματος για τον Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού.

Αφού δεν τόλμησαν να καταγγείλουν σε Ανακοίνωση, το «φτύσιμο» που μας έριξε το Υπουργείο, όταν αρνήθηκε να μας δει στη Κινητοποίηση της Πέμπτης 14/5, ήταν αποκαλυπτικοί όσον αφορά την «υπεράσπιση» του Ενιαίου Κλάδου.

Καταθέσαμε την  Πρόταση  να υπάρξει ένα  20ήμερο καμπάνιας στους χώρους δουλειάς με κείμενο από τη ΠΟΕΔΗΝ (εμείς προτείναμε τη πρόταση του ΕΣΑΝ για το Κλάδο, που συμφωνούσαν ΠΑΣΟΝΟΠ-ΣΥΝΔΕ..) ή τη πρόταση που είχε καταγράψει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ για τον Ενιαίο Κλάδο. Το κείμενο αυτό, Η Πρόταση μας για τον Ενιαίο Κλάδο, να διακινηθεί από τα Σωματεία και να το υπογράψουν ΟΛΟΙ οι Νοσηλευτές (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ). Το κείμενο αυτό, με χιλιάδες υπογραφές Νοσηλευτών θα ισχυροποιούσε την Πρόταση μας και θα αναδείκνυε την ΟΜΟΦΩΝΗ στήριξη ΟΛΩΝ των Νοσηλευτών στη Πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ θα αποτελούσε ένα ισχυρό όπλο στην αντιπαράθεση με το Υπουργείο και τη Κυβέρνηση, αφού η Πρόταση τους για 2 Κλάδους ξεχωριστούς, θα είχε αποδοκιμαστεί από τους δεκάδες χιλιάδες Νοσηλευτές (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ) που θα είχαν υπογράψει και θα στήριζαν το αίτημα του Ενιαίου Κλάδου. Η πρόταση, με τις υπογραφές θα μπορούσε να δημιουργήσει και ένα «Δίκτυο Συνεργασίας» με τους όμορους Φορείς (ΠΑΣΟΝΟΠ-ΣΥΝΔΕ) που θα είχε σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση του αριθμού των Υπογραφών και των Νοσηλευτών που θα στήριζαν τον Ενιαίο Κλάδο.

Απέναντι στη Πρόταση αυτή, ήταν εκπληκτική η απάντηση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ: « Εμείς, δεν θέλουμε να διχάσουμε(!!!)  τους Νοσηλευτές και να στρέψουμε τον ένα απέναντι στον άλλο, τους ΠΕ- ΤΕ απέναντι στους ΔΕ…»

Δηλαδή, τι υπερασπίζεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Ένα αίτημα, τον Ενιαίο Κλάδο, που ομολογεί ξεκάθαρα  ότι είναι ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ(!!), φοβάται να το βάλει στη κρίση τους και πιστεύει ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει τη στήριξη του από τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία; Εάν το πιστεύει αυτό και το δηλώνει ΕΠΙΣΗΜΑ, προς τι τότε οι αγωνιστικές Κορώνες και τα τελεσίγραφα; Εάν εσύ ο ίδιος, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) υπονομεύεις ΑΝΟΙΧΤΑ το αίτημα σου και θεωρείς ότι δεν μπορεί να τύχει της στήριξης από τη πλειοψηφία των Νοσηλευτών, διαμορφώνεις το καλύτερο «άλλοθι» για να περάσουν τα σχέδια του Υπουργείου. Όταν η Διοίκηση δεν εμπιστεύεται τους στρατιώτες της και υπονομεύει η ίδια με τις αποφάσεις της τη στρατηγική της ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ δεν κερδίζεται…

Η θέση αυτή της πλειοψηφίας, πέρα από έλλειψη εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους και στο Αίτημα του Ενιαίου Κλάδου, αναδεικνύει και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Η συλλογή υπογραφών στα Νοσοκομεία, θα αποδείξει από τη μια την «απροθυμία» τους Στελεχών τους να «σπάσουν αυγά» και να συγκρουστούν με τους γνωστούς μηχανισμούς της ΕΝΕ και των Νοσηλευτικών Διοικήσεων. Πώς να τα βάλεις εξάλλου με τον εαυτό σου. Το ζήσαμε και στις 14/5, όπου είχαν εξαφανιστεί, από όσες παρεμβάσεις έγιναν ή συμμετείχαν δια αντιπροσώπου. Και από την άλλη, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, ιδιαίτερα τα στελέχη της ΔΑΚΕ  να υπερασπιστούν τον Ενιαίο Κλάδο, όταν με «τυπογραφικό λάθος» μιλούν ξεκάθαρα για ξεχωριστούς Κλάδους(!!) και να στραφούν κατά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Με ευθύνη της πλειοψηφίας λοιπόν της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ήδη το αίτημα του Ενιαίου Κλάδου τίθεται σε πραγματική αμφισβήτηση και υπονόμευση, όταν  μένει «ξεκρέμαστο» και δεν ενισχύεται από ένα κείμενο χιλιάδων υπογραφών από τους «ήρωες» που θα το ισχυροποιούσε θα το Νομιμοποιούσε και θα αποτελούσε μια ισχυρή Ασπίδα απέναντι στην πραγματική διχαστική πρόταση του Υπουργείου. Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει ότι «Το παιχνίδι είναι Στημένο και από ΠΡΙΝ ξεπουλημένο…» από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, όπως μας έχει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Υ.Γ : Θαυμάστε τους(!!!): « Και βέβαια θα μαζέψουμε υπογραφές. Όταν θα βγουν οι 2 Κλάδοι και ζητήσουμε να υπάρχει πάντα ΠΕ-ΤΕ σε κάθε βάρδια και όχι μόνο ΔΕ..» Αυτό δε θα είναι ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ  στα Νοσοκομεία; Τι θα είναι ; «επίθεση φιλίας »; Όταν η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός έχει ονοματεπώνυμο.  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ..

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Δεν έχουν το Θεό τους(!!). Η Κυβέρνηση Νομιμοποιεί ΟΛΕΣ τις ΠαράνομεςΔαπάνες που «έστησαν» και πιάστηκαν με «τη γίδα στη πλάτη». ΑΞΙΟΙ!!.

Προκλητική και απαξιωτική η στάση Υπουργείου και παρατρεχάμενων (ΕΝΕ-ΔΑΚΕ), απέναντι στους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία. Το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!.

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο έως 25%, το επόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. του Γιώργου Πετρόπουλου

Ξεσηκωμός(!!). Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας παραδίδουν το «Νοσηλευτικό Κλάδο» στα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

Το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ την ΠΟΕΔΗΝ(!!). Προχωρά μονομερώς την Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ) και «τιμωρεί» τους ΔΕ που δεν συμβιβάστηκαν…

Το 77.532 μεγαλύτερο του 111.152(!!). Τα Ανώτερα Μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη..

12 Μαΐου. Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού. Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Υγειονομικών σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!!!