Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

Σήμερα, η 12 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, βρίσκει τους Νοσηλευτές στη πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νοσηλευτικής (ENC), σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι « Υπό αυτές τις άνευ προηγουμένου περιστάσεις, είναι πιο επίκαιρο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει το 2020 το Διεθνές Έτος Νοσηλευτών και Μαιών, για να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζουν. Ας είμαστε ευγνώμονες για τους εξαιρετικούς  Νοσηλευτές μας και ας τους αντιμετωπίσουμε όλες τις θερμότερες σκέψεις μας σήμερα και κάθε μέρα!».

Στην Ελλάδα, η Πανδημία πέρα από τη ανάδειξη των «ηρώων» έφερε στο προσκήνιο και τα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νοσηλευτές. Τρομερές ελλείψεις, είμαστε στη τελευταία θέση στην Ευρώπη των 28 με 3,3 Νοσηλευτές/1000 κατοίκους, όταν ο Μ.Ο είναι 8,2/1000. 4 στις 10 Οργανικές Θέσεις είναι κενές, πάνω από 20.000 τα κενά. Μισθοί, Ανθυγιεινό, Ωρομίσθιο κατώτερα των προσδοκιών και των αναγκών, εκτός των ΒΑΕ, προσλήψεις με το σταγονόμετρο, αναξιοκρατία, υπηρεσιακές  διώξεις και  καθαιρέσεις.

Απέναντι στα προβλήματα αυτά και με τη πανδημία σε εξέλιξη, η Κυβέρνηση  και ο κ. Μητσοτάκης άρχισαν να μοιράζουν υποσχέσεις. «Ένταξη στα ΒΑΕ» προπαγάνδιζαν από το Μάιο του 2020, «2000 προσλήψεις ο Πρωθυπουργός,  4.000 ο Υπουργός».  «Αξιοκρατία και Αριστεία» . « Δεσμεύομαι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ απέναντι τους» δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης στο 1ο Κύμα. Από κοντά Εφημερίδες και Κανάλια, να μας πείσουν για τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Και μετά ήρθε το 2ο και το 3ο Κύμα και άρχισαν τα ζόρια και οι δυσκολίες. Και όταν ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις,  όλα αυτά ξεχάστηκαν εύκολα.

Και αφού  περίσσεψαν τα χειροκροτήματα και τα δάκρυα του κ. Υπουργού για τους Νοσηλευτές,  η Κυβέρνηση της Ν.Δ και προσωπικά   ο κ. Μητσοτάκης  ξέχασαν πολύ εύκολα τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που μοίραζαν στα διαγγέλματα και τις συνεντεύξεις που έκαναν διθυραμβικά πρωτοσέλιδα τα ΜΜΕ της λίστας του κ. Πέτσα. Και όταν οι Νοσηλευτές ζήτησαν από τη Κυβέρνηση και το κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που είχε  δώσει, αποδείχθηκαν «ακάλυπτες και κενού περιεχομένου».

Η Ένταξη στα ΒΑΕ πάει για τις καλένδες λόγω «δημοσιονομικών και οργανωτικών προβλημάτων» . 2 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια(!!)  Προκήρυξη για Μόνιμους Νοσηλευτές  και το Σύστημα κρατιέται από τις παρακαταθήκες των Προκηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ δεν υπάρχει καμία δέσμευση για Οικονομική Αναβάθμιση, για το Ανθυγιεινό Επίδομα και το Ωρομίσθιο. Μεθοδεύσεις και «υπόγειες συναλλαγές»  για το Κλάδο.  Ενώ το πογκρόμ διώξεων και καθαιρέσεων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία  καλά κρατεί , αναδεικνύοντας απόλυτη  προτεραιότητα της Ν.Δ  την διατήρηση και  ενίσχυση του Κομματικού Μηχανισμού, πετώντας στο κάλαθο των αχρήστων τις διακηρύξεις για Αξιοκρατία και Αριστεία.

Αποδεικνύεται και στη Πράξη, με την αλήθεια των αριθμών και των γεγονότων, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων αθετώντας  τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις που είχαν δώσει στους Νοσηλευτές. Προφανώς γιατί δεν τις πίστευε…

Οι Νοσηλευτές, παρά το Κυβερνητικό εμπαιγμό και κοροϊδία, θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στη Πανδημία, με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος όπως κάνουν και θα κάνουν τόσους μήνες. Μας αρκεί να είμαστε οι «ήρωες»  για τους Πολίτες και τη Κοινωνία.  Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας διεκδικώντας:

Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας  με Αύξηση των δαπανών για την Υγεία στο 7% του ΑΕΠ.  Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. ΑΜΕΣΑ 4.000. Σχεδιασμός 10.000 σε βάθος 4ετίας. Μονιμοποίηση με Ουσιαστική Αυξημένη Μοριοδότηση των Επικουρικών- ΟΑΕΔ.  ΑΜΕΣΗ Ένταξη στα ΒΑΕ, με Οικονομικά και Θεσμικά οφέλη. Μισθολογική Αναβάθμιση. Διπλασιασμός Ανθυγιεινού- Ωρομισθίου.    Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτών.     ΑΜΕΣΑ Κρίσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.   Επαναφορά ΑΜΕΣΑ του Ωραρίου στις 37,5 ώρες, με στόχο το 35-7-5νθήμερο. Εφαρμογή της Νομοθεσίας τια το Κυκλικό Ωράριο. Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.   Ένα επίπεδο Σπουδών στη Τριτοβάθμια. Ρυθμίσεις για Ισοτίμηση και Εκπαιδευτική διέξοδο Νέο Πλαίσιο Ειδικοτήτων .   Εκδημοκρατισμός και νέο Πλαίσιο λειτουργίας της Ε.Ν.Ε.

Με τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα μας, οι Νοσηλευτές  συμμετέχουμε στον εορτασμό στις 12 Μάη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη Κυβέρνηση και το κ. Μητσοτάκη. Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί!!…

Παντέλης Παναγιώτης, Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας  Γ.Ν Θριάσιο, μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ.

Υ.Γ : Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης της Ν.Δ για τους Νοσηλευτές και το πώς αναγνωρίζει το έργο μας είναι  το εξής  προκλητικό  γεγονός:

Έχουν περάσει 22 μήνες  που είναι Κυβέρνηση η Ν.Δ και δεν έχει φροντίσει να λειτουργήσει μέχρι σήμερα,  το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής ( ΕΣΑΝ) μια και δε έχει ορίσει τα μέλη του. Μετά από 22 μήνες (!!), ένα χρήσιμο Θεσμικό Όργανο  για την Άσκηση Πολιτικής για τη Νοσηλευτική, είναι εκτός λειτουργίας. Τόσο μεγάλο και ειλικρινές είναι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης  για τους Νοσηλευτές…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…