Πέμπτη, 20 Σεπ 2018

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: « Δεν στηρίζουμε την απόφαση-πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ για την Αξιολόγηση. Καμία Αξιολόγηση στο Δημόσιο, συνεχίζουμε την Απεργία- Αποχή»

Στο σημερινό Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, ο κοινός βηματισμός που έχουν επιλέξει στην Ομοσπονδία η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Μια διαχρονικά κοινή πορεία, που δεν αφορά μόνο ιδεολογικές και πολιτικές ταυτίσεις, αλλά διασφαλίζει παράλληλα από τη μια  το πλαίσιο άσκησης  προσωπικών ιδιοτελών  στρατηγικών και από την άλλη της διαιώνισης ενός μηχανισμού  «εξυπηρέτησης» συμφερόντων.

Από χθες στην Ε.Ε και στο σημερινό Γ.Σ , ο Πρόεδρος και η ΠΑΣΚΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν τους εκφράζει η απόφαση πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, διαφωνούν οριζόντια και κάθετα με τη θέση της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, είναι ανεξάρτητη παράταξη και έχουν δική τους θέση. Καμιά αξιολόγηση στο Δημόσιο, συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έδρασε κατασταλτικά στις χλιαρές προσπάθειες της ΔΑΚΕ να διαφοροποιηθεί προσεγγίζοντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Ζήσαμε δε το εξής εκπληκτικό: ο Πρόεδρος να καλεί 2-3 Δακίτες εναλλάξ, ζητώντας τους να στηρίξουν τη πρότασή του. Τυχόν διαφοροποίηση της ΔΑΚΕ, δήλωνε ότι θα έθετε τη «συνεργασία» τους  στη ΠΟΕΔΗΝ σε μεγάλο κίνδυνο..

Μετά από τις παρεμβάσεις του Προέδρου, η ΔΑΚΕ επέλεξε να ακολουθήσει την πρόταση της ΠΑΣΚΕ, επιλέγοντας να μην θυσιάσει το «χρυσό συμβόλαιο» συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει στη ΠΟΕΔΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ παρά να είναι συνεπής (λέξη άγνωστη για αυτούς..) με τη στήριξη της απόφασης-πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ. Ήταν τραγικό, στελέχη της ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ να έχουν ψηφήσει  στην ΑΔΕΔΥ τη πρόταση-πλαίσιο και στη ΠΟΕΔΗΝ, τα ίδια άτομα, να ψηφίσουν τη πρόταση της ΠΑΣΚΕ.

Με τη πρόταση αυτή συμφώνησαν και το ΠΑΜΕ το ΜΕΤΑ και η Παράταξη ΑΑΑ.

Εμείς καταθέσαμε την απόφαση-πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, που στη διαμόρφωσή της και ψήφιση την ΑΔΕΔΥ ,συμμετείχαμε και εμείς. Απόφαση που  στηρίξαμε στη ψηφοφορία και  στο τέλος.

Είναι πλέον προφανές ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) επιλέγει να πορευθεί στο δικό της δρόμο για την Αξιολόγηση, εντάσσοντας την στο γενικότερο αντικυβερνητικό μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια από τη πλειοψηφία . Όταν η ΑΔΕΔΥ, με τόλμη και κόστος,  αγωνίζεται να «απεγκλωβίσει» το Κίνημα από τα αδιέξοδα που το οδήγησαν οι εμμονές και οι κομματικές σκοπιμότητες της προηγούμενης περιόδου, είναι θλιβερό η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στη ΠΟΕΔΗΝ, να σπρώχνουν την Ομοσπονδία στο δικό της αδιέξοδο, ικανοποιώντας τη συνδικαλιστική τους «αλαζονεία» και το υπερτιμημένο τους εγώ, δικαιώνοντας απόλυτα  τα λόγια του ποιητή: «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»

Υ.Γ: Στο τέλος της Συνεδρίασης ο Πρόεδρος, απέδειξε για άλλη μια φορά, τις βαθιά «Δημοκρατικές αρχές» που τον διέπουν και καθορίζουν τις δράσεις του στη ΠΟΕΔΗΝ.

Με μια τοποθέτηση  – μνημείο Δημοκρατίας και Συνδικαλιστικής ευπρέπειας – μας ενημέρωσε ότι θα συγκροτηθούν Γραμματείες (Νοσηλευτικού, Πρόνοιας κ. α) αποκλειστικά από μέλη των Παρατάξεων που είναι στο Προεδρείο.  Εάν θέλουμε να έχουμε μέλη, να μπούμε στο Προεδρείο. Αλλιώς θα «είμαστε στη απέξω»!!!.

Ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ της ΝΟΥΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΕ Νοσηλεύτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Ότι θα ισχύσει για τους γιατρούς για τα Αναδρομικά να ισχύσει και για τα Αναδρομικά των Προϊσταμένων Νοσηλευτών. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ!!!

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 για τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Νοσοκομείων Αττικό-Θριάσιο – Ασκληπιείο –Ψ.Ν.Α ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Δ: «η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου…». Θα πάρει θέση για τις δηλώσεις ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ;

Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «4.000 παιδιά Νοσηλευτών και άλλων Επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας αποκλείστηκαν από τους Παιδικούς Σταθμούς!!!». Δεν γίνεται, κάτι πίνει -και καλό από ότι φαίνεται – και δεν δίνει και σε μας….

Πρόεδρος και πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Πήγε για μαλλί -για να υπηρετήσει το Κούλη και τη Φώφη- και βγήκε κουρεμένος….

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «4η και τελευταία φορά που ο κος Τσίπρας εγκαινιάζει την Έκθεση της Θεσσαλονίκης». Ο Εργολαβικός Υπάλληλος του Μητσοτάκη δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα…..

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

«Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο». ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Η Υγεία στο μετα – μνημονιακό περιβάλλον του Τζιάλλα Δημήτρη – Νοσηλευτή