Δευτέρα, 2 Αύγ 2021

Παράταση των Συμβάσεων ΟΛΩΝ των Επικουρικών μέχρι 31/10/2021. Μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων. Με αναδρομικότητα η ρύθμιση..

 

Ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/10/2021 συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα με θέμα “Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» (ALEXANDER S. ONASSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION)», που εδρεύει στο VADUZ του LIECHTENSTEIN, και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.), επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις”. Αναλυτικά:

επικουρικοι αρθρο

 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η Παράταση χορηγείται σε όλες τις «ενεργείς» συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού, αρά καλύπτει και τους συναδέλφους Διοικητικούς, Τεχνικούς κ. α, που έμεναν έξω με τη προηγούμενη ρύθμιση-παράταση, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς που δεν θα διοριστούν με τα τελικά αποτελέσματα της 2Κ/19.

Είναι μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων, των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, που με κινητοποιήσεις ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που θα προέκυπταν από τη μη ανανέωση των Συμβάσεων, όπως αρχικά είχε νομοθετήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Σημαντική συμβολή στην «αλλαγή θέσης» της Ν.Δ έπαιξαν και οι Παρεμβάσεις, κοινοβουλευτικές-θεσμικές, και του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξαν το ζήτημα, διεκδικώντας τη παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων έως 31/12/2021.

Στο κατατεθέν κείμενο, «απουσιάζει» η δέσμευση του κ. Κοντοζαμάνη για την αναδρομική ισχύ της διάταξης, που θα αντιμετώπιζε τη λήξη ήδη κάποιων Συμβάσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό προέκυψε από αμέλεια και όχι από σκοπιμότητα και θα διορθωθεί με νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου. Αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα. Για τη σχετική πρόβλεψη, περί αναδρομικότητας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της σχετικής ρύθμισης, ελπίζουμε να υπάρχει και παρέμβαση από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ….

Υ.Γ : Μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε για την «αβλεψία» της δέσμευσης του κ. Υφυπουργού για την αναδρομικότητα, με δημοσιογραφικές διαρροές από το Γραφείο του κ. Υφυπουργού, δόθηκαν οι αναγκαίες δεσμεύσεις για Νομοτεχνική βελτίωση που θα προβλέπει αναδρομικότητα της ισχύς της  ρύθμισης από 30/9/2020.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η ΕΔΕ και η εμπλοκή της Προέδρου του Σωματείου και να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στη τρομοκρατία της ΔΝΥ. Τα Σωματεία ούτε εκβιάζονται ούτε χειραγωγούνται(!!).

Νοσοκομείο Καστοριάς: Παράνομες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Υπαλλήλων με «σημείωμα» από το Βουλευτή της Ν.Δ(!!). Το Επιτελικό Κράτος των «Κουμπάρων» δίνει ρέστα…

Γ. Ν ΛΕΡΟΥ: Ο γνωστός δεξιός ρατσιστής Εκπρόσωπος Εργαζομένων απαιτεί την Απόλυση Εργαζομένου ΑΜΕΑ(!!). Θα τον μαζέψει κανένας

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Πρωτοφανές(!!). Ακύρωσαν τις Εκλογές στις 25/6, γιατί έτσι γούσταραν(!!). Ήρθε η ώρα να ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ…

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.