Σάββατο, 31 Οκτ 2020

Παράταση των Συμβάσεων ΟΛΩΝ των Επικουρικών μέχρι 31/10/2021. Μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων. Με αναδρομικότητα η ρύθμιση..

 

Ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/10/2021 συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα με θέμα “Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» (ALEXANDER S. ONASSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION)», που εδρεύει στο VADUZ του LIECHTENSTEIN, και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.), επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις”. Αναλυτικά:

επικουρικοι αρθρο

 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η Παράταση χορηγείται σε όλες τις «ενεργείς» συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού, αρά καλύπτει και τους συναδέλφους Διοικητικούς, Τεχνικούς κ. α, που έμεναν έξω με τη προηγούμενη ρύθμιση-παράταση, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς που δεν θα διοριστούν με τα τελικά αποτελέσματα της 2Κ/19.

Είναι μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων, των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, που με κινητοποιήσεις ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που θα προέκυπταν από τη μη ανανέωση των Συμβάσεων, όπως αρχικά είχε νομοθετήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Σημαντική συμβολή στην «αλλαγή θέσης» της Ν.Δ έπαιξαν και οι Παρεμβάσεις, κοινοβουλευτικές-θεσμικές, και του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξαν το ζήτημα, διεκδικώντας τη παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων έως 31/12/2021.

Στο κατατεθέν κείμενο, «απουσιάζει» η δέσμευση του κ. Κοντοζαμάνη για την αναδρομική ισχύ της διάταξης, που θα αντιμετώπιζε τη λήξη ήδη κάποιων Συμβάσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό προέκυψε από αμέλεια και όχι από σκοπιμότητα και θα διορθωθεί με νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου. Αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα. Για τη σχετική πρόβλεψη, περί αναδρομικότητας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της σχετικής ρύθμισης, ελπίζουμε να υπάρχει και παρέμβαση από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ….

Υ.Γ : Μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε για την «αβλεψία» της δέσμευσης του κ. Υφυπουργού για την αναδρομικότητα, με δημοσιογραφικές διαρροές από το Γραφείο του κ. Υφυπουργού, δόθηκαν οι αναγκαίες δεσμεύσεις για Νομοτεχνική βελτίωση που θα προβλέπει αναδρομικότητα της ισχύς της  ρύθμισης από 30/9/2020.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ψηφίστηκε η παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων των Επικουρικών. Να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι Διοικήσεις στη Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων έως 31-10-2021

Ξεκίνησε Το … Μνημόνιο Πισσαρίδη, Από Την Υγεία! Προϋπολογισμός 2021: Μείωση Κατά €31 Εκατ. Των Δαπανών Για Νοσοκομεία Και ΠΦΥ – Σκυλακάκης: Δεν Μπορούμε Να Κάνουμε Μόνιμες Προσλήψεις Στην Υγεία!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΜΠΤΗ 15/10/2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3ης ΥΠΕ

Κικίλιας: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εργαζομένους στο «Λαϊκό» και φυσικά, η πολιτική ηγεσία και όλη η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους!!». Το δείχνει άλλωστε και η φωτογραφία…

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;