Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Παράταση των Συμβάσεων ΟΛΩΝ των Επικουρικών μέχρι 31/10/2021. Μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων. Με αναδρομικότητα η ρύθμιση..

 

Ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/10/2021 συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα με θέμα “Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» (ALEXANDER S. ONASSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION)», που εδρεύει στο VADUZ του LIECHTENSTEIN, και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.), επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις”. Αναλυτικά:

επικουρικοι αρθρο

 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η Παράταση χορηγείται σε όλες τις «ενεργείς» συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού, αρά καλύπτει και τους συναδέλφους Διοικητικούς, Τεχνικούς κ. α, που έμεναν έξω με τη προηγούμενη ρύθμιση-παράταση, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς που δεν θα διοριστούν με τα τελικά αποτελέσματα της 2Κ/19.

Είναι μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων, των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, που με κινητοποιήσεις ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που θα προέκυπταν από τη μη ανανέωση των Συμβάσεων, όπως αρχικά είχε νομοθετήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Σημαντική συμβολή στην «αλλαγή θέσης» της Ν.Δ έπαιξαν και οι Παρεμβάσεις, κοινοβουλευτικές-θεσμικές, και του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξαν το ζήτημα, διεκδικώντας τη παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων έως 31/12/2021.

Στο κατατεθέν κείμενο, «απουσιάζει» η δέσμευση του κ. Κοντοζαμάνη για την αναδρομική ισχύ της διάταξης, που θα αντιμετώπιζε τη λήξη ήδη κάποιων Συμβάσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό προέκυψε από αμέλεια και όχι από σκοπιμότητα και θα διορθωθεί με νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου. Αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα. Για τη σχετική πρόβλεψη, περί αναδρομικότητας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της σχετικής ρύθμισης, ελπίζουμε να υπάρχει και παρέμβαση από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ….

Υ.Γ : Μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε για την «αβλεψία» της δέσμευσης του κ. Υφυπουργού για την αναδρομικότητα, με δημοσιογραφικές διαρροές από το Γραφείο του κ. Υφυπουργού, δόθηκαν οι αναγκαίες δεσμεύσεις για Νομοτεχνική βελτίωση που θα προβλέπει αναδρομικότητα της ισχύς της  ρύθμισης από 30/9/2020.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….