Κυριακή, 4 Ιούν 2023

Παράταση των Συμβάσεων ΟΛΩΝ των Επικουρικών μέχρι 31/10/2021. Μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων. Με αναδρομικότητα η ρύθμιση..

 

Ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/10/2021 συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα με θέμα “Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» (ALEXANDER S. ONASSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION)», που εδρεύει στο VADUZ του LIECHTENSTEIN, και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.), επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις”. Αναλυτικά:

επικουρικοι αρθρο

 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η Παράταση χορηγείται σε όλες τις «ενεργείς» συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού, αρά καλύπτει και τους συναδέλφους Διοικητικούς, Τεχνικούς κ. α, που έμεναν έξω με τη προηγούμενη ρύθμιση-παράταση, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς που δεν θα διοριστούν με τα τελικά αποτελέσματα της 2Κ/19.

Είναι μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων, των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, που με κινητοποιήσεις ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που θα προέκυπταν από τη μη ανανέωση των Συμβάσεων, όπως αρχικά είχε νομοθετήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Σημαντική συμβολή στην «αλλαγή θέσης» της Ν.Δ έπαιξαν και οι Παρεμβάσεις, κοινοβουλευτικές-θεσμικές, και του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξαν το ζήτημα, διεκδικώντας τη παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων έως 31/12/2021.

Στο κατατεθέν κείμενο, «απουσιάζει» η δέσμευση του κ. Κοντοζαμάνη για την αναδρομική ισχύ της διάταξης, που θα αντιμετώπιζε τη λήξη ήδη κάποιων Συμβάσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό προέκυψε από αμέλεια και όχι από σκοπιμότητα και θα διορθωθεί με νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου. Αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα. Για τη σχετική πρόβλεψη, περί αναδρομικότητας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της σχετικής ρύθμισης, ελπίζουμε να υπάρχει και παρέμβαση από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ….

Υ.Γ : Μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε για την «αβλεψία» της δέσμευσης του κ. Υφυπουργού για την αναδρομικότητα, με δημοσιογραφικές διαρροές από το Γραφείο του κ. Υφυπουργού, δόθηκαν οι αναγκαίες δεσμεύσεις για Νομοτεχνική βελτίωση που θα προβλέπει αναδρομικότητα της ισχύς της  ρύθμισης από 30/9/2020.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..