Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας συνεχίζεται απέναντι στους συναδέλφους με Αναστολή που νόσησαν. Μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Πλεύρη «υπάρχει σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εναρμονιστούν όλες οι χώρες σχετικά με τη χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης. Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες. Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού» ανοίγει ο δρόμος για την ΑΜΕΣΗ προσαρμογή (μέσα στη εβδομάδα οι σχετικές Ανακοινώσεις) των Πιστοποιητικών Εμβολιασμού( από 7 σε 9 μήνες) και Νόσησης (από 3 σε 6 μήνες).

Οφείλει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, από την Δευτέρα 4/4, ΑΜΕΣΑ:

Να άρουν τις Αναστολές όσων Υγειονομικών νόσησαν, συμπλήρωσαν 3 μήνες(180 ημέρες) και η εκδικητική εμμονή της τους οδήγησαν ξανά σε Αναστολή, να τους γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους, δίνοντας αναδρομική ισχύ στα νέα μέτρα.

Να επιστρέψουν αναδρομικά τους μισθούς που παρακράτησαν με τη νέα Αναστολή.

Τέλος, η νέα προσαρμογή στη διάρκεια των Πιστοποιητικών Εμβολιασμού και Νόσησης, η πολύ μεγάλη διασπορά και νόσησης σε όλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πολιτών που είναι εμβολιασμένοι και νοσούν( και η σχετική αποτύπωση στις νοσηλείες ΜΕΘ)  είναι η καλύτερη ΑΠΟΔΕΙΞΗ για να πάρει ΠΙΣΩ την εγκληματική, εκδικητική και αδιέξοδη απόφαση της η Κυβέρνηση όσο αφορά την Αναστολή των Υγειονομικών. Μια απόφαση που δυστυχώς ανανέωσε πρόσφατα, με νομοθετική ρύθμιση έως τις 3/12/2022.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας, υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, έστω και στο και πέντε, να κατανοήσει ότι η εμμονή στη παράταση του καθεστώτος της Αναστολής των Υγειονομικών, πλέον δεν έχει( ούτε και είχε πριν..) καμία δικαιολογία να συνεχίσει να υφίσταται  και οφείλει να μπει ένα ΤΕΛΟΣ ΧΘΕΣ…

Κάθε άλλη Κυβερνητική απόφαση και εμμονή στα υπάρχοντα αδιέξοδα, θα επιβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ όχι μόνο δεν κατανοεί τη κρισιμότητα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης  που έχουν φτάσει οι Υγειονομικοί σε Αναστολή, αλλά με το να μη διορθώνει το «αυτονόητο» αποδεικνύεται, δυστυχώς, κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών που υπάρχουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Καλούμε να Κόμματα να πάρουν πρωτοβουλίες για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε όσα συμβαίνουν στην Υγεία εις βάρος της λειτουργίας του ΕΣΥ, της προσβασιμότητας και των παρεχόμενων Υπηρεσιών και στους  Υγειονομικούς που παραμένουν  σε Αναστολή.

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου