Τετάρτη, 17 Αύγ 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, στοχοποιεί του εργαζόμενους στο Δημόσιο, συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποιεί νευραλγικούς τομείς του δημοσίου τομέα και συνολικά με τη νεοφιλελεύθερη, πελατειακή και παρασιτική της πολιτική οδηγεί στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων προς όφελος των ολίγων και ισχυρών, οδηγεί στην φτωχοποίηση του λαού εν μέσω ακρίβειας και αλλεπάλληλων κρίσεων.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θεσμοθέτησε τον εργασιακό μεσαίωνα με τον περίφημο αντεργατικό/ αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, ξεπούλησε τη ΔΕΗ, ιδιωτικοποίησε την Κοινωνική Ασφάλιση και προχωρεί σήμερα στην πρόσληψη ημετέρων, των λεγόμενων «golden boys» με τις προκλητικές και υπέρογκες αμοιβές (4.500 έως 8.000 ευρώ) σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών του ΕΦΚΑ. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτει το Σύνταγμα, τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και αλώνει τη δημόσια διοίκηση. Αυτά ήταν μόνο η αρχή, καθώς σήμερα ιδιωτικοποιεί και εφαρμόζει την ίδια πελατειακή και παρασιτική πολιτική στον ΟΑΕΔ. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Πρωτοψάλτη εισάγει δυσανάλογες κυρώσεις για τους ανέργους, καταργεί τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων και διορίζει κυβερνητικά golden boys, καταργεί τους αντιπροέδρους των κοινωνικών εταίρων και εκποιεί περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού.

Παράλληλα, διαπιστώνονται σήμερα οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς η εμμονική και ιδεοληπτική της στάση να μη στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με τη δημιουργία ΜΕΘ και αύξηση της χρηματοδότησης οδήγησε, με την απροκάλυπτη παραδοχή του ΕΟΔΥ ότι 16.519 ανθρώπινες ζωές χάθηκαν καθώς δεν υπήρχαν ΜΕΘ και υποδομές.

Όλα τα παραπάνω γίνονται μέσα σ’ ένα ζοφερό και ασφυκτικό πλαίσιο για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα και στην ενέργεια. Ταυτόχρονα, Ο πληθωρισμός ενδέχεται να φτάσει σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το 11%, που σημαίνει ότι θα μεταφραστεί και σε αντίστοιχη ποσοστιαία μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όμως, δεν κάνει απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση της αύξησης των μισθών των εργαζόμενων και στις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν στη μείωση των τιμών, όπως μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ΦΠΑ. Αντιθέτως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει χώρο και προστατεύει στην πράξη την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας.

Τέλος, αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, εργαλειοποιεί ακόμη και τον τραγικό πόλεμο στην Ουκρανία από τη Ρωσική εισβολή, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Ως Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, καλούμε όλες/ους του εργαζόμενες/ους να πούμε ΦΤΑΝΕΙ. ΩΣ ΕΔΩ.

Ως εδώ με την πολιτική της στοχοποίησης των εργαζομένων, την ιδιωτικοποίηση των δομών του κοινωνικού κράτους, την άλωση της δημόσιας διοίκησης με τα golden boys, με τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, ΑΜΕΣΑ, τουλάχιστον ίσες με την  αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΤΩΡΑ(!!).  Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.  Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού.  Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και Φορέων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΤΗΡΙΑ  ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

ΑΘΗΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11:00

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ(!!)

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).