Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Φαίνεται, ότι το Θριάσιο Νοσοκομείο παραμένει «προκλητικά» εκτός των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας. Αφού έμεινε «απέξω» στο σχεδιασμό του Υπουργείου για Ανάπτυξη Κλινών ΜΕΘ ή ΜΑΦ, που είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα οι 8 Κλίνες ΜΑΦ, και υπήρχαν και οι σχετικές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, φαίνεται να μένει «απέξω» και στις κατανομές που προωθεί το Υπουργείο για τις Θέσεις Ειδικευμένων Γιατρών ΜΕΘ.

Έτσι  το Υπουργείο Υγείας ( ΑΔΑ: 6ΞΤΩ465ΦΥΟ-ΓΓ9) αποφασίζει . Την κατανομή εκατόν ογδόντα έξι (186) οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. που συστάθηκαν με τη διάταξη του άρθρου 54 του ν. 4690/2020 για την στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των πρόσθετων κλινών νοσηλείας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) των νοσοκομείων της χώρας που δημιουργούνται στο πλαίσιο υλοποίησης δωρεών προς το Ε.Σ.Υ., πέραν των οργανικών θέσεων που υφίστανται για τη στελέχωση των Μ.Ε.Θ. και δεν συνυπολογίζονται στα ποσοστά του άρθρου 9 του π. δ. 87/1986 (Α΄ 32), ως εξής:

Όπως αποτυπώνεται στην απόφαση του Υπουργείου, η αύξηση των Θέσεων Γιατρών ΜΕΘ είναι ΑΜΕΣΑ συνδεδεμένη με την ανάπτυξη νέων Κλινών ΜΕΘ μέσω Δωρεών.

Έτσι το Θριάσιο Νοσοκομείο, θα είναι εκτός από την κατανομή 500 Θέσεων Γιατρών ΜΕΘ και 1000 Νοσηλευτών ΜΕΘ , όπως προβλέπεται με το άρθρο 54 του ν. 4690/2020. «Άρθρο 54 Σύσταση θέσεων Μ.Ε.Θ. 1. Συστήνονται στα Νοσοκομεία της Χώρας: α) πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., β) τριακόσιες (300) θέσεις εξειδικευμένων ιατρών στο γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης στην εντατική νοσηλεία και γ) χίλιες (1000) οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.»

Οφείλει ΧΘΕΣ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση της  ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους για την ανάπτυξη νέων Κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ στο Νοσοκομείο, με τις απαραίτητες Θέσεις Γιατρών και Νοσηλευτών. Που να συμπεριληφθούν είτε στο σχεδιασμό των Δωρεών ή να υπάρξει ξεχωριστή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας, για την ανάπτυξη νέων Κλινών στο Νοσοκομείο.

Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική συμβολή του Θριάσιου Νοσοκομείου και των εργαζομένων στην αντιμετώπιση και διαχείριση του covid-19 ως Νοσοκομείου Αναφοράς της 2ης ΥΠΕ, ΟΦΕΙΛΕΙ να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη νέων Κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ στο Νοσοκομείο. Είναι το ελάχιστο που οφείλει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση της Ν.Δ, απέναντι στους Εργαζόμενους και τη Τοπική Κοινωνία, που θέλουν και διεκδικούν την αναγκαία  Αναβάθμιση και Ανάπτυξη του Νοσοκομείου

Εάν όχι τώρα πότε;

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!. Με υπεύθυνη Δήλωση για τις «Νόμιμες συναναστροφές!!!» θα χορηγούνται οι Άδειες στους Υγειονομικούς!!. ΕΛΕΟΣ!!!