Σάββατο, 4 Δεκ 2021

Ο ΠΙΣ ζητάει 3.000 ευρώ(!!) αφορολόγητα, και τον «ουρανό με τα άστρα» , για να ενταχθούν στο ΕΣΥ οι Ιδιώτες Ιατροί.. Ανά να χαθείτε Κοράκια της Υγείας!!…

Με «ρελάνς» απάντησαν οι ιδιώτες γιατροί στην «γαλαντομία» της κυβέρνησης να τους προσφέρει 2.000 ευρώ αφορολόγητα το μήνα για να ενισχύσουν το ΕΣΥ για μερικούς μήνες. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)ζητάει 3.000 ευρώ αμοιβή και αφορολόγητα  – αντί για 2.000 ευρώ που τους προσέφερε ο Βασίλης Κικίλιαςκαι επιπλέονζητάει τον «ουρανό με τα άστρα» :Χαρακτηριστικά

– Επίδομα στέγης και κίνησης για μετακίνηση εκτός έδρας, όπως και να υπολογίζεται πενταπλάσια, σε σύγκριση με τον χρόνο σύμβασης, η προϋπηρεσία για το ΕΣΥ. Δηλαδή, εάν υπηρετήσουν 6 μήνες, να υπολογίζονται ως 30 μήνες!!.Δικαίωμα διενέργειας εφημεριών με αντίστοιχη αποζημίωση. Αμοιβή για κατοίκον επίσκεψη και για τηλεσυμβουλευτική ασθενών με COVID-19. – Συμβάσεις 6-12 μηνών. Επιπλέον ζητούν:

-Διακοπή σύμβασης με προειδοποίηση από τον ιατρό ενός μηνός και τριών μηνών για το νοσοκομείο. -Δικαίωμα επιλογής πλήρους ή μερικής απασχόλησης.-Δικαίωμα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.-Ασφάλιση υγείας και αστικής ευθύνης στο επίπεδο των μόνιμων ιατρών αντίστοιχης βαθμίδας. Επιπλέον ζητάνε :

-Την άμεση πρόσληψη όλων των γιατρών (τουλάχιστον για ένα χρόνο και μέχρι οριστικής ρύθμισης), που απολύθηκαν από το πρώην ΙΚΑ και έχουν δικαιωθεί δικαστικά, προκειμένου να στελεχώσουν τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας!!.( Θέμα που έχει κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ…)

-Να πρέπει να εξεταστεί η προσφορά (αγορά) υπηρεσιών από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, από έμπειρους ειδικευμένους και εξειδικευμένους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, με ανάθεση συγκεκριμένου έργου, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων ή των κέντρων υγείας.( Συμβάσεις ΣΔΙΤ με προνομιακές αποζημιώσεις…)

Επίσης να παραταθεί για ένα χρόνο η παραμονή των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ (2020 και 2021), εφόσον το επιθυμούν, και σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε φορέα και εφόσον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις αντίστοιχες θέσεις από νέους ιατρούς. Και παράλληλα να εξεταστεί ακόμη και η επανένταξη όσων συνταξιοδοτήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο (2019) με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις( δηλαδή 3000€!!), δεδομένου ότι πρόκειται για πολύ έμπειρους και εξειδικευμένους γιατρούς.

Πρόσθετα μέτρα στο επίπεδο της ΠΦΥ

Όλοι οι γιατροί να υποβάλλονται σε τακτικό περιοδικό εργαστηριακό έλεγχο (rapidtestAg) ανίχνευσης του ιού.

Δημιουργία τοπικού περιφερειακού συντονιστικού κέντρου με την συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων (υπό την αιγίδα, τον συντονισμό και την απόλυτη καθοδήγηση του ΕΟΔΥ).

Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για πολίτες (απαντούν γιατροί και μόνο(!!), αξιοποίηση ευπαθών ομάδων γιατρών;).

Δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, να κάνουνrapidtestAg στα ιατρεία τους( με 60-120€ βεβαίως αποζημίωση…)

Κινητές Μονάδες 24ώρου λειτουργίας και από τον ιδιωτικό τομέα, στελεχωμένες, οπωσδήποτε, με γιατρό

Απέναντι, στις δύσκολες στιγμές, που περνά το ΕΣΥ και οι «οι ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» και ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η  απάντηση στον ΠΙΣ και σε όσους επέλεξαν ακόμα και αυτές τις ώρες, σαν μια ακόμη ευκαιρία  να τα οικονομήσουν εις βάρος της Κοινωνίας, μια μόνο απάντηση μπορεί να υπάρχει. Και οφείλει να την δώσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας και ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Ανά  χαθείτε ΚΟΡΑΚΙΑ της εκμετάλλευσης και του ανθρώπινου πόνου!! Ανά να χαθείτε…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στο Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»