Πέμπτη, 4 Ιούν 2020

Ο «Λαγός» ΠΙΣ προχωρά την εργολαβία που του έχει αναθέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας. Διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης για τα ΣΔΙΤ!!!

Ο ΠΙΣ, μετά τις «ρηξικέλευθες» προτάσεις για μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και την είσοδο των ιδιωτών στη λειτουργία τους, προετοιμάζει δεύτερο σκέλος παρέμβασης, το οποίο αποτελούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικών Φορέων στην υγεία (ΣΔΙΤ).

Διοργανώνει λοιπόν Ημερίδα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, το πρόγραμμα της οποίας είναι γνωστό μόνο στον κύκλο του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ.

Ο τίτλος της Ημερίδας είναι: « Ημερίδα Ενημέρωσης και Διάλογου για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού Δημόσιου Τομέα στη παροχή Υπηρεσιών Υγείας!!!»

Είναι προφανές πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα της ηγεσίας του ΠΙΣ να περιθωριοποιήσει το νοσοκομειακό κίνημα και  τους εργαζόμενους  και να επιβάλει στην Υγεία την  προγραμματική ατζέντα της Κυβέρνησης της Ν.Δ για το μέλλον του ΕΣΥ και των Δημοσιών Δομών Υγείας.

Είναι ενδεικτικός ο περιφρονητικός τρόπος, και όχι μόνο, που αντιμετωπίστηκε από τον κ. Εξαδάκτυλο η πρόταση της ΟΕΝΓΕ να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας σχετικά με το ΕΣΥ που λειτουργεί στα πλαίσια του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ.

Ο ΠΙΣ αποτελεί πλέον, για όποιον είχε αυταπάτες, εκτροφείο σχεδίων ακραίου νεοφιλελευθερισμού και προπομπό των προτάσεων για διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας.

Θεωρούμε  λοιπόν πως η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ οφείλουν να λάβουν ΑΜΕΣΑ θέση. Από τη μια καταδικάζοντας τις μεθοδεύσεις του ΠΙΣ, αναδεικνύοντας τη ΠΛΗΡΗ ταύτιση του με το Προγραμματικό λόγο της Ν.Δ και τις «εργολαβίες» που έχει αναλάβει, και από την άλλη να καλέσουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, αφενός να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη ημερίδα και αφετέρου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του ΠΙΣ και την ΠΛΗΡΗ διαφωνία τους  με τα  σχέδια  που απεργάζεται- από κοινού και «κατά εντολή» της  Κυβέρνηση της Ν.Δ-  για τη Διάλυση του ΕΣΥ, των Δημόσιων Δομών και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Δεν έχουν το Θεό τους(!!). Η Κυβέρνηση Νομιμοποιεί ΟΛΕΣ τις ΠαράνομεςΔαπάνες που «έστησαν» και πιάστηκαν με «τη γίδα στη πλάτη». ΑΞΙΟΙ!!.

Προκλητική και απαξιωτική η στάση Υπουργείου και παρατρεχάμενων (ΕΝΕ-ΔΑΚΕ), απέναντι στους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία. Το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!.

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο έως 25%, το επόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. του Γιώργου Πετρόπουλου

Ξεσηκωμός(!!). Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας παραδίδουν το «Νοσηλευτικό Κλάδο» στα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Διχαστικό(!!) αίτημα η Υπεράσπιση του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού στα Νοσοκομεία. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ την ΠΟΕΔΗΝ(!!). Προχωρά μονομερώς την Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ) και «τιμωρεί» τους ΔΕ που δεν συμβιβάστηκαν…

Το 77.532 μεγαλύτερο του 111.152(!!). Τα Ανώτερα Μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη..