Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

Νέα ήθη από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Ο νόμος εφαρμόζεται σε όποιους θέλουμε. Εξαιρούνται μη αρεστοί και μέλη-φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Άξιοι…

Πέρα από τις διώξεις- καθαιρέσεις-εκτοπίσεις Στελεχών των Υπηρεσιών των Νοσοκομείων, οι Διοικήσεις σε αρκετά Νοσοκομεία, εφαρμόζουν alacarte και τις Διατάξεις Νόμων, όσο αφορά την  επάνοδο πρώην Διοικητών- Υποδιοικητών στις θέσεις που είχαν στα Νοσοκομεία. ΜΟΝΟ κριτήριο τους, είναι εάν είσαι μέλος-φίλος  του Σύριζα ή όχι. Δεν είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Γυρνάς στη θέση που είχες. Είσαι μέλος-φίλος του ΣΥΡΙΖΑ; Πάει σε έφαγε η μαρμάγκα..

Αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν σε κάποια  Νοσοκομεία που επιστρέφουν τα Στελέχη που είχαν Θέσεις Ευθύνης στις Υπηρεσίες και έγιναν Διοικητές- Υποδιοικητές επί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και αποδεικνύουν και στο πιο ευκολόπιστο, ότι το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» έχει βάλει στο στόχαστρο τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας την πολιτική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Τι λέει λοιπόν ο Νόμος; Τις διατάξεις του άρθρου 34 του Ν.4461/2017 (ΦΕΚ 38, τ.Α΄), όπου αναφέρονται τα κάτωθι:  «Στο τέλος της παρ.3 του άρθρου 3 του ν.3329/2005 (Α΄81) προστίθενται εδάφια ως εξής: «Οι υπάλληλοι των Φ.Π.Υ.Υ που έχουν επιλεγεί ή επιλέγονται ως διοικητές ή αναπληρωτές διοικητές ή πρόεδροι των Φ.Π.Υ.Υ και των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας Νομικών Προσώπων, με την τοποθέτηση τους, αποσπώνται αυτοδίκαια στο φορέα για τον οποίο έχουν επιλεγεί. Μετά τη λήξη ή τη διακοπή της θητείας τους, επανέρχονται στο φορέα όπου υπηρετούσαν και στη θέση που κατείχαν. Για όσο διάστημα είναι αυτοδικαίως αποσπασμένοι, η θέση τους στο φορέα όπου υπηρετούσαν, εφόσον ήταν προϊστάμενοι οποιουδήποτε επιπέδου, καλύπτεται με τη διαδικασία του άρθρου 87 του ν. 3528/2007 (Α’26).Ο χρόνος της θητείας τους ως διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και προέδρων θεωρείται ότι έχει διανυθεί στην οργανική θέση τους και συνεκτιμάται ως προσόν για την υπηρεσιακή εξέλιξη τους, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον ένα (1) έτος.»

Με βάση το Νόμο λοιπόν, επέστρεψαν κάποιοι  πρώην Διοικητές- Υποδιοικητές, με τη λήξη της θητείας τους  στα Νοσοκομεία και τοποθετήθηκαν στις θέσεις Ευθύνης που είχαν πριν γίνουν Διοικητές. ΟΛΟΙ; Όχι όλοι βέβαια..

Για την πρώην Διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Ελλάδας, η οποία επιτέλεσε σε ΟΛΗ τη θητεία της σημαντικό έργο και αναβάθμισε το ρόλο του Νοσοκομείου, όπως ΚΑΤΑ  ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί, ο Νόμος όχι μόνο ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ αλλά παραβιάστηκε κατάφορα, αφού η υπάλληλος υποβαθμίστηκε!!!

Αντί να γυρίσει στη Θέση της Διοικητικής Διευθύντριας του ΨΝΘ, που κατείχε πριν τοποθετηθεί Διοικήτριαόπως προβλέπει ο Νόμος, η Κοινή Διοικήτρια Παπανικολάου- ΨΝΘ, την τοποθετεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο Παπανικολάου ως « Την προσωρινή ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένης Υποδιεύθυνσης Οικονομικού της Διεύθυνσης Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας στην μόνιμη υπάλληλο Β……… Π………….. κατηγορίας και κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού και έως την τακτική πλήρωση της θέσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.» Δηλαδή έχουμε διπλή παράβαση του Νόμου. Όχι μόνο δεν εφαρμόζεται ότι ΡΗΤΑ προβλέπει ο νόμος αλλά η υπάλληλος υποβαθμίζεται κιόλας, από Διευθύντρια σε Υποδιευθύντρια!!. Η Αιτιολογία; « Είναι ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει πολύ και εμείς θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα για παραδειγματισμό!!»

Είναι προφανές ότι η Απόφαση της κ. Διοικήτριας του Παπανικολάου,  πέρα από ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αναδεικνύει το «ήθος και το ύφος»  που θέλει να αναδείξει το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Ν.Δ και οι «πρόθυμοι» συνοδοιπόροι τους. Βλέπεις κάποιοι πρέπει με «έργα και πράξεις» να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στη Κυβέρνηση για να διασφαλίσουν τη παραμονή τους το επόμενο διάστημα. Η «Τιμωρία»  Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι για κάποιους το πολυπόθητο διαβατήριο για τη παραμονή τους.

Οφείλει το Οργανωμένο Κίνημα να πάρει ΑΜΕΣΑ θέση και είναι ΚΑΘΗΚΟΝ  ΟΛΩΝ να υπερασπιστούν κάθε εργαζόμενο που τιμωρείτε για τα πιστεύω του και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της Πολιτικής Παρουσίας και Δράσης. Και να ζητήσουν ΤΩΡΑ  την ανάκληση της Παράνομης Τοποθέτησης- Υποβάθμισης και την εφαρμογή όσων προβλέπει ο Νόμος.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου