Δευτέρα, 18 Ιαν 2021

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – «Καιρός φέρνει τα λάχανα…»

ΜΕΤΩΠΟ                                                                

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ       

 10 Ιανουαρίου 2021

 

«Καιρός φέρνει τα λάχανα…»

 

Θυμόσοφα ο πρωθυπουργός μας θύμισε ότι στο θέμα των εμβολιασμών «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Άρα, αγάλι αγάλι.

 

Αλήθεια, όμως, ποιος μίλησε για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα; Ποιος μίλησε για εμβολιαστική κάλυψη του 70-75% του πληθυσμού (πάνω από 7.500.000 άτομα) μέχρι το καλοκαίρι; Ποιος έδειχνε ωραίες παρουσιάσεις με βανάκια και διαδικασίες fast track; Ποιος υποδέχτηκε με τιμές αρχηγού κράτους δυο ψυγειάκια με εμβόλια; Ποιος ζήτησε άρον άρον -πριν καν την έγκριση του εμβολίου!- να δηλώσουν ποιοί υγειονομικοί των νοσοκομείων προτίθενται να εμβολιαστούν; Ποιος ακύρωσε προγραμματισμένους εμβολιασμούς σε νοσοκομεία χωρίς καμιά δικαιολογία; Ποιος βιαζόταν και θριαμβολογούσε;

Τώρα σαν τον μπαρμπα-Τζεπέτο μας λένε παροιμίες και μαλώνουν τον άλλο εαυτό τους –τον Πινόκιο- που σε κάθε φράση τους μεγαλώνει η μύτη του.

Τώρα αναγγέλλουν ότι κάνουν 5.000 εμβολιασμούς την ημέρα και θα τους αυξήσουν σε 8.000, γιατί «όποιος βιάζεται σκοντάφτει…».

Τώρα διαπιστώνουν ότι μετά βίας περίπου 200.000 εμβολιασμούς το μήνα (το 10% από όσους υπολόγιζαν) θα πραγματοποιήσουν. Κι αυτό το θεωρούν θρίαμβο, οι «άριστοι»!

Τώρα, αυτοθαυμάζονται αναγνωρίζοντας ότι έχουν πραγματοποιήσει 15.000 εμβολιασμούς, έχοντας 150.000 εμβόλια στα ψυγεία (ποσοστό 10%).

Τώρα τελικά και βιάστηκαν και σκόνταψαν!

Έχει λοιπόν ο καιρός γυρίσματα! Κι επειδή κάθε αβλεψία σε αυτή την ιστορία σημαίνει περισσότερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, τώρα που αναβαπτίστηκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ του ανασχηματισμού, ας βαπτίσουν και τη γλώσσα τους στη λογική και ας προσέχουν τα λεγόμενα τους. Δεν χρειαζόμαστε ούτε «πατερούληδες» που θα μας σώσουν, ούτε Μωυσήδες που θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας του Εμβολιασμού, ούτε θυμοσόφους  Αισώπους που θα λένε μύθους και παροιμίες.

Ας κινηθούν, επιτέλους, σοβαρά στην υιοθέτηση των προτάσεων

  • για ενίσχυση του ΕΣΥ,
  • για σοβαρό προγραμματισμό -κι όχι επικοινωνιακό σόου- του εμβολιασμού του πληθυσμού,
  • για εφαρμογή λοιπών αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα μέσα συγκοινωνίας.

Για εμάς, και σήμερα και για τη μετά COVID εποχή,

  • ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος,
  • η σημαντική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης,
  • η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών ΕΣΥ,
  • η αναπροσαρμογή με γενναίες αυξήσεις του ιατρικού μισθολογίου,
  • η ενίσχυση του ΕΣΥ με προγραμματισμό χιλιάδων προσλήψεων ιατρών,

είναι διεκδικήσεις αδιαπραγμάτευτες και σταθερές!

Τώρα είναι η ώρα της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Τώρα, που «Καιρός φέρνει τα λάχανα…» 

Τα Μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΟΕΝΓΕ 

Γιαννάκενας Κώστας

Κατσιγιαννόπουλος Κώστας

Καφετζάκης Αλέξανδρος

Λιβαδάς Κώστας

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021: Μειωμένο (κατά 174.000€) το Κονδύλι για Δεδουλευμένα-Εξαιρέσιμα- Αργίες των Υγειονομικών(!!!). Απλά η Αλήθεια των Αριθμών…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ – Να ανακληθεί η Απόφαση για Μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Οι Εμβολιασμοί να γίνουν στα ΚΥ και τις Δομές της ΑΘΜΙΑΣ.

ΑΡΚΙ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ : ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Ευχές από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Υπουργείο Υγείας-ΥΠΕ- Διοικήσεις: Ανίκανοι ακόμη και στο Αυτονόητο: Να διαμορφώσουν ένα σοβαρό πλαίσιο για τη διεξαγωγή των Εμβολιασμών στους Υγειονομικούς.

Γ Ν Έδεσσας: Η Διοίκηση σέρνει στα Δικαστήρια την Πρόεδρο του Σωματείου γιατί είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ(!!) και οργανώνει Πραξικόπημα για την καθαίρεση της. Η Δεξιά ΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει…

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Πανδημία» κακοδιοίκησης, αυταρχισμού και ανεπαρκούς προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία

5η ΥΠΕ: Με μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες Τέλος στις Ατομικές Συμβάσεις. Ήρθαν «οι καλοί Εργολάβοι» οι φίλοι της Κυβέρνησης της Ν.Δ από τα παλιά. Άρχισαν οι δουλειές…

Χωρίς ΔΩΡΕΑΝ συνταγογράφηση, με αύξηση 50% στο αρχικό πλαφόν τιμής test και με > 120 εκατ. στις τσέπες των Ιδιωτικών Κέντρων και Εργαστηρίων, το ΝΕΟ deal της Κυβέρνησης της Ν.Δ.