Τρίτη, 22 Ιούν 2021

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – «Καιρός φέρνει τα λάχανα…»

ΜΕΤΩΠΟ                                                                

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ       

 10 Ιανουαρίου 2021

 

«Καιρός φέρνει τα λάχανα…»

 

Θυμόσοφα ο πρωθυπουργός μας θύμισε ότι στο θέμα των εμβολιασμών «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Άρα, αγάλι αγάλι.

 

Αλήθεια, όμως, ποιος μίλησε για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα; Ποιος μίλησε για εμβολιαστική κάλυψη του 70-75% του πληθυσμού (πάνω από 7.500.000 άτομα) μέχρι το καλοκαίρι; Ποιος έδειχνε ωραίες παρουσιάσεις με βανάκια και διαδικασίες fast track; Ποιος υποδέχτηκε με τιμές αρχηγού κράτους δυο ψυγειάκια με εμβόλια; Ποιος ζήτησε άρον άρον -πριν καν την έγκριση του εμβολίου!- να δηλώσουν ποιοί υγειονομικοί των νοσοκομείων προτίθενται να εμβολιαστούν; Ποιος ακύρωσε προγραμματισμένους εμβολιασμούς σε νοσοκομεία χωρίς καμιά δικαιολογία; Ποιος βιαζόταν και θριαμβολογούσε;

Τώρα σαν τον μπαρμπα-Τζεπέτο μας λένε παροιμίες και μαλώνουν τον άλλο εαυτό τους –τον Πινόκιο- που σε κάθε φράση τους μεγαλώνει η μύτη του.

Τώρα αναγγέλλουν ότι κάνουν 5.000 εμβολιασμούς την ημέρα και θα τους αυξήσουν σε 8.000, γιατί «όποιος βιάζεται σκοντάφτει…».

Τώρα διαπιστώνουν ότι μετά βίας περίπου 200.000 εμβολιασμούς το μήνα (το 10% από όσους υπολόγιζαν) θα πραγματοποιήσουν. Κι αυτό το θεωρούν θρίαμβο, οι «άριστοι»!

Τώρα, αυτοθαυμάζονται αναγνωρίζοντας ότι έχουν πραγματοποιήσει 15.000 εμβολιασμούς, έχοντας 150.000 εμβόλια στα ψυγεία (ποσοστό 10%).

Τώρα τελικά και βιάστηκαν και σκόνταψαν!

Έχει λοιπόν ο καιρός γυρίσματα! Κι επειδή κάθε αβλεψία σε αυτή την ιστορία σημαίνει περισσότερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, τώρα που αναβαπτίστηκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ του ανασχηματισμού, ας βαπτίσουν και τη γλώσσα τους στη λογική και ας προσέχουν τα λεγόμενα τους. Δεν χρειαζόμαστε ούτε «πατερούληδες» που θα μας σώσουν, ούτε Μωυσήδες που θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας του Εμβολιασμού, ούτε θυμοσόφους  Αισώπους που θα λένε μύθους και παροιμίες.

Ας κινηθούν, επιτέλους, σοβαρά στην υιοθέτηση των προτάσεων

  • για ενίσχυση του ΕΣΥ,
  • για σοβαρό προγραμματισμό -κι όχι επικοινωνιακό σόου- του εμβολιασμού του πληθυσμού,
  • για εφαρμογή λοιπών αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα μέσα συγκοινωνίας.

Για εμάς, και σήμερα και για τη μετά COVID εποχή,

  • ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος,
  • η σημαντική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης,
  • η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών ΕΣΥ,
  • η αναπροσαρμογή με γενναίες αυξήσεις του ιατρικού μισθολογίου,
  • η ενίσχυση του ΕΣΥ με προγραμματισμό χιλιάδων προσλήψεων ιατρών,

είναι διεκδικήσεις αδιαπραγμάτευτες και σταθερές!

Τώρα είναι η ώρα της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Τώρα, που «Καιρός φέρνει τα λάχανα…» 

Τα Μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΟΕΝΓΕ 

Γιαννάκενας Κώστας

Κατσιγιαννόπουλος Κώστας

Καφετζάκης Αλέξανδρος

Λιβαδάς Κώστας

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

ΘΑΥΜΑ!! Οι «υπάλληλοι» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, τα παιδιά της ΕΝΕ και το μαγαζάκι της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ σε 3ωρη στάση κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ(!!). Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου…

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών: Από «ήρωες, χειροκροτήματα και κλάματα » στις ανέξοδες υποσχέσεις και τον εμπαιγμό. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη