Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

ΜΕΘ ΣΩΤΗΡΙΑ: Για τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, θα πάρει θέση η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων; Περιμένουμε…

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, στη Βουλή, δήλωσε ΔΗΜΟΣΙΑ, ότι ΟΛΕΣ οι κλίνες (50) της ΜΕΘ στο Σωτηρία που έγιναν με τη Δωρεά της Βουλής λειτουργούν κανονικά. Μάλιστα, δήλωσε ότι «εάν αυτό δεν ισχύει, θα διώξει το κ. Διοικητή που τον ενημέρωσε σχετικά…»

Αποδείχτηκε όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία,  ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Από τις 4 υπομονάδες (12+13+12+13) λειτουργούν οι 2. Η 1η υπομονάδα (12 Κλίνες) που στελεχώνεται κυρίως από τους 11 μετακινημένους Γιατρούς και τους 50 Νοσηλευτές που μετακινήθηκαν από άλλα Νοσοκομεία, και είναι καλυμμένη με 12 ασθενείς  και η 2η υπομονάδα (13 Κλίνες) που άνοιξε με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα και ΜΕΘ του Σωτηρία ( οι οποίες συνεχίζονται ακόμη..) και με ελλείψεις σε γιατρούς, αναμένοντας τους νέους Διορισμούς ή τις 3μήνες συμβάσεις γιατρών ΜΕΘ. Μέχρι την Πέμπτη 21/11, στη 2η υπομονάδα, νοσηλεύονταν 2 ασθενείς. Οι υπόλοιπες (3η-4η ) υπομονάδες είναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ, λόγω έλλειψης προσωπικού. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ…

Μάλιστα, ΟΛΑ  τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και από την αυτοψία που έκαναν στη ΜΕΘ ο κ. Πολάκης και οι κ. κ  Τζανακόπουλος- Γεροβασίλη, αποδεικνύοντας τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

Μάλιστα, στη συνάντηση των κ. κ Τζανακόπουλου-Γεροβασίλη με τον Διοικητή  του Σωτηρία, ο κ. Διοικητής αρνήθηκε(!!) να παρουσιάσει το πρόγραμμα στελέχωσης με προσωπικό των 50 Κλινών ΜΕΘ, επιβεβαιώνοντας την πραγματική εικόνα. Ότι λειτουργούν μόνο οι 25 ( με ελλείψεις…) και οι άλλες 25 είναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ!!.

Το Θέμα της ΜΕΘ του Σωτηρία και τα ΨΕΜΑΤΑ του κ. Μητσοτάκη μπροστά στους Βουλευτές στη Βουλή, αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΜΜΕ. Πιάνουν τόπο τα 22.000.000€ της λίστας Πέτσα…

Την υπεράσπιση της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, ανέλαβε Γιατρός του Σωτηρία, υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ(!!), και Πρόεδρος στο ΚΕΣΥ, που έβγαλε «λάδι» τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, «λιβάνισε» όσο έπρεπε τον κ. Μητσοτάκη  και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ να « μην εμπλέκει τους γιατρούς σε μικροκομματικές σκοπιμότητες..» Βέβαια για το Θέμα της ΜΕΘ έκανε το «παγώνι». Εξάλλου τι να πει. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ και οι ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ μιλάνε…

Μέσα σε όλη αυτή την αντιπαράθεση προκαλεί  ερωτηματικά η σιωπή της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και του Σωματείου Εργαζομένων του Σωτηρία. Γιατί δεν παίρνουν θέση για το τι πραγματικά συμβαίνει; Και καλά ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, στη ΠΟΕΔΗΝ και στο Σωματείο, πιθανόν να σιωπούν λόγω της στήριξης στη Κυβέρνηση της Ν.Δ και να μην εκθέσουν τον κ. Μητσοτάκη. Οι «ταξικές δυνάμεις» όμως γιατί σιωπούν; Γιατί δεν παίρνουν θέση και να πουν τι πραγματικά ισχύει; Κάθε απάντηση δεκτή. Και προφανώς δεν θέλουμε να πιστέψουμε όσα ακούγονται στους διαδρόμους του Σωτηρία, αλλά η σιωπή προβληματίζει..

Περιμένουμε να δούμε τις θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου Εργαζομένων για τη ΜΕΘ του Σωτηρία. Μέχρι τότε, περιμένουμε να δούμε, εάν ο κ. Μητσοτάκης, τώρα που αποδείχθηκε η αλήθεια, θα απομακρύνει τον κ. Διοικητή. Τυχόν παραμονή του, θα επιβεβαιώσει ένα μόνο πράγμα.  ότι ο Κ. Μητσοτάκης ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ( το ότι λειτουργούν οι 25, όπως λειτουργούν…) και έλεγε ΨΕΜΑΤΑ στη ΒΟΥΛΗ!! Ότι λειτουργούν ΟΛΕΣ. Ο χρόνος θα δείξει…

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!