Τετάρτη, 3 Ιούν 2020

Με ΠΝΠ(!!) Κυβέρνηση Ν.Δ, Υπουργείο Υγείας και ΕΝΕ, βάζουν ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στη Σύσταση Ενιαίου ΝοσηλευτικούΚλάδου(!!). ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ(!!)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας(!!) κ. Πρεζεράκος, ενημέρωσε επιλεκτικά Φορείς της Νοσηλευτικής ότι στο επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου( όχι με Νομοσχέδιο..) θα προχωρήσουν ΌΧΙ  σε Ενιαίο Κλάδο, αλλά στη Σύσταση 2 Κλάδων για το Νοσηλευτικό Προσωπικό. Ένα Κλάδο για τους ΠΕ-ΤΕ και Ένα Κλάδο για τους ΔΕ Νοσηλευτές(!!). Μετά από 15 χρόνια υλοποιείται το διαχρονικό Αίτημα της ΕΝΕ και της Ν.Δ και η Κυβέρνηση με Νομοθετική βούλα επισημοποιεί τον Διαχωρισμό και την Διάσπαση του Νοσηλευτικού Κλάδου(!!).

Η προσπάθεια της ΕΝΕ για Σύσταση Κλάδου Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ δεν είναι καινούργια. Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια έγινε το 2014,όταν ο κ. Βορίδης και η Κυβέρνηση της Ν.Δκάτω από τη κατακραυγή των Νοσηλευτών και των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, απέσυρε αντίστοιχη διάταξη (κλάδου ΠΕ-ΤΕ). Να θυμίσουμε τη έλεγε τότε η ΕΝΕ: « Σήμερα, μετά από 22 χρόνια, οι 33.000 νοσηλευτές της χώρας, χαιρετίζουν με αίσθημα δικαίωσης το περιεχόμενο του άρθρου 43 και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξουν την εν θέματι νομοθετική πρωτοβουλία, μιας και θα επιλύσει πολλά θεσμικά ζητήματα του κλάδου……Υπ’ αυτήν την έννοια η ένταξη στον ίδιο κλάδο υπαλλήλων με διαφορετικά, ήτοι μη κοινά χαρακτηριστικά, όπως λανθασμένα προβάλλεται από ορισμένους, θα μπορούσε βασίμως να εκληφθεί ως παραβιάζουσα την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων, ενόψει της όμοιας αντιμετώπισης ουσιωδώς διαφορετικών περιπτώσεων.»

Ότι δεν κατάφερε η ΕΝΕ το 2014 (1 μήνα πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015..) έρχεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ και της το παραχωρεί σαν «αντάλλαγμα» των πολύτιμων υπηρεσιών της τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, έχοντας πάρει το «μάθημα» της από τις αντιδράσεις του 2014, για να περιορίσει τις αντιδράσεις και να «χρυσώσει» το χάπι στους ΔΕ Νοσηλευτές, προτείνει τη Σύσταση ξεχωριστού Κλάδου για τους ΔΕ Νοσηλευτές(!!). Με την απόφαση της αυτή η Κυβέρνηση της Ν.Δ βάζει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο διαχρονικό αίτημα του Νοσηλευτικού Κλάδου, για Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτών Μαιών.

Απέναντι στη Διχαστική και Διασπαστική Νομοθετική Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Ν.Δ, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ η ανάδειξη από το Συνδικαλιστικό Κίνημα της Πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαβούλευση το 2018 για τη Σύσταση του Ενιαίου Κλάδου. Αναλυτικά: «  Άρθρο 1.Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού – Μαιευτικού Προσωπικού ΕΣΥ. 1.Η παράγραφος 1 του άρθρου 102 του ν. 2071/1992 (Α’ 123), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας συστήνεται Ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού-Μαιευτικού  Προσωπικού με  βάση  την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον τίτλο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνει τις διακριτές κατηγορίες Τριτοβάθμιας (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) ως εξής: ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, (ΠΕ–ΤΕ Μαιευτικής), και ΔΕ Νοσηλευτικής.

 Οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Κλάδου  της παραγράφου 1, καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης που  εκδίδεται μέσα σε έξι  (6)  μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος .»

Οι εργαζόμενοι Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης και της ΕΝΕ, που οδηγούν στη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ του Νοσηλευτικού Κλάδου και την όξυνση των ενδοκλαδικών  αντιθέσεων από τις οποίες υποφέρουν  όλα τα χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από Εργαζόμενους και Σωματεία για να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια Κυβέρνησης και ΕΝ.Ε. Ας ελπίσουμε ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έστω και την ύστατη ώρα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα υπερασπιστεί τη Θέση της για Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού. Και να ξέρει ότι θα κριθεί για αυτό…

Τέλος καλούμε και το ΣΥΡΙΖΑ, έστω και την ύστατη ώρα, να πάρει ΑΜΕΣΑ Νομοθετική Πρωτοβουλία και να καταθέσει, την ΕΤΟΙΜΗ, από το 2018, Πρόταση του για τη Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτών- Μαιών. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, απέναντι στους χιλιάδες Νοσηλευτές που τους το υποσχέθηκε, αλλά δυστυχώς δε πρόκανε. ..ΠΟΤΕ δεν είναι αργά…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Δεν έχουν το Θεό τους(!!). Η Κυβέρνηση Νομιμοποιεί ΟΛΕΣ τις ΠαράνομεςΔαπάνες που «έστησαν» και πιάστηκαν με «τη γίδα στη πλάτη». ΑΞΙΟΙ!!.

Προκλητική και απαξιωτική η στάση Υπουργείου και παρατρεχάμενων (ΕΝΕ-ΔΑΚΕ), απέναντι στους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία. Το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!.

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο έως 25%, το επόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. του Γιώργου Πετρόπουλου

Ξεσηκωμός(!!). Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας παραδίδουν το «Νοσηλευτικό Κλάδο» στα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Διχαστικό(!!) αίτημα η Υπεράσπιση του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού στα Νοσοκομεία. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ την ΠΟΕΔΗΝ(!!). Προχωρά μονομερώς την Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ) και «τιμωρεί» τους ΔΕ που δεν συμβιβάστηκαν…

Το 77.532 μεγαλύτερο του 111.152(!!). Τα Ανώτερα Μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη..