Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

Με ΠΝΠ(!!) Κυβέρνηση Ν.Δ, Υπουργείο Υγείας και ΕΝΕ, βάζουν ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στη Σύσταση Ενιαίου ΝοσηλευτικούΚλάδου(!!). ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ(!!)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας(!!) κ. Πρεζεράκος, ενημέρωσε επιλεκτικά Φορείς της Νοσηλευτικής ότι στο επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου( όχι με Νομοσχέδιο..) θα προχωρήσουν ΌΧΙ  σε Ενιαίο Κλάδο, αλλά στη Σύσταση 2 Κλάδων για το Νοσηλευτικό Προσωπικό. Ένα Κλάδο για τους ΠΕ-ΤΕ και Ένα Κλάδο για τους ΔΕ Νοσηλευτές(!!). Μετά από 15 χρόνια υλοποιείται το διαχρονικό Αίτημα της ΕΝΕ και της Ν.Δ και η Κυβέρνηση με Νομοθετική βούλα επισημοποιεί τον Διαχωρισμό και την Διάσπαση του Νοσηλευτικού Κλάδου(!!).

Η προσπάθεια της ΕΝΕ για Σύσταση Κλάδου Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ δεν είναι καινούργια. Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια έγινε το 2014,όταν ο κ. Βορίδης και η Κυβέρνηση της Ν.Δκάτω από τη κατακραυγή των Νοσηλευτών και των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, απέσυρε αντίστοιχη διάταξη (κλάδου ΠΕ-ΤΕ). Να θυμίσουμε τη έλεγε τότε η ΕΝΕ: « Σήμερα, μετά από 22 χρόνια, οι 33.000 νοσηλευτές της χώρας, χαιρετίζουν με αίσθημα δικαίωσης το περιεχόμενο του άρθρου 43 και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξουν την εν θέματι νομοθετική πρωτοβουλία, μιας και θα επιλύσει πολλά θεσμικά ζητήματα του κλάδου……Υπ’ αυτήν την έννοια η ένταξη στον ίδιο κλάδο υπαλλήλων με διαφορετικά, ήτοι μη κοινά χαρακτηριστικά, όπως λανθασμένα προβάλλεται από ορισμένους, θα μπορούσε βασίμως να εκληφθεί ως παραβιάζουσα την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων, ενόψει της όμοιας αντιμετώπισης ουσιωδώς διαφορετικών περιπτώσεων.»

Ότι δεν κατάφερε η ΕΝΕ το 2014 (1 μήνα πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015..) έρχεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ και της το παραχωρεί σαν «αντάλλαγμα» των πολύτιμων υπηρεσιών της τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, έχοντας πάρει το «μάθημα» της από τις αντιδράσεις του 2014, για να περιορίσει τις αντιδράσεις και να «χρυσώσει» το χάπι στους ΔΕ Νοσηλευτές, προτείνει τη Σύσταση ξεχωριστού Κλάδου για τους ΔΕ Νοσηλευτές(!!). Με την απόφαση της αυτή η Κυβέρνηση της Ν.Δ βάζει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο διαχρονικό αίτημα του Νοσηλευτικού Κλάδου, για Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτών Μαιών.

Απέναντι στη Διχαστική και Διασπαστική Νομοθετική Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Ν.Δ, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ η ανάδειξη από το Συνδικαλιστικό Κίνημα της Πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαβούλευση το 2018 για τη Σύσταση του Ενιαίου Κλάδου. Αναλυτικά: «  Άρθρο 1.Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού – Μαιευτικού Προσωπικού ΕΣΥ. 1.Η παράγραφος 1 του άρθρου 102 του ν. 2071/1992 (Α’ 123), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας συστήνεται Ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού-Μαιευτικού  Προσωπικού με  βάση  την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον τίτλο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνει τις διακριτές κατηγορίες Τριτοβάθμιας (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) ως εξής: ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, (ΠΕ–ΤΕ Μαιευτικής), και ΔΕ Νοσηλευτικής.

 Οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Κλάδου  της παραγράφου 1, καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης που  εκδίδεται μέσα σε έξι  (6)  μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος .»

Οι εργαζόμενοι Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης και της ΕΝΕ, που οδηγούν στη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ του Νοσηλευτικού Κλάδου και την όξυνση των ενδοκλαδικών  αντιθέσεων από τις οποίες υποφέρουν  όλα τα χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από Εργαζόμενους και Σωματεία για να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια Κυβέρνησης και ΕΝ.Ε. Ας ελπίσουμε ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έστω και την ύστατη ώρα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα υπερασπιστεί τη Θέση της για Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού. Και να ξέρει ότι θα κριθεί για αυτό…

Τέλος καλούμε και το ΣΥΡΙΖΑ, έστω και την ύστατη ώρα, να πάρει ΑΜΕΣΑ Νομοθετική Πρωτοβουλία και να καταθέσει, την ΕΤΟΙΜΗ, από το 2018, Πρόταση του για τη Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτών- Μαιών. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, απέναντι στους χιλιάδες Νοσηλευτές που τους το υποσχέθηκε, αλλά δυστυχώς δε πρόκανε. ..ΠΟΤΕ δεν είναι αργά…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!