Σάββατο, 1 Απρ 2023

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

Εν μέσω του καλοκαιριού με 100.000 κρούσματα και 350 νεκρούς κάθε εβδομάδα από covid,  η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αποφάσισαν να ασχοληθούν με το Καθηκοντολόγιο των Β. Νοσηλευτών. Μετά από σχετικά έγγραφα και Αποφάσεις της ΕΝΕ και του ΕΣΑΝ, το Υπουργείο προχώρησε στην έκδοση σχετικού ΦΕΚ, όπου αποτυπώνεται  το Καθηκοντολόγιο των Β. Νοσηλευτών. Μάλιστα έχει ΑΜΕΣΗ ισχύ από της δημοσιεύσεως, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου.

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της ΕΝΕ και βάζει τίτλους ΤΕΛΟΥΣ για τον ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ, όπως διακαώς ήταν και η επιθυμία της ΕΝΕ και πίεζε από την αρχή τη Κυβέρνηση.

Με την έκδοση και ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Καθηκοντολογίου των Β. Νοσηλευτών, αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσουν τους Πολιτικούς τους Φίλους, να τους  «στρώσει» χαλί για τις επικείμενες εκλογές, αδιαφορώντας για  τα όσα θα συμβούν στα Νοσοκομεία της χώρας και τις Δημόσιες Δομές εάν θα εφαρμοστεί το σχετικό ΦΕΚ. Και πόσο θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίας Υγείας στους πολίτες. Ενώ σπέρνει  και καλλιεργεί το ΔΙΧΑΣΜΟ μεταξύ του Νοσηλευτικού Προσωπικού, με ανυπολόγιστες συνέπειες την επόμενη μέρα.

Τόσα χρόνια, οι Β. Νοσηλευτές στήριξαν και λειτούργησαν το ΕΣΥ καλύπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό κάνοντας ΜΟΝΟΙ τους νύχτες και απόγευμα ( όπως συνεχίζει και συμβαίνει πάνω από τα μισά Νοσοκομεία μέχρι σήμερα..) δίνοντας και τη ψυχή τους, μαζί με το υπόλοιπο Νοσηλευτικό Προσωπικό και στην αντιμετώπιση της Πανδημίας. και ενώ ανέμεναν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που είχε δώσει το Υπουργείο Υγείας για την αναβάθμιση και τον ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ,  βλέπουν με το σχετικό ΦΕΚ να γυρνάμε χρόνια πίσω, αφού σαφώς τους υποβαθμίζει  σε σχέση με το σήμερα και τους αναθέτει και καθήκοντα κατηγορίας ΥΕ.

Και το εγκληματικό δε είναι ότι το ΦΕΚ  χρησιμοποιεί τους Νοσηλευτές ΠΕ-ΤΕ σαν «βαλβίδες εκτόνωσης και ελέγχου» μια και θα μπορούν οι συνάδελφοι Β. Νοσηλευτές να κάνουν Νοσηλευτικές πράξεις « που ανατίθεται από τον υπεύθυνο Νοσηλευτή, υπό τη προϋπόθεση ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο νοσηλευτής, ο οποίος κρίνει εάν ο Βοηθός του Νοσηλευτή δύναται να εκτελέσει».Δηλαδή και υποβάθμιση αλλά και «αναβάθμιση» όπου οι ανάγκες το απαιτούν…

Βέβαια στο ερώτημα εάν δεν υπάρχει Νοσηλευτής στη βάρδια, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλά Νοσοκομεία ΠΟΙΟΣ θα είναι ο υπεύθυνος, θα απαντηθεί μάλλον από το Θεό… Η πολύ θα θέλαμε να δούμε ποιοι Νοσηλευτές θα δεχθούν να αναλάβουν τις ευθύνες που θα προκύψουν για πράξεις άλλων.

Και προφανώς, με βάση το ΦΕΚ, οφείλουν ΟΛΑ τα Νοσοκομεία και ΟΛΕΣ οι Κλινικές σε ΟΛΗ την Ελλάδα, από τη Δευτέρα 15/8 της Παναγίας ( μεγάλη η χάρη της να δώσει φώτιση στους αρμόδιους…) να έχουν επαρκή αριθμό Νοσηλευτών για να εφαρμόσουν το ΦΕΚ. Με – 5222 λιγότερους Υγειονομικούς και πάνω από 20.000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΑ είναι προφανές ότι το σχετικό Καθηκοντολόγιο όχι μόνο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αλλά δεν ανταποκρίνεται, ιδιαίτερα σήμερα μετά τη Πανδημία του covid-19  στις ανάγκες του Νοσηλευτικού Προσωπικού για  επαγγελματική αναβάθμιση και την ανάγκη θεσμοθέτησης του Ενιαίου Κλάδου. Και όπως φαίνεται θα μείνει στα χαρτιά.

Καλούμε, τη Κυβέρνηση και τη κ Γκάγκα, να κατανοήσει ότι «όποιος σπέρνει ανέμους θύελλες  θερίζει» και να ανακληθεί το σχετικό ΦΕΚ.Και να αρχίσει ένας διάλογος για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει ανάγκη το Νοσηλευτικό Προσωπικό και τι πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει το Υπουργείο για να είναι σε θετική κατεύθυνση, με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του ρόλου των Β. Νοσηλευτών διαχρονικά στο ΕΣΥ.

Κάθε αποσπασματική κίνηση, όπως με τη σχετική απόφαση, το 2015, για το Καθηκοντολόγιο των Νοσηλευτών επί Βορίδη, που ανακλήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα, το μόνο που κάνει είναι να εκθέτει το Υπουργείο και να φέρνει θυμό και αγανάκτηση στους Υγειονομικούς. Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο…

Υ.Γ : Δεν πιστεύουμε να αμφιβάλλει κανείς ότι το επόμενο βήμα Κυβέρνησης- Υπουργείου θα είναι η θέσπιση του Κλάδου ΠΕ-ΤΕ,δικαιώνοντας έστω και καθυστερημένα, ΠΛΗΡΩΣ τα λεβεντόπαιδα της ΕΝΕ. Με τέτοια «προίκα» ανοίγουν οι δρόμοι για να διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή. Ήδη ο ένας είναι έτοιμος. Τόσα «ένσημα» στον αγώνα για τη στήριξη της Ν.Δ έχουν κάνει, να μην πάνε χαμένα….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…