Τετάρτη, 3 Ιούν 2020

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του σχεδίου της όσο αφορά το αίτημα του Νοσηλευτικού Κλάδου.

Θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα να ξοφλήσει τα γραμμάτια που οφείλει στην  ΕΝΕ, επαναφέρει τη Πρόταση για Νοσηλευτικό Κλάδο ΠΕ-ΤΕ. Μια πρόταση που είχε φέρει για Νομοθέτηση και το 2014 (1 μήνα πριν τις εκλογές του 2015…) και αναγκάστηκε να την αποσύρει κάτω από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Νοσηλευτών και των Συνδικάτων. Την ίδια τύχη είχε και η αντίστοιχη προσπάθεια για Νομοθέτηση Καθηκοντολογίου (λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με διαλυμένη τη Βουλή..).

Είναι εμφανές, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ Νομοθετεί ότι έχει σαν προτάσεις η ΕΝΕ και όλος ο γνωστός μηχανισμός Γεωργιάδη-Βορίδη. Δυστυχώς, τις προτάσεις τις ΕΝΕ έχει  επιλέξει να στηρίξει και η ΔΑΚΕ, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» Κυβέρνησης-ΕΝΕ στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Εξάλλου τα στελέχη της ΔΑΚΕ στην ΕΝΕ βγαίνουν ΑΝΟΙΧΤΑ πλέον στα Νοσοκομεία, υπέρ της πρότασης της Κυβέρνησης. Μάλιστα δηλώνουν, Δημόσια, ότι «θα υπάρχουν ρυθμίσεις που θα καθιστούν κυρίαρχο το ρόλο της ΕΝΕ στις προσλήψεις, στην Αξιολόγηση(!!) και στην εξέλιξη των Υπαλλήλων(!!).»

Ενώ το συνεταιράκι τους στη ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΑΣΚΕ, με την απουσία συνολικού Πλαισίου, συνδράμει υπογείως και σιωπηλά τα σχέδια του Υπουργείου-ΕΝΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ σε Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταγγελία κατά του Υπουργείου και της ΕΝΕ, όταν γνωρίζουμε ΌΛΟΙ το σημαντικό ρόλο στις συναντήσεις και στην επιβολή της συγκεκριμένης πρότασης για να πάρει το δρόμο της Νομοθέτησης.

Χαρακτηριστική είναι η Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση της Πέμπτης 21/5. Είναι πράγματι απολαυστική: «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: • Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού με διακριτά καθήκοντα • Λέμε όχι  Στη διάκριση, το διχασμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού  Στην αναστάτωση των Νοσοκομείων» Καμία αναφορά κατά της Κυβέρνησης και των μηχανισμών της ΕΝΕ(!!). Λες και δεν γνωρίζει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ τις προτάσεις που υπάρχουν. Όχι μόνο  δεν τις δημοσιοποιεί, αλλά ούτε ΤΟΛΜΑ να τις καταγγείλει.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ.

Αυξήσεις στους Μισθούς, Διπλασιασμός του Ωρομισθίου, Διπλασιασμός και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

ΕΝΤΑΞΗ ΑΜΕΣΑ στα ΒΑΕ.

ΑΜΕΣΑ 4000 Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Ετήσιος σχεδιασμός 2500/έτος.

Αύξηση των Δαπανών για την Υγεία. Να δοθεί ΑΜΕΣΑ 1ΔΙΣ με στόχο να προσεγγίσουν το 7% του ΑΕΠ το 2021.

Την Πέμπτη 21/5 συμμετέχουμε Μαζικά και δυναμικά στη στάση Εργασίας 11:00-15:00 και στις Συγκεντρώσεις  στο Υπουργείο, ΥΠΕ, Διοικήσεις Νοσοκομείων.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Δεν έχουν το Θεό τους(!!). Η Κυβέρνηση Νομιμοποιεί ΟΛΕΣ τις ΠαράνομεςΔαπάνες που «έστησαν» και πιάστηκαν με «τη γίδα στη πλάτη». ΑΞΙΟΙ!!.

Προκλητική και απαξιωτική η στάση Υπουργείου και παρατρεχάμενων (ΕΝΕ-ΔΑΚΕ), απέναντι στους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία. Το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!.

Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο έως 25%, το επόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. του Γιώργου Πετρόπουλου

Ξεσηκωμός(!!). Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας παραδίδουν το «Νοσηλευτικό Κλάδο» στα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Διχαστικό(!!) αίτημα η Υπεράσπιση του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού στα Νοσοκομεία. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ την ΠΟΕΔΗΝ(!!). Προχωρά μονομερώς την Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ) και «τιμωρεί» τους ΔΕ που δεν συμβιβάστηκαν…

Το 77.532 μεγαλύτερο του 111.152(!!). Τα Ανώτερα Μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη..

12 Μαΐου. Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού. Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Υγειονομικών σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!!!