Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του σχεδίου της όσο αφορά το αίτημα του Νοσηλευτικού Κλάδου.

Θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα να ξοφλήσει τα γραμμάτια που οφείλει στην  ΕΝΕ, επαναφέρει τη Πρόταση για Νοσηλευτικό Κλάδο ΠΕ-ΤΕ. Μια πρόταση που είχε φέρει για Νομοθέτηση και το 2014 (1 μήνα πριν τις εκλογές του 2015…) και αναγκάστηκε να την αποσύρει κάτω από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Νοσηλευτών και των Συνδικάτων. Την ίδια τύχη είχε και η αντίστοιχη προσπάθεια για Νομοθέτηση Καθηκοντολογίου (λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με διαλυμένη τη Βουλή..).

Είναι εμφανές, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ Νομοθετεί ότι έχει σαν προτάσεις η ΕΝΕ και όλος ο γνωστός μηχανισμός Γεωργιάδη-Βορίδη. Δυστυχώς, τις προτάσεις τις ΕΝΕ έχει  επιλέξει να στηρίξει και η ΔΑΚΕ, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» Κυβέρνησης-ΕΝΕ στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Εξάλλου τα στελέχη της ΔΑΚΕ στην ΕΝΕ βγαίνουν ΑΝΟΙΧΤΑ πλέον στα Νοσοκομεία, υπέρ της πρότασης της Κυβέρνησης. Μάλιστα δηλώνουν, Δημόσια, ότι «θα υπάρχουν ρυθμίσεις που θα καθιστούν κυρίαρχο το ρόλο της ΕΝΕ στις προσλήψεις, στην Αξιολόγηση(!!) και στην εξέλιξη των Υπαλλήλων(!!).»

Ενώ το συνεταιράκι τους στη ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΑΣΚΕ, με την απουσία συνολικού Πλαισίου, συνδράμει υπογείως και σιωπηλά τα σχέδια του Υπουργείου-ΕΝΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ σε Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταγγελία κατά του Υπουργείου και της ΕΝΕ, όταν γνωρίζουμε ΌΛΟΙ το σημαντικό ρόλο στις συναντήσεις και στην επιβολή της συγκεκριμένης πρότασης για να πάρει το δρόμο της Νομοθέτησης.

Χαρακτηριστική είναι η Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση της Πέμπτης 21/5. Είναι πράγματι απολαυστική: «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: • Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού με διακριτά καθήκοντα • Λέμε όχι  Στη διάκριση, το διχασμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού  Στην αναστάτωση των Νοσοκομείων» Καμία αναφορά κατά της Κυβέρνησης και των μηχανισμών της ΕΝΕ(!!). Λες και δεν γνωρίζει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ τις προτάσεις που υπάρχουν. Όχι μόνο  δεν τις δημοσιοποιεί, αλλά ούτε ΤΟΛΜΑ να τις καταγγείλει.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ.

Αυξήσεις στους Μισθούς, Διπλασιασμός του Ωρομισθίου, Διπλασιασμός και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

ΕΝΤΑΞΗ ΑΜΕΣΑ στα ΒΑΕ.

ΑΜΕΣΑ 4000 Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Ετήσιος σχεδιασμός 2500/έτος.

Αύξηση των Δαπανών για την Υγεία. Να δοθεί ΑΜΕΣΑ 1ΔΙΣ με στόχο να προσεγγίσουν το 7% του ΑΕΠ το 2021.

Την Πέμπτη 21/5 συμμετέχουμε Μαζικά και δυναμικά στη στάση Εργασίας 11:00-15:00 και στις Συγκεντρώσεις  στο Υπουργείο, ΥΠΕ, Διοικήσεις Νοσοκομείων.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!