Σάββατο, 31 Οκτ 2020

Κυβέρνηση Ν.Δ – Υπουργείο Υγείας-ΑΣΕΠ: Με μεθοδεύσεις βάζουν STOP στις Ατομικές Συμβάσεις. Ανοίγουν διάπλατα τη πόρτα στους Εργολάβους!!.

Όπως φαίνεται, μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη «ότι η Κυβέρνηση  της Ν.Δ είναι με τους καλούς Εργολάβους!!» που έκανε στη συνάντηση με τη ΠΟΕΔΗΝ. Από την ανάληψη της εξουσίας, η Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύουν το τέλος των Ατομικών Συμβάσεων και την ΟΛΙΚΗ επαναφορά των Εργολάβων.

 Το πρώτο βήμα ήταν, ο περιορισμός των Συμβάσεων από 24 μήνες σε 12. Το δεύτερο είναι η υπονόμευση των ήδη υπηρετούντων, όταν προχωρούν και αναπληρώνουν αποχωρήσεις, όχι με επιλαχόντες του Διαγωνισμού, αλλά με Εργολάβο με ενέργειες των ίδιων των Διοικήσεων!! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κορίνθου, όπου ενώ οι Συμβάσεις είναι μέχρι το τέλος του 2020, 5 αποχωρήσεις η Διοίκηση τις καλύπτει με Εργολάβο!!, δυστυχώς και με τη στήριξη του Σωματείου (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) . Ενώ σε άλλα Νοσοκομεία, οι Διοικήσεις, παρά του ότι πολλές  Συμβάσεις λήγουν 31/12/2019, δεν έχουν προχωρήσει στη Προκήρυξη του Διαγωνισμού!!. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα μιλάμε για Διοικήσεις που είχε ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η εκδίωξη των Εργολάβων ήταν κορυφαία πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης που όφειλαν να υλοποιήσουν…

 Όμως το πιο προκλητικό είναι ότι  στα σχέδια τους έχει, δυστυχώς, εμπλακεί ενεργά και το ΑΣΕΠ, υπονομεύοντας το Θεσμικό του ρόλο και την ανεξαρτησία του. Με ενημερώσεις προς Διοικήσεις καθυστερεί τη δρομολόγηση- έγκριση Προκηρύξεων που τα Νοσοκομεία θέλουν να προχωρήσουν σε Ατομικές Συμβάσεις, π. χ Ευαγγελισμός, μετά την άρση των δικαστικών Αναστολών εις βάρος των Εργολάβων, με το Πρόσχημα ότι εκκρεμεί η Απόφαση του ΣΤΕ!!. Λες και το ΣΤΕ θα πάρει απόφαση ενάντια στην Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δικαίωσε πανηγυρικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις Ατομικές Συμβάσεις και καταδίκασε τους Εργολάβους!!. Και είναι προφανές ότι η αλλαγή στάση αυτή του ΑΣΕΠ, είναι κατά εντολή της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταθέσει τροπολογία σε Σ/Ν- μέσα Νοέμβρη-  για την επέκταση Προκηρύξεων των Ατομικών Συμβάσεων, που λήγουν 31/12/2019, έως 31/12/2020. Εάν δεν υπάρξει αυτή η τροπολογία, σε όσες Συμβάσεις θα λήγουν μετά τις 31/12/2019, η επάνοδος του Εργολάβου θα είναι μονόδρομος, η μόνη λύση!!. Και για να μην ξεχνιόμαστε, έχουν ήδη κατατεθεί αρκετά Νομοσχέδια, που θα μπορούσε το Υπουργείο Υγείας, να καταθέσει την αναγκαία τροπολογία.

Τα Σωματεία Εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ, οφείλουν το επόμενο χρονικό διάστημα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις για να ακυρώσουμε στη πράξη τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας για την σχεδιαζόμενη   επαναφορά όσων  Εργολάβων είχαν εκδιωχθεί.

Από την άλλη  ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, να έχει καταλάβει τους  σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ για το «ξήλωμα» της εμβληματικής του παρέμβασης στο χώρο των υποστηρικτικών υπηρεσιών, με το διώξιμο ΟΛΩΝ των Εργολάβων και την είσοδο των Ατομικών Συμβάσεων, μέχρι την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων που είχαν καταργήσει οι Μνημονιακοί Οργανισμοί των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Και  οφείλει ΑΜΕΣΑ-ΧΘΕΣ-  με παρεμβάσεις, από τη μία να καταθέσει τροπολογία για τη παράταση των Προκηρύξεων των Ατομικών Συμβάσεων  έως 31-12-2020 ( έχει μεγάλη ευθύνη που  δεν φρόντισε τον Ιούνιο του 2019 να το νομοθετήσει…) και την επέκτασή τους σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία. Και  από την άλλη να καταγγείλει το σχέδιο, που είναι σε εξέλιξη και εφαρμόζεται σταδιακά, της Κυβέρνησης της Ν.Δ για την ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των Εργολάβων, επαναφέροντας τις εργασιακές συνθήκες «Γαλέρας» που βίωναν οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια στους Εργολάβους.

Τέλος οφείλει να  σταθεί αρωγός  και να στηρίξει τους αγώνες των Εργαζομένων από τη μια  να αποτρέψουνε  τυχόν επαναφορά των Εργολάβων και από την άλλη να συμβάλλει πολιτικά και ουσιαστικά  στο ΟΡΙΣΤΙΚΟ διώξιμο τους από όσα από τα Νοσοκομεία παραμένουν ακόμη. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν…

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ψηφίστηκε η παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων των Επικουρικών. Να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι Διοικήσεις στη Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων έως 31-10-2021

Ξεκίνησε Το … Μνημόνιο Πισσαρίδη, Από Την Υγεία! Προϋπολογισμός 2021: Μείωση Κατά €31 Εκατ. Των Δαπανών Για Νοσοκομεία Και ΠΦΥ – Σκυλακάκης: Δεν Μπορούμε Να Κάνουμε Μόνιμες Προσλήψεις Στην Υγεία!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΜΠΤΗ 15/10/2020

Παράταση των Συμβάσεων ΟΛΩΝ των Επικουρικών μέχρι 31/10/2021. Μια πρώτη μικρή νίκη των Εργαζομένων. Με αναδρομικότητα η ρύθμιση..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3ης ΥΠΕ

Κικίλιας: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εργαζομένους στο «Λαϊκό» και φυσικά, η πολιτική ηγεσία και όλη η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους!!». Το δείχνει άλλωστε και η φωτογραφία…

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ