Παρασκευή, 19 Ιούλ 2019

Κυβέρνηση Ν.Δ, πρώτη μέρα, πρώτα μέτρα: «Μείωση του Λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο κατά 200.000.000€!! Μείωση Μισθολογικού κόστους 200.000.000€!!»

Δεν πρόλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ορκιστεί και να ανακοινωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ανακοινώθηκαν οι πρώτες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γραφάκου (αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, που μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος του κόμματος) επιβεβαίωσε «ότι η προετοιμασία που έχει γίνει έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν «έτοιμα σχέδια νόμου … τα πρώτα θα αφορούν την λειτουργία της κυβέρνησης, το φορολογικό, την Παιδεία …θα είναι στα πρώτα».

Όσο δε αφορά το Δημόσιο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, από το 1,9 δισ. ευρώ στο οποίο τις προσδιόρισε σήμερα, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας θα περιοριστούν με την απομάκρυνση από το 1 προς 1 για την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων».

Όσο δε αφορά τις προσλήψεις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω εάν θα οδηγηθούμε στο 1 προς 5, αλλά σίγουρα σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το 1 προς 1, θα προχωρήσουμε τις προσλήψεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και συμφωνούμε, όπως οι 4.500 προσλήψεις ειδικής αγωγής … θα βάλουμε μπροστά τις 2.000 νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία … υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας … το έχουμε εμβληματικά στην ατζέντα μας και ειδικά των Εξαρχείων, γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις 1.500 αστυνομικών … μιλάμε για επανασύσταση της Ομάδας Δ και συνολικότερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας».

 Είναι ξεκάθαρο ότι  πέρα από τις 4500 Προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή ( που ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ στις ετήσιες αποχωρήσεις του 2018 που ήταν 9160 και έχουν και ειδική χρηματοδότηση) οι ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ για το 2019 είναι οι 1500 Αστυνομικοί. Για δε τους 2000 Νοσηλευτές υπάρχει μόνο αναφορά για δρομολόγηση με την υπενθύμιση «βεβαίως οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν μία διαδικασία, που από μόνη της αργεί…».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ  ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ με την ΠΙΣΤΗ εφαρμογή του 1/5 δηλαδή όταν από τις 18.000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (9000 κατά έτος)  2018-2019, θα προσληφθούν μόνο 3.000!!!. Οι 15.000 λιγότερες προσλήψεις θα έχουν μισθολογικό όφελος 220.000.000ε!!!

Υ.Γ : Είναι σε εξέλιξη ( κατάθεση δικαιολογητικών και επιλογής) οι Προκηρύξεις  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ που αφορούν: Την 2Κ/2019 που αφορά 1116 Θέσεις Μονίμου Προσωπικού και αυτές που ΑΦΟΡΟΥΝ 2.125 Μόνιμες Θέσεις Γιατρών. ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της Ν.Δ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ενημερωτικό Σημείωμα & Επιστολή – Δημοσίευση αποφάσεων του ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το βασίλειο μου για 10΄δημοσιότητας….

Οι νεκροί και η τραγωδία στο Μάτι, «εργαλείο» Πολιτικών σκοπιμοτήτων από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Πόση αθλιότητα να αντέξει ο νους…

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Μέγας Χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ…ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ του Γιώργου Ζαΐρη

Πρόγραμμα Ν.Δ για την Υγεία και προσλήψεις: ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Μας δουλεύουν «ψιλό γαζί…»

Για να μην χαθεί ότι κερδήθηκε τα τελευταία χρόνια

Το θράσος φαίνεται να περισσεύει για την Φώφη και το ΚΙΝΑΛ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ;

Η ΕΝΕ, εδώ και ένα μήνα, εκβιάζει και απειλεί τους Νοσηλευτές με απόλυση από τα Νοσοκομεία!!!Και οι λαλίστατοι Πρόεδρος, Γραμματέας και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!!! «Περίεργη» η εκκωφαντική σιωπή από ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ…

Δεν έχουν το Θεό τους!! Η ΠΟΕΔΗΝ «υποστηρίζει» συγκέντρωση(;) στις 19/6 υπονομεύοντας, στη πράξη, τον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ!!