Πέμπτη, 13 Αύγ 2020

Κυβέρνηση Ν.Δ, πρώτη μέρα, πρώτα μέτρα: «Μείωση του Λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο κατά 200.000.000€!! Μείωση Μισθολογικού κόστους 200.000.000€!!»

Δεν πρόλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ορκιστεί και να ανακοινωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ανακοινώθηκαν οι πρώτες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γραφάκου (αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, που μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος του κόμματος) επιβεβαίωσε «ότι η προετοιμασία που έχει γίνει έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν «έτοιμα σχέδια νόμου … τα πρώτα θα αφορούν την λειτουργία της κυβέρνησης, το φορολογικό, την Παιδεία …θα είναι στα πρώτα».

Όσο δε αφορά το Δημόσιο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, από το 1,9 δισ. ευρώ στο οποίο τις προσδιόρισε σήμερα, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας θα περιοριστούν με την απομάκρυνση από το 1 προς 1 για την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων».

Όσο δε αφορά τις προσλήψεις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω εάν θα οδηγηθούμε στο 1 προς 5, αλλά σίγουρα σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το 1 προς 1, θα προχωρήσουμε τις προσλήψεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και συμφωνούμε, όπως οι 4.500 προσλήψεις ειδικής αγωγής … θα βάλουμε μπροστά τις 2.000 νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία … υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας … το έχουμε εμβληματικά στην ατζέντα μας και ειδικά των Εξαρχείων, γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις 1.500 αστυνομικών … μιλάμε για επανασύσταση της Ομάδας Δ και συνολικότερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας».

 Είναι ξεκάθαρο ότι  πέρα από τις 4500 Προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή ( που ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ στις ετήσιες αποχωρήσεις του 2018 που ήταν 9160 και έχουν και ειδική χρηματοδότηση) οι ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ για το 2019 είναι οι 1500 Αστυνομικοί. Για δε τους 2000 Νοσηλευτές υπάρχει μόνο αναφορά για δρομολόγηση με την υπενθύμιση «βεβαίως οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν μία διαδικασία, που από μόνη της αργεί…».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ  ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ με την ΠΙΣΤΗ εφαρμογή του 1/5 δηλαδή όταν από τις 18.000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (9000 κατά έτος)  2018-2019, θα προσληφθούν μόνο 3.000!!!. Οι 15.000 λιγότερες προσλήψεις θα έχουν μισθολογικό όφελος 220.000.000ε!!!

Υ.Γ : Είναι σε εξέλιξη ( κατάθεση δικαιολογητικών και επιλογής) οι Προκηρύξεις  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ που αφορούν: Την 2Κ/2019 που αφορά 1116 Θέσεις Μονίμου Προσωπικού και αυτές που ΑΦΟΡΟΥΝ 2.125 Μόνιμες Θέσεις Γιατρών. ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της Ν.Δ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιλότιμο, ΕΣΥ και… αχάριστα τομάρια της Αθανασίας Νούνη

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ 5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Σωματείο ΨΝΑ : Αυτή είναι η «κανονικότητα» των αρίστων. Εκδιώκουν & εκφοβίζουν καθ’ υπόδειξη της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.