Κυριακή, 23 Φεβ 2020

Κυβέρνηση Ν.Δ – Κικίλιας σε πλήρη Δράση. Στο Αττικό ετοιμάζουν ΣΔΙΤ, στη Λάρισα ετοιμάζουν το Πανεπιστημιακό να γίνει ΝΠΙΔ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν χωρίς καθυστέρηση, στην ΑΜΕΣΗ υλοποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος, καθώς και σε παρεμβάσεις ακύρωσης μέτρων και πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης της Ν.Δ, είναι 2 εμβληματικές Θεσμικές παρεμβάσεις που ταυτίζονται απόλυτα με την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ και αποτελούν διαχρονικά της αιτήματα.

Η μία είναι τα ΣΔΙΤ, οι Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, τα οποία θα ξεκινήσουν από το Αττικό όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας. « Η Σύμπραξη ΣΔΙΤ, στη παρούσα φάση, θα σχετίζεται με ακριβό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.»

Η άλλη είναι η Αλλαγή του υπάρχοντος Νομικού  Πλαισίου των Νοσοκομείων με τη μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, όπως προωθεί ο κ. Κικίλιας, σύμφωνα με δηλώσεις. « Την αλλαγή της νομικής υπόστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διευκολύνει την προώθηση της πολιτικής συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω της οποίας θα προωθήσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών. Οι διαφαινόμενες αλλαγές σε συνδυασμό με τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα υλοποιηθεί το πρώτο σχέδιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκτός Αττικής, το καθιστά νοσοκομείο-πυλώνα με εμπειρία που θα μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Ανοίγοντας σειρά θεμάτων από τη συμμετοχή ιδιωτών χρηματοδοτών, δωρητών κ.λπ. στη διοίκηση του ιδρύματος, μέχρι και δύσκολα λειτουργικά προβλήματα για τα οποία η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει δύσκολες πολιτικές αποφάσεις»

Είναι προφανές ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή των 2 Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων σαν Νοσοκομεία-πιλότος για την υλοποίηση των ΣΔΙΤ και των σχεδίων της Κυβέρνησης για μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Φαίνεται ότι σε αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες η Ν.Δ,  έχει βρει πιστό Σύμμαχο και ένθερμο Υποστηρικτή το γνωστό Καθηγητικό Κατεστημένο του Πανεπιστημίου, οι οποίοι στηρίζουν τη Κυβέρνηση της Ν.Δ προσβλέποντας στην υλοποίηση, εκ μέρους της Κυβέρνησης, του διαχρονικού τους αιτήματος. Το να περάσουν  ΟΛΑ τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με Διοικητική Αυτοτέλεια( και όχι μόνο…) στο Πανεπιστήμιο. Για αυτό και η ΠΛΗΡΗ στήριξη στα σχέδια της Κυβέρνησης, με το deal, όπως φαίνεται να έχει ήδη κλείσει. Αρκεί κανείς να δει τα σχετικά δημοσιεύματα και τις φωτογραφίες, για να κατανοήσει ότι ΟΛΑ πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους…

Απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ, ΟΦΕΙΛΕΙ το Συνδικαλιστικό Κίνημα να βροντοφωνάξει: «NO PASARAN». Και να πάρει Αγωνιστικές Πρωτοβουλίες, μαζί με τη Κοινωνία, για να τα ανατρέψουν. Το επόμενο διάστημα, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ, πρέπει με ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μαζί με τα Τοπικά Σωματεία να οργανώσουν πολύπλευρες παρεμβάσεις, ενημερώσεις, Συνεντεύξεις Τύπου, Περιοδείες, και Απεργιακές Κινητοποιήσεις με στόχο να μείνουν στα χαρτιά όσα σχεδιάζει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όσο μας αφορά σαν Παράταξη, ήδη από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, βάλαμε το παραπάνω πλαίσιο για να αποτελέσει στοιχείο του προγράμματος Δράσης. Δυστυχώς η Θέση της πλειοψηφίας, όπως αποτυπώθηκε  ήταν « θα κάνουμε Παρέμβαση ΟΠΟΤΕ προσπαθήσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ΣΔΙΤ!!» Ελπίζουμε να κατανοήσουν γρήγορα την ιπποκράτειος ρήση «Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν». Και να οργανώσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Πάντως η μέχρι στιγμής στάσης τους, γεννά ερωτηματικά…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση της Δράσης Υγειονομικών στο Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας

Διώξεις-Καθαιρέσεις Εκτοπίσεις Στελεχών σε Όλη την Ελλάδα από τις Κομματικές Διοικήσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ σιωπά…

Δεν παίζεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ!!. Η Ν.Δ καταργεί τη Δωρεά Μηχανημάτων για παραγωγή Ραδιοφαρμάκου από το Δημόσιο και ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να τη καταγγείλουν!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ – Νέες επιθέσεις σε διασώστες του ΕΚΑΒ. Ανάγκη επείγουσας νομοθέτησης

Κυβέρνηση Ν.Δ και Υπουργείο Υγείας. Ακυρώνουν Δωρεά Μηχανημάτων στο Δημόσιο για παραγωγή Ακριβού Φαρμάκου για το Καρκίνο, προς όφελος Ιδιωτών(!!)

Το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι το ΠΡΩΤΟ ΝΠΔΔ που μετατρέπει, με Νόμο, σε ΝΠΙΔ η Κυβέρνηση της Ν.Δ(!!!). Έπονται και άλλα….

Προσοχή!!. Silver Alert. Χάθηκε η πρόταση «καταγγέλλω τη Κυβέρνηση» από τις Ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ από τις 8 Ιουλίου. Τελευταία φορά, που εμφανίστηκε, ήταν κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος έχει πληροφορίες ή την έχει βρει, ας επικοινωνήσει με τη πλειοψηφία(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)

Καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας

Ιστορική Απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ!! Μετά από πρόταση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου με Μόνο Θέμα: Ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, ως μέλη των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ!!