Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Στις 30 Ιουνίου, υπήρξε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας για το Ανθυγιεινό Επίδομα και τα ΒΑΕ, με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου. Για άλλη μια φορά, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μας δει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βρούτσης, για να μας ενημερώσει για τη ΠΡΟΟΔΟ της υλοποίησης της ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη « θα φροντίσω ΕΓΩ ο ίσιος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για την ένταξη στα ΒΑΕ των ηρώων με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες..» Μάλλον δεν έχει προλάβει ακόμα να ασχοληθεί ο άνθρωπος. Έχει και τόσα να κάνει που πιθανόν να μην προλάβει να μας εντάξει για τα επόμενα χρόνια..

Την ίδια αντιμετώπιση είχαν  οι Εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών. Όπου εκεί η κοροϊδία ήταν και οργανωμένη!!. Το Αίτημα της ΑΔΕΔΥ να δουν τον κ. Σταϊκούρα, έγινε αποδεκτό ( που να ήξεραν..) και 5μελης αντιπροσωπεία ανέβηκε στο Υπουργείο. Μετά από 15΄ αναμονή, εμφανίστηκε ένας Διευθυντής(!!) για να τους δει. Σωστά, η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ απεχώρησε, καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό και τη κοροϊδία. Μάλιστα, υπήρξε η ΔΕΣΜΕΥΣΗ από την ΑΔΕΔΥ,  για κινητοποίηση ΑΜΕΣΑ την επόμενη εβδομάδα για το Ανθυγιεινό.

Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, που είχε και τραυματίες, τι έκανε για όλα αυτά: Έβγαλε μια περιγραφική ανακοίνωση των γεγονότων, δεν ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, έστω για τα μάτια του κόσμου, τον εμπαιγμό και τη Κοροϊδία της Κυβέρνησης και κλείνει εδώ  το Θέμα. Ραντεβού ξανά για το Ανθυγιεινό τον Οκτώβριο(!!). Τέτοιος είναι ο καήμος τους για να μην δημιουργήσουν «πρόβλημα στη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Απλώς να θυμίσουμε, για να έχουμε ένα μέγεθος της «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ» και της σοβαρής Συνδικαλιστικής Δράσης της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) το Μάρτη του 2019, όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε το Ανθυγιεινό έως τον Οκτώβρη του 2019. Απολαύστε τους «Η λύση αυτή δεν μας ικανοποιεί. Αντιθέτως επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ζήτημα περικοπής, αφού η Κυβέρνηση δεν έπραξε όσα δεσμεύτηκε κατά τις επεισοδιακές Κινητοποιήσεις που οργανώσαμε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Είχαν δεσμευθεί ότι θα λύσουν το ζήτημα της χορήγησης οριστικά. Μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους η τύχη του Επιδόματος καθ’ ότι σπρώχνουν την οριστική διευθέτησή του μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, που προτείνουν τη περικοπή σε χιλιάδες Εργαζόμενους. Ως εκ τούτω ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι η δυναμική οργάνωση νέων κινητοποιήσεων ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ. Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 5 Μαρτίου 2019 12 – 3μμ και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 12:30 το μεσημέρι. Διεκδικούμε: • Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες όπως την προσδιορίσαμε στο Υπόμνημα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και τον διπλασιασμό του. Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, να επεκταθεί αλλά και να διπλασιασθεί.».  

Τότε « δυναμική οργάνωση νέων κινητοποιήσεων ΠΟΕΔΗΝ- ΑΔΕΔΥ» τώρα αγρανάπαυση και λειτουργία Σινεμά, με ραντεβού τον Οκτώβρη(!!). ΘΑΥΜΑΣΤΕ τους…

Εμείς, στο Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ θα βάλουμε ως Θέμα τη κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων για να υπάρξουν οι απαντήσεις της Κυβέρνησης για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και θα αφήσουμε τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ στην ησυχία της…

Υ.Γ : Δεν φτάνει που έχουν γίνει οι καλύτεροι υποστηρικτές της Κυβέρνησης, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ  με τα θέματα που αναδεικνύουν πόσο τυχοδιώκτες είναι εκμεταλλευόμενοι τους Αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δηλώνουν σαν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ «Η ένταξή μας στα ΒΑΕ και η μονιμοποίηση των έκτακτων είναι δύο από τα κορυφαία αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ.» Και από την άλλη, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ σε ΟΛΟΥΣ τους έκτακτους να γραφτούν  ως μέλη στα Α΄θμια Σωματεία και να έχουν πλήρη Δικαιώματα(!!). Και με Οργανωτική Εγκύκλιο ζητάνε από όσα Σωματεία, στις εκλογές για ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχαν έκτακτοι, να τις ακυρώσουν(!!) και να ξαναγίνουν, μην αναγνωρίζοντας σε ΟΛΟΥΣ τους εκτάκτους το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Από τη μία στα χαρτιά αγωνίζεται για τη μονιμοποίηση τους και από την άλλη δεν τους αναγνωρίζει ως μέλη της και ζητάει τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ τους από τις Εκλογές.  ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!