Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υπόσχεται» 10.000 προσλήψεις στην Υγεία, όταν 4 χρόνια (2019-2023) στη Πανδημία δεν έκανε ΟΥΤΕ ΜΙΑ(!!) με δική του Προκήρυξη. Πόσο ΨΕΥΤΗΣ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ πια…

Ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης το πρόγραμμα της Ν.Δ για την Υγεία, όπου κυρίαρχη θέση έχει η δέσμευση για «Αύξηση κατά 10.000 του προσωπικού στο Σύστημα Υγείας» (προφανώς για όλη τη 4ετία, αφού για τους εκπαιδευτικούς προβλέπει 4-5.000 κάθε έτος..).

Πέρα από τις υποσχέσεις, που δεν κοστίζουν και τίποτα( θυμάστε την υπόσχεση-δέσμευση του ίδιου μέσω διαγγέλματος και στο βήμα της Βουλής από το Μάιο του 2020 για ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ.. ) τι έκανε ο ίδιος και η Κυβέρνηση της Ν.Δ τα 4 χρόνια που κυβέρνησε για την ενίσχυση με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ την Υγεία;

Βρήκε, τον Ιούλιο του 2019, σε εξέλιξη η 2Κ/19 ( με 1116 θέσεις) ενώ είχαν εγκριθεί και 1209 θέσεις από τον Μάιο του 2019, από την απερχόμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και πως προχώρησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ για να ενισχύσει το ΕΣΥ;

Προκήρυξε τις 1209 θέσεις 15 μήνες μετά(6Κ/2020) ενώ η ΔΕΣΜΕΥΣΗ στη ΔΕΘ, το 2020, του κ. Μητσοτάκη για 4.000 Νοσηλευτές, έγινε προκήρυξη 2 χρόνια μετά, Σεπτέμβριος του 2022, και μέχρι σήμερα είναι στην επεξεργασία. Ενώ η ΔΕΣΜΕΥΣΗ για 900 θέσεις λοιπό προσωπικό, από το Μάιο του 2021, παρά τη κατανομή και τις υποσχέσεις από το Γενάρη του 2023, ότι «θα εκδοθεί ΑΜΕΣΑ» όπως φαίνεται την έφαγε η μαρμάγκα των εκλογών και το «Επιτελικό Κράτος» των Αρίστων της Ν.Δ.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ, ολοκληρώνουν 4 χρόνια διακυβέρνησης, χωρίς ΟΥΤΕ-ΜΙΑ(!!)  Πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού(πλην Ιατρών) με εγκεκριμένη δική της Προκήρυξη.

Και όχι μόνο δεν έχουν πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ Μόνιμο μέσα στη Πανδημία, αποδεικνύοντας πόσο ΨΕΥΤΙΚΑ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ήταν τα «χειροκροτήματα» και οι «υποσχέσεις» για τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» αλλά αφήνουν το Σύστημα με -6.853 (Φεβρουάριος 2023) λιγότερους Μόνιμους Υπαλλήλους, από όσους παρέλαβε τον Ιούνιο του 2019, όπως δείχνει το https://www.apografi.gov.gr/ .

Είναι προφανές και αυτές οι «υποσχέσεις» του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ θα μείνουν ανεκπλήρωτες, όπως και οι προηγούμενες, αφού τα σχέδια της Κυβέρνησης είναι για συρρίκνωση του ΕΣΥ, η υποστελέχωση, η μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και επέκταση των Ιδιωτικοποιήσεων. Τα λένε εξάλλου  «φόρα παρτίδα» προεκλογικά σε δηλώσεις τους και οι ίδιοι, για το τι μας περιμένει Υγειονομικούς και Κοινωνία.

Οφείλουμε λοιπόν, εμείς οι εργαζόμενοι Υγειονομικοί, μαζί με τους πολίτες και τη Κοινωνία που οραματιζόμαστε αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα Νέο Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας-ΕΚΑΒ στις 21 Μάη στις εκλογές να δώσουμε τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΥΠΟΣΧΕΣΗ.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GOHOME !!!

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..