Δευτέρα, 20 Ιαν 2020

Και με Νόμο πλέον, από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, η επιστροφή των Εργολάβων στα Νοσοκομεία και το ΤΕΛΟΣ των Ατομικών Συμβάσεων….

Πλέον έπεσαν οι μάσκες!!. Η  Κυβέρνησης της  Ν.Δ, και με Νόμο, ανοίγει τις πόρτες για τη πανηγυρική επιστροφή των Εργολάβων, σε όσα  Νοσοκομεία έχουν ήδη εκδιωχθεί και τη συνέχισή τους σε όσα ήδη υπάρχουν ακόμα!!.

Στο Νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπεται:

Με τη διάταξη αυτή, θα υπογράψουν συμβάσεις, ΜΟΝΟ όσα Νοσοκομεία, θα πάρουν απόφαση για Προκήρυξη και τη στείλουν στο ΑΣΕΠ μέχρι 31/12/2019!!.

Το κυριότερο όμως είναι, ότι η ΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ νέου ορίου ( από τις 31/12/2019 που  έληγε, στις 31/12/2020) για την επέκταση του καθεστώτος των Ατομικών  Συμβάσεων , όπως προέβλεπε τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 5/12, και απέρριψε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, οδηγεί:

– Όσα Νοσοκομεία, οι  Ατομικές Συμβάσεις λήγουν εντός του 2020, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ  ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!

-Όσα Νοσοκομεία, έχουν ακόμη Εργολάβους και λήγουν οι συμβάσεις τους εντός του 2020, να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ  ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!

Όπως προκύπτει, με τη ρύθμιση αυτή, όπως αποτυπώνεται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τη μία κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το δρόμο στις Ατομικές Συμβάσεις όπου υπάρχουν ή θα μπορούσαν να συναφθούν. Ενώ από την άλλη, ανοίγει διάπλατα  τη πόρτα στους Εργολάβους, μια και τους αναδεικνύει, δια του αποκλεισμού των Ατομικών Συμβάσεων, ΣΑΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!!.

Έτσι λοιπόν, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τη μία, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους που ήδη εργάζονται με Ατομικές Συμβάσεις ή στην Ανεργία ή ξανά στις αγκαλιές των Εργολάβων. Ενώ από την άλλη, σε όσα Νοσοκομεία οι Εργολάβοι δεν είχαν φύγει, τους μονιμοποιεί, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται σε συνθήκες «γαλέρας».

Όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, μόνο τυχαίες δεν ήταν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη, ότι «η Κυβέρνηση είναι με τους Καλούς Εργολάβους». ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ!!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία, να πάρουν πρωτοβουλίες για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το συγκεκριμένο άρθρο. Από τη φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν περιμένουμε να οργανώσει τίποτα ενάντια στη Κυβέρνησή τους….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση Δράση Υγειονομικών Ασκληπιείου Βούλας

ΑΡΜΑ Ιπποκρατείου

Ανακοίνωση Κίνησης Συνεργασίας Ευαγγελισμού…Το «επιτελικό κράτος» έδειξε τα δόντια του και στο νοσοκομείο μας

Θριάσιο Νοσοκομείο: Το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Ν.Δ είναι εδώ!! «Εκτοπίζεται» ο Διευθυντής επειδή δεν «προσκύνησε» και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ!!

Κατώτατος Μισθός: Από την αύξηση 8% το χρόνο, στο ΚΑΜΙΑ(!!!) αύξηση έως το 2022(!!). Η κοροϊδία της Κυβέρνησης της Ν.Δ στους εργαζόμενους, δεν έχει τέλος…

Κοινωνικό μέρισμα: Από τα «ψίχουλα» του ΣΥΡΙΖΑ, στα πανηγύρια της Ν.Δ, μόνο 500.000.000€ και 2.700.000 ωφελούμενοι πολίτες η διαφορά…

Ευχές από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης: Ξεκινά, μέσα στο 2020 η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα. Δημόσιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν για τους Ιδιώτες(!!). Επιτέλους. Ήρθε η κανονικότητα…

Κυβέρνηση Ν.Δ-Υπουργείο Υγείας: «Μαγαζιά» Ιδιωτών μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επιτέλους. Ήρθε η κανονικότητα!!!

Προεδρείο ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΥΠ) – ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ. «Αρραβωνιάσματα» με κουμπάρους Κυριάκο και Φώφη. Η Μεγάλη Ενιαία Δεξιά Παράταξη είναι εδώ….