Δευτέρα, 10 Αύγ 2020

Και με Νόμο πλέον, από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, η επιστροφή των Εργολάβων στα Νοσοκομεία και το ΤΕΛΟΣ των Ατομικών Συμβάσεων….

Πλέον έπεσαν οι μάσκες!!. Η  Κυβέρνησης της  Ν.Δ, και με Νόμο, ανοίγει τις πόρτες για τη πανηγυρική επιστροφή των Εργολάβων, σε όσα  Νοσοκομεία έχουν ήδη εκδιωχθεί και τη συνέχισή τους σε όσα ήδη υπάρχουν ακόμα!!.

Στο Νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπεται:

Με τη διάταξη αυτή, θα υπογράψουν συμβάσεις, ΜΟΝΟ όσα Νοσοκομεία, θα πάρουν απόφαση για Προκήρυξη και τη στείλουν στο ΑΣΕΠ μέχρι 31/12/2019!!.

Το κυριότερο όμως είναι, ότι η ΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ νέου ορίου ( από τις 31/12/2019 που  έληγε, στις 31/12/2020) για την επέκταση του καθεστώτος των Ατομικών  Συμβάσεων , όπως προέβλεπε τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 5/12, και απέρριψε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, οδηγεί:

– Όσα Νοσοκομεία, οι  Ατομικές Συμβάσεις λήγουν εντός του 2020, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ  ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!

-Όσα Νοσοκομεία, έχουν ακόμη Εργολάβους και λήγουν οι συμβάσεις τους εντός του 2020, να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ  ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!

Όπως προκύπτει, με τη ρύθμιση αυτή, όπως αποτυπώνεται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τη μία κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το δρόμο στις Ατομικές Συμβάσεις όπου υπάρχουν ή θα μπορούσαν να συναφθούν. Ενώ από την άλλη, ανοίγει διάπλατα  τη πόρτα στους Εργολάβους, μια και τους αναδεικνύει, δια του αποκλεισμού των Ατομικών Συμβάσεων, ΣΑΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!!.

Έτσι λοιπόν, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τη μία, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους που ήδη εργάζονται με Ατομικές Συμβάσεις ή στην Ανεργία ή ξανά στις αγκαλιές των Εργολάβων. Ενώ από την άλλη, σε όσα Νοσοκομεία οι Εργολάβοι δεν είχαν φύγει, τους μονιμοποιεί, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται σε συνθήκες «γαλέρας».

Όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, μόνο τυχαίες δεν ήταν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη, ότι «η Κυβέρνηση είναι με τους Καλούς Εργολάβους». ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ!!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία, να πάρουν πρωτοβουλίες για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το συγκεκριμένο άρθρο. Από τη φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν περιμένουμε να οργανώσει τίποτα ενάντια στη Κυβέρνησή τους….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιλότιμο, ΕΣΥ και… αχάριστα τομάρια της Αθανασίας Νούνη

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ 5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Σωματείο ΨΝΑ : Αυτή είναι η «κανονικότητα» των αρίστων. Εκδιώκουν & εκφοβίζουν καθ’ υπόδειξη της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.