Κυριακή, 23 Φεβ 2020

Και με Νόμο πλέον, από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, η επιστροφή των Εργολάβων στα Νοσοκομεία και το ΤΕΛΟΣ των Ατομικών Συμβάσεων….

Πλέον έπεσαν οι μάσκες!!. Η  Κυβέρνησης της  Ν.Δ, και με Νόμο, ανοίγει τις πόρτες για τη πανηγυρική επιστροφή των Εργολάβων, σε όσα  Νοσοκομεία έχουν ήδη εκδιωχθεί και τη συνέχισή τους σε όσα ήδη υπάρχουν ακόμα!!.

Στο Νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπεται:

Με τη διάταξη αυτή, θα υπογράψουν συμβάσεις, ΜΟΝΟ όσα Νοσοκομεία, θα πάρουν απόφαση για Προκήρυξη και τη στείλουν στο ΑΣΕΠ μέχρι 31/12/2019!!.

Το κυριότερο όμως είναι, ότι η ΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ νέου ορίου ( από τις 31/12/2019 που  έληγε, στις 31/12/2020) για την επέκταση του καθεστώτος των Ατομικών  Συμβάσεων , όπως προέβλεπε τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 5/12, και απέρριψε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, οδηγεί:

– Όσα Νοσοκομεία, οι  Ατομικές Συμβάσεις λήγουν εντός του 2020, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ  ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!

-Όσα Νοσοκομεία, έχουν ακόμη Εργολάβους και λήγουν οι συμβάσεις τους εντός του 2020, να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ  ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!

Όπως προκύπτει, με τη ρύθμιση αυτή, όπως αποτυπώνεται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τη μία κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το δρόμο στις Ατομικές Συμβάσεις όπου υπάρχουν ή θα μπορούσαν να συναφθούν. Ενώ από την άλλη, ανοίγει διάπλατα  τη πόρτα στους Εργολάβους, μια και τους αναδεικνύει, δια του αποκλεισμού των Ατομικών Συμβάσεων, ΣΑΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!!.

Έτσι λοιπόν, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τη μία, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους που ήδη εργάζονται με Ατομικές Συμβάσεις ή στην Ανεργία ή ξανά στις αγκαλιές των Εργολάβων. Ενώ από την άλλη, σε όσα Νοσοκομεία οι Εργολάβοι δεν είχαν φύγει, τους μονιμοποιεί, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται σε συνθήκες «γαλέρας».

Όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, μόνο τυχαίες δεν ήταν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη, ότι «η Κυβέρνηση είναι με τους Καλούς Εργολάβους». ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ!!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία, να πάρουν πρωτοβουλίες για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το συγκεκριμένο άρθρο. Από τη φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν περιμένουμε να οργανώσει τίποτα ενάντια στη Κυβέρνησή τους….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση της Δράσης Υγειονομικών στο Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας

Διώξεις-Καθαιρέσεις Εκτοπίσεις Στελεχών σε Όλη την Ελλάδα από τις Κομματικές Διοικήσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ σιωπά…

Δεν παίζεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ!!. Η Ν.Δ καταργεί τη Δωρεά Μηχανημάτων για παραγωγή Ραδιοφαρμάκου από το Δημόσιο και ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να τη καταγγείλουν!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ – Νέες επιθέσεις σε διασώστες του ΕΚΑΒ. Ανάγκη επείγουσας νομοθέτησης

Κυβέρνηση Ν.Δ και Υπουργείο Υγείας. Ακυρώνουν Δωρεά Μηχανημάτων στο Δημόσιο για παραγωγή Ακριβού Φαρμάκου για το Καρκίνο, προς όφελος Ιδιωτών(!!)

Το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι το ΠΡΩΤΟ ΝΠΔΔ που μετατρέπει, με Νόμο, σε ΝΠΙΔ η Κυβέρνηση της Ν.Δ(!!!). Έπονται και άλλα….

Προσοχή!!. Silver Alert. Χάθηκε η πρόταση «καταγγέλλω τη Κυβέρνηση» από τις Ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ από τις 8 Ιουλίου. Τελευταία φορά, που εμφανίστηκε, ήταν κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος έχει πληροφορίες ή την έχει βρει, ας επικοινωνήσει με τη πλειοψηφία(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)

Καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας

Ιστορική Απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ!! Μετά από πρόταση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου με Μόνο Θέμα: Ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, ως μέλη των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ!!