Δευτέρα, 20 Ιαν 2020

Κατώτατος Μισθός: Από την αύξηση 8% το χρόνο, στο ΚΑΜΙΑ(!!!) αύξηση έως το 2022(!!). Η κοροϊδία της Κυβέρνησης της Ν.Δ στους εργαζόμενους, δεν έχει τέλος…

Μητσοτάκης προεκλογικά : « Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται κάθε χρόνο 2πλασια της Αύξησης του ΑΕΠ, ώστε σε 2 χρόνια θα πάει από 650 ευρώ στα 750».

Δεν έχουν τελειωμό οι «κυβιστήσεις» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις Προγραμματικές δεσμεύσεις της και η συστηματική εξαπάτηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων. Νέο θύμα, είναι οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που είχε δώσει  η Ν.Δ για το Κατώτατο Μισθό.

Μετά την αύξηση, το Φλεβάρη του 2019, από το ΣΥΡΙΖΑ κατά 11% και τη κατάργηση του άθλιου υποκατώτατου, ο Κατώτατος Μισθός είχε διαμορφωθεί σε 650€. Η δε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που νομοθετήθηκε κιόλας, ήταν η αύξηση κατά 7,5% ετησίως, ώστε το 2020 να γίνει 698€  και το 2021 να διαμορφωθεί στα 750€.

Απέναντι στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ( που ψήφισε την αύξηση..) πρότεινε ότι «ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται κάθε χρόνο 2πλασια της Αύξησης του ΑΕΠ, ώστε σε 2 χρόνια θα πάει από 650 ευρώ στα 750». Δηλαδή με βάση τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ-ΥΠΟΣΧΕΣΗ της Ν.Δ, για αύξηση του ΑΕΠ  κάθε χρόνο κατά 4%, ο Κατώτατος μισθός θα αυξανόταν το 2020  8% και 8% το 2021. Έτσι θα έφτανε στα 758€.

Παρά τις δεσμεύσεις για αύξηση του ΑΕΠ 4%( άλλη κοροϊδία αυτή..) δυστυχώς η αύξηση θα είναι, κατά τη Κυβέρνηση 2,8%(κατά άλλους 2,2%) . Περιμέναμε λοιπόν, να υλοποιηθεί η ΔΕΣΜΕΥΣΗ  «ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται κάθε χρόνο 2πλασια της Αύξησης του ΑΕΠ» και η Κυβέρνηση της Ν.Δ, να εξαγγείλει την αύξηση τουλάχιστον κατά 5,6%(2,8%Χ2).

Πριν όμως « αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές..» η Κυβέρνηση της Ν.Δ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ τη δική της προεκλογική, αλλά και τη προγραμματική  – στη Βουλή-  θέση για αύξηση του Κατώτατου Μισθού το 2020!!!. Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας «Είπαμε ότι θα αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κάθε χρόνο με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο αύξησε ήδη τον κατώτατο μισθό κατά 11%, δηλαδή για τα επόμενα 3 χρόνια!!». Άρα για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, έως το 2022, ο Κατώτατος Μισθός θα παραμείνει στο 650€!!! Και δεν πρόκειται να αυξηθεί άλλο.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας μας κοροϊδεύει «μπρος στα μούτρα μας» αφού οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της Ν.Δ δόθηκαν μετά την αύξηση επί ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη προεκλογική Περίοδο και περιλαμβάνονταν στο Οικονομικό Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Ν.Δ. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης το είχε κάνει σημαία του, ΣΕ ΟΛΕΣ τις προεκλογικές του Ομιλίες!!. Τέτοια κοροϊδία και εξαπάτηση είναι προσβλητική για τους εργαζόμενους και την Ελληνική Κοινωνία!!. Δυστυχώς, τώρα αργά,  θα διαπιστώσουν οι εργαζόμενοι ότι «εκ της απομακρύνσεως του εκλογικού Ταμείου ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ αναγνωρίζεται..»

Άλλη λοιπόν μια εξαπάτηση των εργαζομένων από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, μετεκλογικά, αφού πρώτα υφάρπαξε την ψήφο τους. Στην αύξηση 11% το 2019 και τη Θεσμοθετημένη αύξηση 7,5% το 2020 και το 2021, με αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων πάνω από  600.000.000€!!  και με 340.000.000€ επιπλέον εισφορές στον ΕΦΚΑ!!, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του, που είχε ψηφίσει και θα υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Ν.Δ αποφάσισαν, εξαπατώντας τους εργαζόμενους, να παγώσουν το Κατώτατο Μισθό έως το 2021!!!, και να μείνουν στις τσέπες των Επιχειρήσεων πάνω από 1 ΔΙΣ Ευρώ!!!. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη… 

Υ.Γ : Κάτι μεγαλοστελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΠΟΕΔΗΝ και στην ΑΔΕΔΥ που ήταν ανέβει στα κεραμίδια με τα «ψίχουλα» των 650€ του ΣΥΡΙΖΑ ( που θα τους τα έπαιρνε πίσω με τη δεδομένη κατάργηση του αφορολόγητου, όπως υποστήριζαν με πάθος..) θα ψελλίσουν τίποτα για την ΑΠΑΤΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ ή θα το ρίξουν στο Τσάμικο;  Σε αναμονή απαντήσεων…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση Δράση Υγειονομικών Ασκληπιείου Βούλας

ΑΡΜΑ Ιπποκρατείου

Ανακοίνωση Κίνησης Συνεργασίας Ευαγγελισμού…Το «επιτελικό κράτος» έδειξε τα δόντια του και στο νοσοκομείο μας

Θριάσιο Νοσοκομείο: Το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Ν.Δ είναι εδώ!! «Εκτοπίζεται» ο Διευθυντής επειδή δεν «προσκύνησε» και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ!!

Κοινωνικό μέρισμα: Από τα «ψίχουλα» του ΣΥΡΙΖΑ, στα πανηγύρια της Ν.Δ, μόνο 500.000.000€ και 2.700.000 ωφελούμενοι πολίτες η διαφορά…

Ευχές από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης: Ξεκινά, μέσα στο 2020 η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα. Δημόσιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν για τους Ιδιώτες(!!). Επιτέλους. Ήρθε η κανονικότητα…

Κυβέρνηση Ν.Δ-Υπουργείο Υγείας: «Μαγαζιά» Ιδιωτών μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επιτέλους. Ήρθε η κανονικότητα!!!

Προεδρείο ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΥΠ) – ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ. «Αρραβωνιάσματα» με κουμπάρους Κυριάκο και Φώφη. Η Μεγάλη Ενιαία Δεξιά Παράταξη είναι εδώ….

Η αναλγησία Κυβέρνησης Ν.Δ – Υπουργείο Υγείας δεν έχει όρια(!!). Χιλιάδες πρόσφυγες αποκλεισμένοι από τις Υπηρεσίας Υγείας