Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3ης ΥΠΕ

ΣΥΝΘΕΣΗ  ΚΟΙΝΟΥ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  3ης  ΥΠΕ (Νοσ.  Γ.Παπανικολάου  Θεσσαλονίκης, Ψ.Ν.Θ, Αγ. Δημήτριος, Γ.Γεννηματάς)

Δεν παρατηρείται μόνο στα ύπατα αξιώματα αυτής της χώρας η οικογενειοκρατία (Πρωθυπουργός, βουλευτής, Δήμαρχος, καναλάρχης…)  αλλά και στο Δημόσιο, ακολουθώντας βέβαια το λαμπρό παράδειγμα. Έτσι , κατά τρόπο προκλητικό, με την Α1β/Γ.Π.:46374 Απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, (ΑΔΑ:Ψ7ΝΤ465ΦΥΟ-ΛΛΝ) Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 3ης ΥΠΕ τοποθετήθηκε αδελφή αιρετού μέλους του ίδιου οργάνου, παραβαίνοντας  χωρίς κανέναν  ενδοιασμό, τις διατάξεις που ισχύουν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια την σύνθεση και τη λειτουργία τους.  Συγκεκριμένα με την απόφασή του αυτή το Υπουργείο Υγείας παραβιάζει τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας  (Ν.2690/1999) που ισχύει και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και που  απαγορεύει ρητά, χωρίς καμία εξαίρεση,  να μετάσχουν στην ίδια συνεδρίαση  μέλη συλλογικού οργάνου, που είναι σύζυγοι ή συνδέονται μεταξύ τους με συγγένεια έως και τέταρτου βαθμού εξ αίματος  ή αγχιστείας.

Ο παράνομος ορισμός των δύο αδελφών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ, θέτει πολλά  ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της  συγκεκριμένης σύνθεσής του, βάζει προσκόμματα και τινάζει στον αέρα τη νόμιμη λειτουργία του, καθιστώντας  εξ ορισμού άκυρες  όλες τις αποφάσεις του. Έτσι αποφάσεις  σημαντικές ,  όπως  κρίσεις  θέσεων  ευθύνης,  μετατάξεις, αποσπάσεις,  μετακινήσεις  και  άλλα  σημαντικά  θέματα  που  μας  απασχολούν θα  είναι  άκυρα.

Αν  αυτό  το  επιτρέψουμε  φέρουμε  και  εμείς  μέρος  της  ευθύνης  για  κάθε  μελλοντική  αυθαιρεσία.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου