Δευτέρα, 10 Αύγ 2020

Καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας

Καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ …Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Εν μέσω  επιδημίας  γρίπης και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας  με την παθολογική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας  Αμαλιάδας γεμάτη μετά από πολύ καιρό, θα περιμέναμε «όλες οι μηχανές του νοσοκομείου να δουλεύουν στο φουλ» Μια σειρά όμως από γεγονότα όχι τυχαία δυσκολεύουν το όλο εγχείρημα. Ο νέος Αξονικός Τομογράφος και το υπερσύχρονο ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο εγκατεστημένα από τον περασμένο Σεπτέμβριο παραμένουν ανενεργά παρά τις τόσες εξαγγελίες, τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις για άμεση λειτουργία.

Με  έγγραφο της η Διοίκηση της 6ης  ΥΠΕ  μετακινεί υπάλληλο που υπηρετεί στο ακτινολογικό εργαστήριο της Ν.Μ Αμαλιάδας .για να καλύψει  2 βάρδιες στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης καθιστώντας την επικείμενη έναρξης λειτουργίας των μηχανημάτων αδύνατη. Στην Αμαλιάδα εργάζονται 6 μόνιμοι χειριστές ακτινολογικών    μηχανημάτων και  ένας με πρόγραμμα ΟΑΕΔ.  Στην δύναμη του εργαστηριού είναι επίσης 2 υπάλληλοι μετακινημένοι  σε άλλα νοσοκομεία και μια υπάλληλος σε άδεια ανατροφής τεκνού. Το ακτινολογικό εργαστήριο καλύπτει 24ωρη συνεχή λειτουργία όλο τον χρόνο.

Οι υπάλληλοι του εργαστηρίου για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του προγράμματος, εργάζονται συνεχώς,  χωρίς ανάπαυση, με υπερπροσπάθεια και τους οφείλονται  αυτήν την στιγμή συνολικά 287 ημέρες κανονική άδεια και 312 ρεπό εργασίας. Το εργαστήριο διαθέτει σε λειτουργία  ένα κλασικό ακτινολογικό  μηχάνημα και είναι έτοιμος προς χρήση  ο αξονικός τομογράφος.  Με την μετακίνηση της υπαλλήλου ναυαγεί η πολυπόθητη λειτουργιά του αξονικού τομογράφου που θα βοηθούσε  όλη την βόρεια Ηλεία συμπεριλαμβανόμενης και της Γαστούνης.

Την  τεράστια δυσλειτουργία που  επιφέρει η απόφαση της 6ης  ΥΠΕ  στο Νοσοκομείο μας ειδικά τώρα που όλοι οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού, μπαίνουν σε  πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων μηχανημάτων  θέσαμε, ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο Διευθυντής του ακτινολογικού εργαστηρίου στην Διοίκηση της ΥΠΕ,  αφού ούτε για μια ώρα δεν περισσεύει υπάλληλος για διάθεση σε άλλη μονάδα. Κατανοούμε τα προβλήματα  λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, τα ίδια και χειρότερα υπάρχουν στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, αλλά με το υπάρχον προσωπικό  εδώ είναι αδύνατη η όποια διάθεση προς άλλες μονάδες.

Το βασικό πρόβλημα είναι η διαχείριση της μίζερης πραγματικότητας από την έλλειψη προσωπικού καθώς  και η αδυναμία συντονισμού όλων των Υγειονομικών δομών του νομού. Δεν επιτρέπεται σε ένα νοσοκομείο που η λειτουργία του «έχει περάσει από 40 κύματα» και τώρα δείχνει να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του, να τορπιλίζεται η  όλη διαδικασία ,προκειμένου να ταχτοποιηθούν  αιτήματα, σε βάρος των ασθενών  που συρρέουν στην δομή της Αμαλιάδας για νοσηλεία.

Καταλαβαίνουμε το λόγο, που  το Νοσοκομείο , ενώ έχει πληρότητα που αγγίζει το 90% και την παθολογική κλινική γεμάτη,  σε περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης ,να υπονομεύεται με τέτοιο τρόπο. Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να ανακάμψει ποτέ? Επιτέλους ενισχύστε την μονάδας μας και μην υπονομεύετε την εύρυθμη λειτουργία της.  Με τους ρυθμούς στο κόκκινο, ζητούμε άμεση στήριξη-πρωτίστως-για την κάλυψη των ασθενών της παθολογικής κλινικής και επαναπροσδιορισμό του εφημεριακού στάτους.

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου, η οποιαδήποτε κωλυσιεργία-αδιαφορία ή απαίτηση μετακίνησης προσωπικού αποτελεί μοχλό υπονόμευσης και απαξίωσης της εύρυθμης λειτουργίας μας.

Δεν περισσεύει κανείς! Ζητούμε ενίσχυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις δομές. Απαιτούμε ανάκληση της απόφασης για την μετακίνηση της υπαλλήλου στο ΚΥ Γαστούνης ,επιστροφή όλων των μετακινημένων υπαλλήλων  ,σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιλότιμο, ΕΣΥ και… αχάριστα τομάρια της Αθανασίας Νούνη

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ 5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Σωματείο ΨΝΑ : Αυτή είναι η «κανονικότητα» των αρίστων. Εκδιώκουν & εκφοβίζουν καθ’ υπόδειξη της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.