Δευτέρα, 10 Αύγ 2020

Ιστορική Απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ!! Μετά από πρόταση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου με Μόνο Θέμα: Ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, ως μέλη των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ!!

Σήμερα, στο Γενικό Συμβούλιο, υπήρξε μια ιστορική Απόφαση για την ίδια την Ομοσπονδία. Μετά από πρόταση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου με Μόνο Θέμα: Την τροποποίηση του υπάρχοντος άρθρου 4Α  του Καταστατικού, ώστε να μπορούν να είναι μέλη των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης.  Η πρόταση, από τη Παράταξη μας κατατέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή τη Δευτέρα 3/2/2020, και είχε γίνει καταρχήν αποδεκτή μόνο από το ΜΕΤΑ. Το ΠΑΜΕ δήλωσε ότι το βλέπει θετικά, αλλά θα τοποθετηθεί αύριο, ενώ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ είπαν θα τοποθετηθούν στο Γενικό Συμβούλιο.

Με την τοποθέτηση  του Προέδρου, έγινε εισηγητικά ΔΕΚΤΗ  η Πρόταση από το Α.Ρ.Μ.Α, για Καταστατικό Συνέδριο με Θέμα την τροποποίηση του Άρθρου 4Α , για την ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή, από ΟΛΕΣ τις Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ. Έτσι στο 16ο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί το Φλεβάρη του 2021, θα υπάρξει Καταστατική Διαδικασία, όπως προβλέπεται,  για την αλλαγή και τροποποίηση του Άρθρου 4Α .

Η Παράταξη μας όμως δεν έμεινε μόνο στη πρόταση για Καταστατικό Συνέδριο. Θέλοντας να συμβάλει ουσιαστικά, στην απομάκρυνση κάθε «σκιάς» από τις εκλογικές διαδικασίες του Συνεδρίου και τηρώντας τη δέσμευση μας στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε,  με την απουσία Δικηγόρου στις εκλογές 36 Σωματείων,  προκαλώντας ζητήματα Νομιμότητας και συμμετοχής τους στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, κατέθεσε και άλλη μια πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή στις 3/2.

Προτείναμε τη παρουσία Δικηγόρων (έστω και εάν δεν το προβλέπει ο 1264) σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία- Κ.Υ που έχουν κάτω από 50 μέλη. Με τη πρόταση αυτή, αντιμετωπίζονται με επιτυχία ΟΛΕΣ οι  ενστάσεις που κατέθεσε η Επιτροπή Πιστοποίησης της ΑΔΕΔΥ για Σωματεία της ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ κλείνει, μια για πάντα, κάθε μομφή ή σκιά για τις Εκλογικές διαδικασίες.

Η πρόταση μας αυτή, διαμόρφωσε ήδη ισχυρή πλειοψηφία από την Εκτελεστική Επιτροπή, με μόνη εξαίρεση τη «περίεργη» εμμονή της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΠΑΣΚΕ) στις διατάξεις του 1264.

Η πρόταση αυτή, για παρουσία Δικηγόρων σε ΟΛΑ τα Σωματεία με κάτω από 50 μέλη, ψηφίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία από τις υπόλοιπες Παρατάξεις, με μόνη εξαίρεση  την εμμονή της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΠΑΣΚΕ) στις διατάξεις του 1264 και την άποψη για μη παρουσία Δικηγόρων στα Σωματεία αυτά.

Τέλος κατατέθηκε και η πρόταση, αφού θα υπάρξει η Καταστατική αλλαγή στο επόμενο Συνέδριο, να την ενισχύσουμε και τη κατοχυρώσουμε από τις εκλογικές διαδικασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις εκλογές των Σωματείων για αντιπροσώπους στη ΠΟΕΔΗΝ, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Μια πρόταση, που θα διαμόρφωνε μια μεγάλη δυναμική και θα συσπείρωνε τους εργαζόμενους, οδηγώντας στο αυτονόητο. Την επιβεβαίωση της με τη ήδη δρομολογημένη Καταστατική Διαδικασία τροποποίησης του άρθρου 4Α . Δυστυχώς, μια τέτοια πρόταση, που θα διεύρυνε την Ιστορική απόφαση για τροποποίηση του Άρθρου 4Α , δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Εμείς, μπροστά στις εκλογικές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν την επόμενη περίοδο, θα καλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ και να πάρουν πρωτοβουλίες για ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, στα Σωματεία. Το Ποτάμι, δε γυρίζει πίσω..

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιλότιμο, ΕΣΥ και… αχάριστα τομάρια της Αθανασίας Νούνη

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ 5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Σωματείο ΨΝΑ : Αυτή είναι η «κανονικότητα» των αρίστων. Εκδιώκουν & εκφοβίζουν καθ’ υπόδειξη της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.