Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

Κάθε μέρα που περνά, η Κυβέρνηση αποδεικνύει, με τις αποφάσεις και τις παρεμβάσεις της ότι στις άμεσες προτεραιότητες της είναι η περικοπή χιλιάδων Οργανικών Θέσεων στην Υγεία. Με πρόσχημα την επικείμενη Προκήρυξη και την ανάγκη να συσταθούν επιπλέον Οργανικές Θέσεις ΠΕ-ΤΕ για να συμμετέχουν οι υπηρετούντες Επικουρικοί, προχωρά στην ΑΜΕΣΗ κατάργηση εκατοντάδων θέσεων ΔΕ Νοσηλευτικής και ΥΕ Υγειονομικού Προσωπικού των Οργανισμών των Νοσοκομείων με στόχο να μην υπάρξει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση αλλά να διασφαλιστεί το «οικονομικό ισοδύναμο».

Έτσι, η 6ηΥΠΕ ( και προφανώς και οι υπόλοιπες ΥΠΕ…) κατά εντολή του Υπουργείου Υγείας προχωρούν σε επείγουσες αποφάσεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων, με τις οποίες συστήνουν νέες Οργανικές Θέσεις ΠΕ-ΤΕ, όχι επιπλέον των υπαρχουσών Οργανικών ΠΕ-ΤΕ, αλλά με ταυτόχρονη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Οργανικών Θέσεων ΔΕ-ΥΕ.  Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, μέχρι την Δευτέρα 24/1, οι Διοικήσεις 23 Νοσοκομείων, πρέπει να έχουν συστήσει  44 Θέσεις ΠΕ και 300 Θέσεις ΤΕ. Για τη σύσταση των 344 Θέσεων αυτών πρέπει να καταργηθούν πάνω από 440 Θέσεις ΔΕ-ΥΕ Νοσηλευτικής και Υγειονομικού Προσωπικού. Και όλα αυτά όταν οι υπάρχοντες Οργανισμοί,αποτύπωση των σκληρών Μνημονιακών περικοπών των  Κυβερνήσεων Παπανδρέου- Σαμαρά- Βενιζέλου, δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ η αύξηση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων ΟΛΩΝ των κατηγοριών ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Οι Θέσεις αυτές πρέπει να συσταθούν ( όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση) «στο πλαίσιο της προκήρυξης όλων των αντίστοιχων θέσεων επικουρικού προσωπικού κλάδων ΠΕ-ΤΕ Νοσηλευτικής».

Αποδεικνύεται στη πράξη ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να αυξηθούν ΣΥΝΟΛΙΚΑ οι Οργανικές Θέσεις Νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Δομές Υγείας, αλλά προχωρά και σε μειώσεις ( 110 λιγότερες Θέσεις σε μια ΥΠΕ..) αλλά και η περιβόητη Προκήρυξη των 4910 Θέσεων που την περιμένουνε από το Σεπτέμβρη του 2020(!!) μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κατανομές θέσεων μια και οι αποφάσεις σύστασης και κατάργησης Οργανικών Θέσεων των Διοικήσεων θα χρειαστούν κάποιους μήνες(;) για να εγκριθούν. Με αποτέλεσμα η Προκήρυξη της να πηγαίνει ακόμα πιο πίσω, αναδεικνύοντας τη προχειρότητα και την ανικανότητα των Αρίστων της Κυβέρνησης.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει τα σχέδια με τις καταργήσεις Οργανικών Θέσεων στα Νοσοκομεία και να συστήσει τις Θέσεις επιπλέον των ήδη Οργανικών ΠΕ-ΤΕ που υπάρχουν.  Όπως προβλέπεται και για τις 1000 Θέσεις για τις ΜΕΘ, που ήδη έχουν συσταθεί 420 πλέον των Οργανικών. Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Τι εξυπηρετεί η Κατάργηση Οργανικών Θέσεων  ΔΕ-ΥΕ. Μήπως τη προοπτική να περάσουν σε εύθετο χρόνο (ιδιαίτερα οι Υ.Ε Βοηθητικές Υγειονομικές Υπηρεσίες) στους Ιδιώτες; Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικές Προκηρύξεις για Εργολάβο σε Δομές Πρόνοιας για Νοσηλευτές ΔΕ και ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι σε αντίστοιχη αποτύπωση για τη Προκήρυξη 2Κ/2019 που αφορούσε την πρόσληψη 1116 Θέσεων ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ Επικουρικού Προσωπικού η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε με την Αριθμ. Γ2α/οικ. 90570 στη Κατανομή διακοσίων ογδόντα επτά (287) θέσεων προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας (ΦΕΚ Β΄23/11/2018) για να μπορούν να διοριστούν οι υπηρετούντες Επικουρικοί, όλων των κατηγοριών ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ. Οι 287 θέσεις συστάθηκαν επιπλέον των ήδη Οργανικών, χωρίς να καταργηθούν άλλες Οργανικές Θέσεις.

Όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση προχωρά σταθερά τα σχέδια της για τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών και των Εργαζομένων με τη κατάργηση εκατοντάδων Οργανικών Θέσεων στην Υγεία. Όπως έκαναν και το 2010-2014 όταν κατάργησαν χιλιάδες Οργανικές Θέσεις και μείωσαν το προσωπικό κατά -32.223 οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε λειτουργική κατάρρευση. Ήρθαν να ολοκληρώσουν ότι άφησαν στη μέση…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….