Σάββατο, 4 Δεκ 2021

Οι Υγειονομικοί στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Κινητοποιήσεις.

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει  τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Αντί να προσλάβει Γιατρούς, Νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δεν έχει Προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ Μόνιμη Θέση εδώ και 20 μήνες. Και για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν, μετακινεί Γιατρούς και Νοσηλευτές από διάφορες περιοχές της χώρας για να καλύψει τις υποστελεχωμένες  Δημόσιες Δομές στη Βόρειο Ελλάδα και όπου αλλού προκύπτουν προβλήματα.

Αντί να αυξήσει στο Προϋπολογισμό  του 2021 τις Δαπάνες για την Υγεία, για την αντιμετώπιση και του covid-19, τις μειώνει κατά 572 εκατομμύρια(!!).

Αντί να επιτάξει τις Ιδιωτικές Δομές, έχει μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε Δομές μίας Νόσου, καταργώντας Χειρουργεία και ΤΕΙ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην Υγειονομική κάλυψη χιλιάδων πολιτών.

Αντί να επιβραβεύσει τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» με την Νομοθέτηση της σχετικής Πρότασης της Επιτροπής, όπου προτείνει την Ένταξη μας στα ΒΑΕ, στη Βουλή, έμμεσα το απορρίπτει «λόγω κακών δημοσιονομικών δυνατοτήτων(!!)» και των «ελλείψεων που θα προκύψουν από τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σε ένα υποστελεχωμένο Σύστημα(!!)».

Γιατί η  υποκρισία τους ξεχειλίζει!  Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίηση μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι. Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και να κλιμακώσουμε τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις, σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Καλούμε ΟΛΑ τα Σωματεία να προχωρήσουν στην οργάνωση Δράσεων στις ημέρες που έχουν καθοριστεί με απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 28 Ιανουαρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με τη μορφή που θα επιλέξουν τα Σωματεία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Φεβρουαρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των προβλημάτων, ειδικά τώρα με τους εμβολιασμούς και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της.

ΤΡΙΤΗ 16 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9:00πμ – 15:00μμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.  Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας 10πμ στις ΥΠΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ένταξη στα ΒΑΕ  –  Χαρακτηρισμό των συνεπειών από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια –  Μονιμοποίηση Συμβασιούχων με Ειδική Μοριοδότηση και Ειδικές Προκηρύξεις  -Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση –  Αυξήσεις στους μισθούς   –  Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας – Αύξηση και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στο Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»