Κυριακή, 17 Νοέ 2019

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε νέα καθήκοντα. Ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας..

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκδοση μιας Εγκυκλίου προς τις ΔΥΠΕ, με την υποχρέωση κοινοποίησης στους φορείς εποπτείας τους, στις 13/8, με θέμα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών Χωρών.

Πέρα του ότι μέχρι 20/8, δεν είχε κοινοποιηθεί στις ΔΥΠΕ(;), από την Εγκύκλιο την ίδια,  προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα που αφορούσαν τη προσβασιμότητα στις Υπηρεσίες Υγείας. Με δηλώσεις τόσο ο Τομεάρχης Υγείας κ. Ξάνθος, όσο και  άλλοι φορείς και συλλογικότητες, έθεταν θέμα κατάργησης(;) ευνοϊκών ρυθμίσεων για  ευάλωτες  ομάδες και ασθενείς  στη πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Ξάνθου: «Αν λοιπόν η εγκύκλιος αφορά τη φροντίδα υγείας των τουριστών και απλώς υπενθυμίζει στις δημόσιες δομές υγείας την προβλεπόμενη διαδικασία αναζήτησης των νοσηλίων, έχει καλώς. Αν όμως αλλάζει κάτι σε σχέση με τη μεταχείριση αλλοδαπών  πολιτών  που διαμένουν  μόνιμα στη χώρα και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ( έγκυες, παιδιά , άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα , με λοιμώδη νοσήματα, με αναπηρία, ψυχική νόσο κλπ.) και που σήμερα εξυπηρετούνται δωρεάν από το ΕΣΥ με βάση τις προβλέψεις του ν.4368/2016, τότε πρέπει να το ξέρουμε. Αν στόχος της εγκυκλίου  είναι να εισπράττονται χρήματα από ασθενείς που αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος και με αυτό τον τρόπο να αποτρέπονται από τη χρήση υπηρεσιών του ΕΣΥ, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στην αναγκαία φροντίδα, κάτι  αντίκειται στις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το κυριότερο όμως είναι ότι έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας από τη μη έγκαιρη φροντίδα ανθρώπων που έχουν ενδεχομένως μεταδοτικό νόσημα και χρήζουν άμεσης περίθαλψης.»

Και ενώ ΟΛΟΙ περιμέναμε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και απαντήσεις  από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, τις απαντήσεις έτρεξε να τις δώσει, με άμεση ανακοίνωση της η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)!!! δηλώνοντας ότι:

-Η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων δεν θίγεται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας!!!.

-Οι πολίτες τρίτων χωρών που δεν δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οφείλουν μέσω της ασφάλισης τους να καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας.

-Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να ξεκαθαρίσει άμεσα ότι με το εν λόγω έγγραφο δεν τίθεται περιορισμός στους νόμιμους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι συνεχίζουν να δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως προβλέπει ο νόμος. Επίσης τα έκτακτα περιστατικά δικαιούνται χωρίς κανένα κώλυμα πρόσβαση και νοσηλεία στις Υγειονομικές Μονάδες.

Μετά την άμεση ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ επί της Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, δεν χρειάζονται επιπλέον δηλώσεις από τον κ. Κικίλια. Απάντησε ήδη το ΝΕΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ- η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)- του Υπουργείου Υγείας…

Υ.Γ 1: Αναμένουμε, ελπίζουμε με την ίδια θέρμη και προσήλωση όπως και με την Εγκύκλιο, την επόμενη ανακοίνωση του ΝΕΟΥ Γραφείου Τύπου του Υπουργείο Υγείας για να μας δώσει «απαντήσεις» για την απόφαση(;)  του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο των Ιατρικών Συνεδρίων, που είχε ψηφιστεί πρόσφατα, και είχε την συναίνεση των Αρμόδιων Φορέων…  

Υ.Γ 2 : Η υποκρισία της  ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ ξεπερνά κάθε όριο. Ενώ πριν επικροτούσε και στήριζε τις ρυθμίσεις, από το 2016, που κάλυπταν τη ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΩΝ στις Υπηρεσίες Υγείας, τώρα ξεσπαθώνει και βγαίνει ανοιχτά υπέρ των ρυθμίσεων που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ για να πληρώνουν ασθενείς υπηρεσίες στις Μονάδες Υγείας. Είπαμε, έχουν αναλάβει εργολαβία να καλύψουν το κενό της Χρυσής Αυγής. Που έμεινε μεν εκτός Βουλής, αλλά «ζει και βασιλεύει» με τις θέσεις της και τις απόψεις της και στη ΔΑΚΕ αλλά και στη Κυβέρνηση της Ν.Δ…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Υγείας: 2.400.000€, για ανανέωση εξοπλισμού 2 Νοσοκομείων, παραμένουν «παγωμένα» στα συρτάρια τους…

Αστυνομικοί απειλούν να συλλάβουν Γιατρούς στο Θριάσιο, συλλαμβάνουν με χειροπέδες Νοσηλευτή στη Κέρκυρα!!. Επιτέλους. Ήρθε η Κανονικότητα!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο «Λαγός» ΠΙΣ προχωρά την εργολαβία που του έχει αναθέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας. Διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης για τα ΣΔΙΤ!!!

Τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, που «ξεχνούν» να καταγγείλουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ…

Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Εργασίας: Οριστικό Τέλος(;) στη παράταση των συμβάσεων του Επικουρικού Προσωπικού στις Δομές της Πρόνοιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο Νίκαιας: Το Επιτελικό Κράτος Ν.Δ- Ε.Ν.Ε είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.. Επιτέλους, ήρθε η κανονικότητα!!!.

Ολοκληρώθηκε η επανεξέταση των Θέσεων Γιατρών των ΤΕΠ 1ης κ΄2ης ΥΠΕ. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!!

ΜΑΤ στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ Γλυφάδας!