Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Την 1η Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να θέσει εκτός εργασίας όσους Υγειονομικούς δεν είχαν εμβολιαστεί. Μια απόφαση που τους μήνες που πέρασαν όχι μόνο αποδείχθηκε ότι δεν βασιζόταν σε καμία πρόταση αρμοδίων επιστημονικών οργάνων, αλλά ήταν μια εκδικητική και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Μια εγκληματική στη πράξη  απόφαση που άφησε, μέσα στη κλιμάκωση της Πανδημίας  εκτός Δημόσιων Δομών 7.000 Υγειονομικούς χωρίς εργασία και μισθό με αποτέλεσμα την οικονομική και κοινωνική τους εξαθλίωση. Μια απόφαση, που ενώ στο διάστημα αυτό αποδείχθηκε πόσο άδικη και εγκληματική ήταν και για το Δημόσιο Σύστημα αλλά και για τους ίδιους τους Εργαζόμενους, και την άρση της Ανατολής έχουν ζητήσει ΟΛΑ τα Πολιτικά Κόμματα (σημερινή σχετική Ανακοίνωση του κ. Ξάνθου από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και δεκάδες φορείς επιστημονικοί και Συνδικάτα, παραμένει σε ισχύ μέχρι 31/12/2022, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Με αφορμή την συγκεκριμένη θλιβερή επέτειο, καταθέσαμε σε ΟΛΑ τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ με email, την εξής πρόταση, την Τετάρτη 24/8 στις 10:00 το πρωί: «Καλημέρα σε όλους.

Την 1η Σεπτεμβρίου κλείνει ένας χρόνος από την απόφαση της Κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή εργασίας όσους Υγειονομικούς δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν. Απόφαση που παραμένει σε ισχύ έως 31/12/2022.

Προτείνουμε  η ΠΟΕΔΗΝ να αποφασίσει δράση- κινητοποίηση  στις 1/9 ή νωρίτερα (31/8), για να αναδείξει το ζήτημα, ζητώντας την ΑΜΕΣΗ επιστροφή των συναδέλφων στη Δουλειά. Για μορφή θέτουμε τη πρόταση για συγκέντρωση- Παράσταση  στο Υπουργείο Υγείας με μια στάση (π. χ 12-15) και συνάντηση με τη Πολιτική Ηγεσία. Εάν μπορούν τα Σωματεία και τοπικές δράσεις-συγκεντρώσεις στις ΥΠΕ την ίδια μέρα.

Για το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα( Α.Ρ.Μ.Α) Παναγιώτης Παντέλης».

Στην πρόταση μας αυτή συμφώνησαν οι Παρατάξεις  ΑΣΥ και ΑΑΑ. Ενώ η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ( ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) εδώ και μία εβδομάδα δεν απάντησαν καν(!!) ούτε πήραν καμία πρωτοβουλία για να υπάρξει κινητοποίηση. Η στάση τους πέρα από το περίσσευμα Δημοκρατίας που αναδύει, αποδεικνύει περίτρανα την υποκριτική τους στάση όλο αυτό το διάστημα απέναντι στους συναδέλφους σε Αναστολή και το αίτημα τους για ΑΜΕΣΗ επιστροφή στη δουλειά τους.

Όπως φαίνεται, μετά τη λήξη του Συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ έχει ατονήσει το «ενδιαφέρον» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για τα αιτήματα τους και την αναγκαιότητα να κλιμακωθούν οι παρεμβάσεις για την επάνοδο στη δουλειά τους. Η ΑΡΝΗΣΗ δε να υπάρξει και οργανωθεί κινητοποίηση, μετά τη σχετική πρόταση,  απλώς είναι μια πανηγυρική επιβεβαίωση.

Είναι δε τέτοια η υποκρισία και το θράσος τους , που ενώ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να υπάρξει κινητοποίηση και συγκέντρωση των Υγειονομικών μοιράζουν απλόχερα στήριξη σε τοπικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα Σωματεία.

Απέναντι στη προκλητική «απουσία» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα για την επιστροφή ΑΜΕΣΑ των συναδέλφων σε Αναστολή, προτείνοντας άλλες παρεμβάσεις και δράσεις το επόμενο διάστημα.

Όσο δε αφορά τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το ρόλο τους και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων σε Αναστολή.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…