Κυριακή, 9 Μάι 2021

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση της Ν Δ αποκαλύπτει το Πραγματικό Πρόγραμμα της  για τα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στην Υγεία.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πρόθυμων ΜΜΕ( μην πάνε τσάμπα τόσα εκατομμύρια..)  να μας πείσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη Πανδημία και το καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι Δημόσιες Δομές Υγείας και κυρίως τα Νοσοκομεία, εγκατέλειψε τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για την Υγεία και έγινε ένθερμος υποστηρικτής ενός Ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, έρχονται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μας επαναφέρουν στη » Πολιτική Πραγματικότητα» των Ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Αφού μέχρι σήμερα, 14 μήνες μετά, από τη μια δεν έχει εγκρίνει και προκηρύξει ΟΎΤΕ ΜΙΑ(!!) Μόνιμη Θέση με δικές της ΠΥΣ,  και από την άλλη, κάνει το » τσάμπα μάγκα» με τη κληρονομιά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ( 940 Θέσει Γιατρών) και καθυστερεί » ύποπτα» τις 1300 Θέσεις Λοιπού Προσωπικού, προχώρησε με μια ΥΑ στην επίσημη Είσοδο των Ιδιωτών Γιατρών στο ΕΣΥ!!!.

Με απόφαση του κ. Κοντοζαμάνη κατανέμονται 365 Θέσεις Ιδιωτών  Γιατρών στις ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία, για 2+2 μήνες. Για πρώτη φορά, με κεντρικό σχεδιασμό και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ οι Ιδιώτες Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες σε Δημόσιες Δομές και Νοσοκομεία.

Μετά τη κατάργηση και μη ανανέωση του Θεσμικού πλαισίου για τις Ατομικές Συμβάσεις, η Κυβέρνηση επεκτείνει και στη Ιατρική Υπηρεσία την Ιδιωτικοποίηση παρεχόμενων υπηρεσιών, με ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις εις βάρος μάλιστα των ήδη υπηρετούντων Ιατρών του ΕΣΥ. Για το χρόνο που θα προσφέρουν Υπηρεσίες θα αμείβονται με 2.000€ τον μήνα!! 

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι το πρώτο και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌ βήμα για τη σταδιακή ένταξη Ιδιωτών Γιατρών στη λειτουργία των Δομών Υγείας. Σχέδιο που «υποστηρίζεται»  δομικά από το περιορισμό των Μόνιμων Προσλήψεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Απέναντι στη ΞΕΚΑΘΑΡΗ απόφαση της Κυβέρνησης να δρομολογήσει και να καθιερώσει τη παρουσία Ιδιωτών Γιατρών στα Νοσοκομεία, με το πρόσχημα της Πανδημίας, να αποτελεί το » τυράκι» στη φάκα των Ιδιωτικοποιήσεων και της αλλαγής του μοντέλου της Μόνιμης Εργασιακής σχέσης στο ΕΣΥ, ποια θέση πήρε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)

Κατάγγειλε την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν Δ;

Όχι, εξάλλου από τότε που είναι Κυβέρνηση η Ν Δ η λέξη καταγγελία δεν υπάρχει ούτε σε μια(1)!!  ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εξάντλησε την αγωνιστική της παρέμβαση, ανακοινώνοντας ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ (!!) με την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν Δ.

Τόσο απλά. Ούτε καταγγελίες, ούτε διαμαρτυρίες έστω για τα μάτια του κόσμου. Δεν τολμά να ζητήσει ούτε την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της ΥΑ

Ας φανταστούμε τι θα έγραφε και τι «ακτιβισμούς» θα διοργάνωνε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εάν κάτι τέτοιο ( απλό σενάριο φαντασίας) γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνιμο αντίσκηνο θα έστηνε ο Πρόεδρος έξω από το Υπουργείο…

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας, μετά τη διατύπωση της ΔΙΑΦΩΝΊΑΣ από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, έχει τρομοκρατηθεί και σκοπεύει, φοβούμενο τις μαζικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η αγωνιστική ΔΙΑΦΩΝΊΑ  της ΠΟΕΔΗΝ, να αποσύρει τη σχετική Υπουργική Απόφαση. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται σε εξέλιξη….

Υ. Γ : Με τροπολογία, το Υπουργείο Υγείας, σχεδιάζει να μετακινήσει προσωπικό από τα Νοσοκομεία και τα Κ. Υ για να στελεχώσει τις μονάδες του ΕΟΔΥ.

Τελικά που πήγαν οι 5500 προσλήψεις που υποστηρίζει ότι έκανε η Κυβέρνηση;

Και εάν υπάρχουν ανάγκες, γιατί δεν κάνει προσλήψεις, αντί για μετακινήσεις;

Άραγε θα τολμήσει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας;

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Αγώνας Διαρκείας για ένα Ισχυρό Δημόσιο-Δωρεάν Σύστημα Υγείας. ΟΧΙ στον Εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Ένα χρόνο μετά τα «χειροκροτήματα» τις «υποσχέσεις» και το Έκτακτο Επίδομα, ήρθαν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ οι Διώξεις και ο Εμπαιγμός. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κυβέρνησης Ν.Δ και κ. Μητσοτάκη…

Ερώτηση Βουλευτών του Σύριζα για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στα ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ( “Δαφνί” και “Δρομοκαϊτειο”) προς τον Υπουργό Υγείας

7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία. Δεν Σιωπούμε: Αναδεικνύουμε τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Κυβέρνησης. Διεκδικούμε: ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – Και το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ καλά κρατεί του Γιώργου Ζαΐρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Κυβέρνησης-Υπουργείου, εάν μετατραπεί το Θριάσιο σε Νοσοκομείο ΜΟΝΟ covid Περιστατικών. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;