Τρίτη, 31 Μάρ 2020

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει το πρόγραμμα της. Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, διώχνει τις Ατομικές Συμβάσεις και φέρνει πίσω τον Εργολάβο!!!

Η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ «είναι με τους καλούς Εργολάβους!!» όπως αποτυπώνεται  και στο προεκλογικό της Πρόγραμμα, περί ολικής επαναφοράς των Εργολάβων, ΠΛΕΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!!.

Η Διοίκηση του Παίδων Αγία Σοφία, αντί να προχωρήσει σε ΝΕΑ προκήρυξη των Ατομικών Συμβάσεων σε Σίτιση, Καθαριότητα, που λήγουν 31/12/2019, που αποδείχθηκαν ΠΙΟ ΦΤΗΝΕΣ από τους Εργολάβους και οι εργαζόμενοι δούλευαν με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς, αντί των συνθηκών «γαλέρας» που δούλευαν με τους εργολάβους, προχωρά, με πρόταση της στο Διοικητικό Συμβούλιο ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!!

Χαρακτηριστικά, όπως περιγράφεται στην Ημερήσια Διάταξη:

«18.    Συγκρότηση επιτροπής  σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών και  οικονομοτεχνικής μελέτης για την προκήρυξη διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου Καθαρισμού των χώρων του Νοσοκομείου

  1. Συγκρότηση επιτροπής σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών και  οικονομοτεχνικής μελέτης  για την προκήρυξη διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου παροχής υπηρεσιών σίτισης  των ασθενών του Νοσοκομείου»

Είναι προφανές, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν κινήθηκε αυτοβούλως, στο να ΜΗΝ προκηρύξει Νέο Διαγωνισμό με Ατομικές Συμβάσεις στη Σίτιση και τη Καθαριότητα, που είναι πιο ΦΤΗΝΕΣ και  με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες, αλλά επέλεξε ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΆΒΩΝ, που θα κοστίζουν πιο ακριβά και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε καθεστώς «γαλέρας».

Υλοποιεί, με θρησκευτική ευλάβεια, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Ν.Δ, με τη σύμφωνη γνώμη και  στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπει ΡΗΤΑ, τη παραχώρηση των υποστηριχτικών Υπηρεσιών στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» και στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, βάζοντας τέλος, σταδιακά, στις Ατομικές Συμβάσεις. Δεν ξεχνάμε έξαλλου  τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου «θα φάνε όλοι χ!!» ή της κ. Μπακογιάννη ότι « όλοι οι 9.000 εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις, είναι ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ και θα απολυθούν!!» Εξάλλου, μόνο τυχαία δεν ήταν, η Εγκύκλιος του κ. Κοντοζαμάνη, που από τη δυνατότητα Ατομικών Συμβάσεων έως 24 μήνες, τις περιόρισε σε 12 μήνες, προετοιμάζοντας το έδαφος για την σταδιακή επιστροφή των Εργολάβων.

Η απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας για επαναφορά των Εργολάβων, αποτελεί ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Και να είναι σίγουροι, εκεί στη Ν.Δ, ότι εμείς οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ στα Νοσοκομεία, συνεχίζοντας τον Αγώνα:

Για ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ από ΟΛΑ τα Νοσοκομεία

Την επέκταση των Ατομικών Συμβάσεων σε ΟΛΕΣ τις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες, μέχρι την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων που έχουν καταργηθεί και τη κάλυψη τους με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Τα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ για την  ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Δέσμευση του K. Μητσοτάκη για το Δώρο Πάσχα στους Υγειονομικούς να είναι πραγματική. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Δώρο Πάσχα= Μισό Μισθό για ΌΛΟΥΣ!!!

Είσαι στέλεχος της Ν.Δ και έχεις τη στήριξη του κ. Διοικητή; Τέλεια. Περνάς 156 Νοσηλευτές, που έχουν κριθεί(!!), και γίνεσαι Διευθύντρια!!. Το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Κυβέρνησης της Ν.Δ είναι εδώ. Άξιοι!!!

Επιτέλους!!! Κατατέθηκε η τροπολογία από το ΣΥΡΙΖΑ για την Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ…

Καλώς τα παιδιά!!! Η Ε.Ν.Ε. στηρίζει το εθελοντικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας “Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid – 19”

Να αποσυρθεί ΧΘΕΣ η απαράδεκτη έκδοση οδηγίας του ΕΟΔΥ που ζητά οι εργαζόμενοι στην Υγεία να αντιμετωπίζουν τον Κορωνοιό χωρίς μέτρα προστασίας!!!.

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα» (εσείς το λέγατε..). Θέλουν Μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση και Αξιοπρεπείς Μισθούς. ΑΥΤΑ!!

Γιατί δεν ανακοινώνεται ΧΘΕΣ από το Υπουργείο Υγείας η Προκήρυξη για τις 1350 Μόνιμες Θέσεις;

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, από τα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις να περάσουν ΑΜΕΣΑ στα ΕΡΓΑ αναγνωρίζοντας τον Αγώνα των Υγειονομικών…

Σε καθεστώς «προστασίας» έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις «ευλογίες» και τη συναίνεση του Υπουργείου…

Η ΠΟΕΔΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.