Παρασκευή, 19 Ιούλ 2019

Η ΕΝΕ, εδώ και ένα μήνα, εκβιάζει και απειλεί τους Νοσηλευτές με απόλυση από τα Νοσοκομεία!!!Και οι λαλίστατοι Πρόεδρος, Γραμματέας και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!!! «Περίεργη» η εκκωφαντική σιωπή από ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ…

Από τις 15 Μαΐου, η ΕΝΕ διακινεί έγγραφο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης(;)  που «υποστηρίζει» την υποχρεωτικότητα της εγγραφής και της ετήσιας ανανέωσης στην ΕΝΕ. Μάλιστα, οιΥπηρεσίες έχουν γίνει, όπως πάντα  «βασιλικότεροι του βασιλέως» διακινώντας(;)  το έγγραφο της ΕΝΕ και ζητώντας ΑΜΕΣΑ την προσκόμιση εγγραφής ή ανανέωσης το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο του Νοσοκομείου Κατερίνης, όπου με αποδεικτικό επίδοσης!!!, ζητάει να προσκομίσουν οι Νοσηλευτές στο Γραφείο Προσωπικού βεβαίωση εγγραφής ή ανανέωσης στην ΕΝΕ, μέχρι 31/7/2019.

Όμως, από το 2010, το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει αποδεκτή, με έγγραφο του Υπουργού Υγείας την γνωμοδότηση 107/2009 του ΝΣτΚ, όπου προβλέπεται ΡΗΤΑ η μη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ εγγραφής ή ανανέωσης στην ΕΝΕ για την άσκηση των καθηκόντων του Νοσηλευτή σε ΝΠΔΔ. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ: 

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ  ΑΘΗΝΑ 4/9/2013  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2004

ΘΕΜΑ: Προαιρετική εγγραφή των Νοσηλευτών στην ΕΝΕ

Με την υπ’ αρίθμ. 107/2009 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που προκλήθηκε έπειτα από ερώτημα που υπέβαλε η Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π. του Υπουργείου Υγείας, οι Νοσηλευτές που υπηρετούν στα Δημόσια Νοσοκομεία ασκούν νομίμως τα  καθήκοντα του κλάδου και της ειδικότητάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ.

Επίσης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ μετέχουν στις κρίσεις για Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.

Κατόπιν τούτων είναι προσωπική επιλογή των Νοσηλευτών η εγγραφή στην ΕΝΕ και όχι υποχρεωτική όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο της Διοίκησης της ΕΝΕ που κοινοποιήθηκε στα Νοσοκομεία. Η σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπ’ αρίθμ. 107/2009 είναι αναρτημένη στο site. ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                            ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                              ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Παρά την θέση της αυτή, από το 2013 και τη σταθερή ΑΠΟΔΟΧΗ της από ΟΛΟΥΣ τους Νοσηλευτές  στα Νοσοκομεία τα προηγούμενα χρόνια, απέναντι στη ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ της ΕΝΕ, ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και  η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!!!. Παρά το ότι Σωματεία από όλη την Ελλάδα  και δεκάδες Νοσηλευτές, ενημερώνουν τη ΠΟΕΔΗΝ για τη νέα επιχείρηση ΕΚΒΙΑΣΜΟΎ  της ΕΝΕ, η ΠΟΕΔΗΝ όχι μόνο δεν παίρνει θέση, αλλά ούτε παίρνει πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση του εγγράφου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τι αφορά. ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΠΟΕΔΗΝ:

Να πάρει ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ!!.

ΙΣΧΥΕΙ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 107/2009 ΤΟΥ ΝΣΚ που έχει γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας και είναι η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ότι:« Δ. Ενόψει των ανωτέρω, κατά την ομόφωνη γνώμη του Τμήματος η απάντηση που προσήκει στο υποβληθέν ερώτημα. είναι ότι: α) Νοσηλευτές υπηρετούντες σε σχέση δημοσίου δικαίου στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ ασκούν νομίμως τα καθήκοντά του κλάδου και της ειδικότητας τους ανεξαρτήτως αν έχουν εγγραφεί στην Ε.Ν.Ε και β) Οι ανωτέρω μετέχουν στις κρίσεις για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων κατά τα οριζόμενα αποκλειστικώς στον Υ.Κ και επιτρέπεται η μη συμπερίληψη τους στους πίνακες, αποκλειστικώς για όσους λόγους ορίζονται στο άρθρο 91 παρ. 1 του Υ.Κ».

ή

ΙΣΧΥΕΙ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΕΝΕ ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ;

ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΠΟΕΔΗΝ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ του ΥΔΜ; ΕΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΙ; ΕΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ;

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ!!!

Υ.Γ 1: Άραγε το Υπουργείο Υγείας θα πάρει θέση ή δε το αφορά; ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ; ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ!!

Υ.Γ 2: Είναι ντροπή, ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να ξεπουλάνε τις αρχές και τις αξίες της Ομοσπονδίας και ΟΛΟΥΣ τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, υποστηρίζοντας με τη σιωπή ή την ανοχή, την ΕΝΕ. Θα τιμήσει άραγε ο Πρόεδρος την υπογραφή του; Εάν έχουν μια στάλα φιλότιμο, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ!!!.

Υ.Γ 3: Κάποιοι λαλίστατοι μέχρι χθες «ταξικοί» Νοσηλευτές έχουν χαθεί από τη πιάτσα. Δεν έχει πάει στα Νοσοκομεία τους τα σχετικά έγγραφα και οι εκβιασμοί της ΕΝΕ; Σιωπή…..

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ενημερωτικό Σημείωμα & Επιστολή – Δημοσίευση αποφάσεων του ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το βασίλειο μου για 10΄δημοσιότητας….

Κυβέρνηση Ν.Δ, πρώτη μέρα, πρώτα μέτρα: «Μείωση του Λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο κατά 200.000.000€!! Μείωση Μισθολογικού κόστους 200.000.000€!!»

Οι νεκροί και η τραγωδία στο Μάτι, «εργαλείο» Πολιτικών σκοπιμοτήτων από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Πόση αθλιότητα να αντέξει ο νους…

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Μέγας Χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ…ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ του Γιώργου Ζαΐρη

Πρόγραμμα Ν.Δ για την Υγεία και προσλήψεις: ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Μας δουλεύουν «ψιλό γαζί…»

Για να μην χαθεί ότι κερδήθηκε τα τελευταία χρόνια

Το θράσος φαίνεται να περισσεύει για την Φώφη και το ΚΙΝΑΛ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ;

Δεν έχουν το Θεό τους!! Η ΠΟΕΔΗΝ «υποστηρίζει» συγκέντρωση(;) στις 19/6 υπονομεύοντας, στη πράξη, τον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ!!