Τετάρτη, 17 Αύγ 2022

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Τελικά κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτεται όλο και πιο ξεκάθαρα, τι εννοεί η Κυβέρνηση με το Επιτελικό Κράτος. Το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων χαρακτηριστικό δείγμα της επέλασης του Κομματικού Κράτους, της άρρηκτης σχέσης των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ με την  Διοίκηση και ο διαρκής αγώνας για το «ποιος κάνει κουμάντο»  και κινεί τα νήματα στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Τα πριν αλλά και τα πιο πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν ότι πλέον κουμάντο κάνουν τα παλληκάρια της ΔΑΚΕ, αφήνοντας τη Διοίκηση το ρόλο απλού  θεατή…

Αφού τακτοποίησαν τα δικά τους παιδιά, εξαπολύοντας πογκρόμ διώξεων, έκρυψαν κάτω από το χαλί κάθε καταγγελία εργαζομένου, δίνοντας απλόχερα άλλοθι στη Διοίκηση. Μάλιστα έφτασαν στο έσχατο σημείο, να καλύψουν χωρίς ντροπή στέλεχος τους, που αποδεδειγμένα άσκησε bulling σε εργαζόμενο. Και αφού, βρίσκονται πίσω από κάθε δίωξη και τιμωρία εργαζομένων, αποφάσισαν να δείξουν σε όλους ποιος διοικεί το Νοσοκομείο, αναλαμβάνοντας να απαντούν εκ μέρους της Διοίκησης, για όσα έπραξε μετά από τις δικές τους προτάσεις.

Μετά τη τιμωρία εργαζομένων με στέρηση αποδοχών!!( με έωλες κατηγορίες)  υπήρξε σχετική  ερώτηση στη Βουλή και καταγγελίες από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλοντας τη Διοίκηση και τις διώξεις που έχει εξαπολύσει κατά εργαζομένων.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, απέναντι στις καταγγελίες ενός Κόμματος, θα περίμενε κανείς να απαντήσει η Διοίκηση, όπως προβλέπεται. Δυστυχώς επέλεξε τη σιωπή, κατανοώντας προφανώς τα λάθη της και το αδιέξοδο που την έχει οδηγήσει η υποταγή της στους προύχοντες της ΔΑΚΕ. Ποιος λοιπόν επέλεξε να απαντήσει; Ναι, καλά καταλάβατε. Απάντησε η ΔΑΚΕ, όχι σαν ΔΑΚΕ, αλλά σαν Σωματείο(!!)  χρησιμοποιώντας τη πλειοψηφία που έχουν( χωρίς συνεδρίαση και ενημέρωση των άλλων παρατάξεων..) με μια ανακοίνωση που είναι μνημείο Κομματικού τσαμπουκά και βρίθει από ανακρίβειες, άθλια υπονοούμενα και προσωπικές επιθέσεις. Η χειραγώγηση δε του Σωματείου, για να εξυπηρετήσει με τον άθλιο Κομματικό λόγο της το Κομματικό μηχανισμό και τα γνωστά «Αριστόπουλα», αποτελεί άλλη μια «μαύρη σελίδα», από τις πολλές της πλειοψηφίας, στην ιστορία του Σωματείου.

Δεν χρειαζόταν η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ σαν πλειοψηφία του Σωματείου για να καταλάβουμε ποιος κινεί τα νήματα στο Νοσοκομείο. Και ποιος επιβάλει στον Διοικητή να υλοποιεί συγκεκριμένες αποφάσεις, υπακούοντας στις προσταγές του Κομματικού Μηχανισμού και των τοπικών της στελεχών. Απλά επιβεβαίωσε και στους πιο αδαείς για το ποιοι κάνουν κουμάντο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μετά δε τη σχετική ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ως πλειοψηφίας του Σωματείου, και την ανάδειξη της ως της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Διοίκησης του Νοσοκομείου, την επόμενη φορά που θα ζητηθεί συνάντηση των εργαζομένων με τη Διοίκηση, το ραντεβού να γίνει με τη πλειοψηφία του Σωματείου και το Πρόεδρο του Σωματείου, μια και όπως φαίνεται αυτοί διοικούν και η Διοίκηση είναι απλά διακοσμητική..

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους  για τη πλειοψηφία του Σωματείου, τη ΔΑΚΕ και την τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν για την Θεσμική  εκτροπή του. Όταν από εργαλείο οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων, κατάντησαν το Σωματείο διεκπεραιωτή των κομματικών τους επιλογών, ξεπλένοντας από τη μια όλες τις παρανομίες της Διοίκησης και από την άλλη προσφέροντας απλόχερα άλλοθι στις κομματικές τοποθετήσεις που έχουν γίνει ξεπερνώντας κάθε όριο νομιμότητας.

Αλήθεια, απέναντι στις πρωτοβουλίες της πλειοψηφίας του Σωματείου, οι «όλοι το ίδιο είναι» και τα «συνεταιράκια» θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να σφυρίζουν κλέφτικα; Για να δούμε….

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ