Πέμπτη, 17 Οκτ 2019

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

Το   ΣτΕ, με την απόφαση 68/18-3-2019, απορρίπτει πλέον οριστικά τις αιτήσεις αναστολών που είχαν καταθέσει οι εργολάβοι, αφού είχε προηγουμένως ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του και απορρίπτοντας την χορήγηση αναστολής των διαδικασιών πρόσληψης που είχαν προηγηθεί.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στο πλαίσιο πρότυπης δίκης (ν. 3900/2010) που σημαίνει ότι είναι δεσμευτική για όλα τα κατά τόπους Διοικητικά Εφετεία που είχαν χορηγήσει αναστολές υπέρ των Εργολάβων παγώνοντας τις διαδικασίες για την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών απευθείας στους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή του ΣτΕ, εκδόθηκε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (υπόθεση C-260/17) που δικαίωσε την Ελληνική Κυβέρνηση και έκρινε ότι είναι πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο η νομοθεσία για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων και όλου του δημόσιου τομέα σε εργαζόμενους και όχι από εργολάβους.

Με βάση την απόφαση αυτή του ΣτΕ, το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο αφορούσε η πρότυπη δίκη μετά από προσφυγή των εργολάβων, προχώρησε ήδη στην κατάθεση σχετικής Προκήρυξης στον ΑΣΕΠ για ατομικές συμβάσεις για τις 165 συνολικά θέσεις εργασίας στους τομείς σίτισης-εστίασης και φύλαξης.

Μια επιλογή που στόχευε ανοιχτά αφενός στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των φορολογουμένων πολιτών και αφετέρου στην εργασιακή κανονικότητα και σταθερότητα χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, που έχουν κι αυτοί σήμερα κάθε λόγο να πανηγυρίζουν την επιτυχία αυτή.

Με την απόφαση αυτή, πλέον σε ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ της χώρας οι εργολάβοι θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν, και θα σταματήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ , η εκμετάλλευση και οι «συνθήκες γαλέρας» που εφάρμοζαν οι εργολάβοι. Οι εργαζόμενοι μέσω των Ατομικών Συμβάσεων, αποκτούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αξιοπρεπείς αμοιβές ( με αυξήσεις πάνω από 250ε μηνιαίως, πληρωμές δεδουλευμένων, χορήγηση Ανθυγιεινού) με ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ζητήματα που προκύπτουν όλη αυτή τη μεταβατική περίοδο ( ωράρια, κ. α ) πρέπει  να λυθούν προς όφελος των εργαζομένων.

Με το διώξιμο των εργολάβων και την επέκταση των Ατομικών Συμβάσεων, γίνεται το πρώτο ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ βήμα για την οριστική ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών που είχε ξεκινήσει από το 1992 και αποτελούσε διαχρονικά (και αποτελεί και μέχρι σήμερα στα προγράμματα  της Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ) τη νεοφιλελεύθερη πρότασή τους. Μιας πολιτικής επιλογής τέλος, που όλα αυτά τα χρόνια πολεμήθηκε λυσσαλέα από τα οικονομικά εργολαβικά συμφέροντα και τους πολιτικούς τους φίλους στην αντιπολίτευση(Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ).

 Μόνη απάντηση σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που καταγγέλλουν τις Ατομικές Συμβάσεις και στη Βουλή και στις Θέσεις  για την Υγεία των κομμάτων τους, υποστηρίζουν την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, είναι στους Νέους Οργανισμούς η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών( Καθαριότητα, Φύλαξη, Σίτιση) και η κάλυψή τους με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, με Προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, με αυξημένη μοριοδότηση.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δελτίο Τύπου και της ΑΔΕΔΥ υπέρ του ΚΕΘΕΑ. Θλιβερή παραφωνία, η εκκωφαντική σιωπή, της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Προς πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Κατατέθηκε Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας. Θα πάρετε Θέση ή θα συνεχιστεί ο «μήνας του μέλιτος» με τη Κυβέρνηση της Ν.Δ;

Διοικητής 2ης ΥΠΕ προς εργαζόμενους: «Δεν πήρατε τις άδειες σας για να στηρίξετε τις Μονάδες Υγείας και τις υπηρεσίες στους πολίτες; Λυπάμαι, ΤΙΣ ΧΑΣΑΤΕ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

«Αναζητείται» η Κρατική Χρηματοδότηση, καταργούνται Προκηρύξεις Γιατρών, πουθενά στον ορίζοντα Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό. Επιτέλους ήρθε η «κανονικότητα»!!!.

Καθήκον ΟΛΟΥ του Υγειονομικού Κινήματος να υπερασπιστεί το ΚΕΘΕΑ και το έργο του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΚΙ ΓΙΑ ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ