Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Γ. Πετρόπουλος, αντ. ΑΔΕΔΥ: Να καταργηθεί η διάταξη αποκλεισμού των προϊσταμένων

Η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔY, πάντως δεν φαίνεται να καλύπτεται από τις απαντήσεις του Υπουργείου και επιμένει να επιρρίπτει την ευθύνη στο υπουργείο γιατί δεν προχωρά στην κατάργηση της ως άνω διάταξης. Η «Αυγή» της Κυριακής επικοινώνησε μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Πετρόπουλο και στην ερώτησή μας τι μεσολάβησε και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε εκ νέου απεργία – αποχή πριν λίγες μέρες από τη διαδικασία της αξιολόγησης ενώ είχε εκφραστεί πρόσφατα θετικά για την αξιολόγηση, μας απάντησε αρχικά ότι «η ΑΔΕΔΥ, και κατόπιν απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της, τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης-αποτίμησης, ως ‘εργαλείου’ βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει το Δημόσιο, αλλά και των εργαζόμενων σε αυτό. Αντιλαμβανόμαστε την αξιολόγηση ως διαδικασία πολυπαραγοντική, που δεν πρέπει να αντιμετωπίζει, κατά τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, τους εργαζόμενους ως πρόβλημα. Αντίθετα, θα πρέπει να αποτιμά το παρεχόμενο έργο, στις συνθήκες υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, αλλά και των αναπόφευκτων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Είναι προφανές πως ένα επιτυχημένο σύστημα αξιολόγησης δεν πρέπει να έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά και πρέπει να εξασφαλίζει τη συναίνεση των εργαζομένων, παραδοχές που αποτελούν άλλωστε κοινό τόπο στα σύγχρονα συστήματα διοίκησης».

Παραδέχτηκε ότι «είναι αλήθεια πως οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την αξιολόγηση, καθώς, κατά τη διάρκεια της υπουργίας του Κυρ. Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε προσχηματικά προκειμένου να διενεργηθούν απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα η απειλητική παρουσία των περιοριστικών πολιτικών του Μνημονίου λειτουργεί ως διαρκής υπενθύμιση». Ωστόσο, «η ΑΔΕΔΥ, προσήλθε σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου, με σειρά αιτημάτων που στόχο είχαν τη βελτίωση του συστήματος αξιολόγησης. Παρά το θετικό κλίμα, η άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου να δεσμευτεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις, και ιδιαίτερα στην κατάργηση της τροπολογίας 24Α του Ν. 4369/16, με την οποία αποκλείονται από θέσεις προϊσταμένων όλοι όσοι συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, οδήγησε σε αδιέξοδο».

Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει κάποια διέξοδος στην αντιπαράθεση, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αποκλεισμός προϊστάμενων σε υπουργεία από το να διεκδικήσουν εκ νέου θέσεις ευθύνης, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ απαντά πως «η μοναδική διέξοδος είναι η δέσμευση του υπουργείου να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν το υφιστάμενο σύστημα και κυρίως θα καταργούν την επίμαχη τροπολογία.

Είναι ακατανόητη η εμμονή της ηγεσία του υπουργείου στην ύπαρξη της τροπολογίας, η οποία υπονομεύει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες καθώς τιμωρεί τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ με τη στέρηση της δυνατότητας ανάδειξης σε θέση ευθύνης. Ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς, μέσω των οποίων μπορεί να αμφισβητηθεί συνολικά το απεργιακό δικαίωμα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες εν γένει. Παράλληλα, υπονομεύει και την ίδια τη διαδικασία των κρίσεων, καθώς στερεί από το Δημόσιο άξια στελέχη, επειδή απλώς επέδειξαν τις συλλογικές και δημοκρατικές τους ευαισθησίες. Είναι ενδεικτικό ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, απορρίπτονται υποψήφιοι/ες που θα καταλάμβαναν τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη».

http://www.avgi.gr/article/10813/8913983/mazike-symmetoche-sten-elektronike-axiologese

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!