Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες αποφάσεων που αποδεικνύουν ότι ο βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης και των εντολοδόχων τους διοικήσεων στις ΥΠΕ και στις διοικήσεις Νοσοκομείων είναι η απαξίωση, η λεηλάτηση και η τελική διάλυση του ΕΣΥ.

Στη γενική εικόνα που η Πανδημία επιμένει, η έξαρση της γρίπης σοβεί, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης διαλύει το πολύπαθο και υποστελεχωμένο ΕΣΥ, οι Διοικήσεις συνεχίσουν ακάθεκτες τις καθαιρέσεις-διώξεις έμπειρων στελεχών για τη τακτοποίηση των «δικών» μας παιδιών.

Στο Νοσοκομείο, ο προσφάτως διορισμένος προσωρινός  Διοικητής του Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” -ΨΝΘ – Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επιχείρησε παραμονές Χριστουγέννων και τελικά υλοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς την καθαίρεση και την υποβάθμιση στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας τόσο του Νοσοκομείου “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” όσο και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αντί για ευχές, κάλαντα και καλές γιορτές ο Διοικητής, σχεδίασε και υλοποίησε την καθαίρεση, την υποβάθμιση, την μετακίνηση αλλά και τη συνδικαλιστική δίωξη στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας των δύο Νοσοκομείων,  προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση αυτών άτομα του δικού του κομματικού χώρου ή κομματικών χώρων μόνιμων δεκανικιών αντιλαϊκών αποφάσεων (Μνημονιακές συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και υπαλλήλων με καταφανώς λιγότερα προσόντα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε και χωρίς να έχουν προκύψει ανάγκες σε υπηρεσιακό επίπεδο όπως: να προκύπτει κενωμένη θέση( λόγω αποχώρησης), να υπάρχουν αναφορές ή καταγγελίες για υπηρεσιακή και επαγγελματική ανεπάρκεια που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αντίθετα, οι διωκόμενες έχουν άψογους υπηρεσιακούς φακέλους και άριστες αξιολογήσεις, έχοντας υπηρετήσει και σε Θέσεις Διοίκησης Νοσοκομείων.

Απορίας άξιο η αφωνία και η απουσία από κάθε κινητοποίηση και συμμετοχή στα  Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων των στελεχών της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, γεγονός που μας οδηγεί στην υπόθεση ότι οι εν λόγω καθαιρέσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά στελέχη των παρατάξεων της ΔΑΚΕ στο Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ στο Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” -ΨΝΘ – Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εξάλλου το αποτέλεσμα, είναι επιβεβαιωτικό της «κοινής δράσης» τους για το μοίρασμα των θέσεων.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά παράβαση της υπάρχουσας Νομοθεσίας που αφορά τις θέσεις ευθύνης και προστατεύει τη Συνδικαλιστική δράση, νόμους που μια χρηστή Διοίκηση Αρίστων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εφαρμόσει. Μάλιστα όταν ρητώς ο Νόμος απαγορεύει τη μετακίνηση εκλεγμένων Συνδικαλιστών εκτός του χώρου όπου έχουν εκλεγεί. Χαρακτηριστικές είναι σχετικές αποφάσεις-καταγγελίες  της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ που είναι πλέον σε γνώση της Διοίκησης και του Υπουργείου, που τους καλούν να πράξουν τα ΝΟΜΙΜΑ.

Κλείνοντας θέλουμε να αναγνωρίσουμε πως το φαινόμενο αυτό είναι διαχρονικό και υπάρχει διαχρονική ΕΥΘΥΝΗ όλων των κυβερνήσεων στο να μην υλοποιούν κρίσεις θέσεων ευθύνης, παρά την ύπαρξη πλαισίου, με αποτέλεσμα από την μια μεριά την «ομηρεία» των εργαζομένων και από την άλλη την παρανομία των εκάστοτε Κυβερνήσεων, που αδιαφορούν  για το «αίσθημα Δικαίου», αρκεί να ικανοποιήσουν το κομματικό ακροατήριο και να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια που οφείλουν σε όσους τους επέλεξαν.

Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΑΛΗΣΗ της παράνομης αυτής απόφασης και την επαναφορά στις θέσεις τους των υπαλλήλων που καθαιρέθηκαν. Τυχόν κάθε άλλη απόφαση της την καθιστά υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους και προφανώς και τη Δικαιοσύνη.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..