Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η Κυβέρνηση της Ν Δ, όχι μονο δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για την Ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Υγείας, αλλά χρησιμοποιεί και την Πανδημία για να βάλει » με δόξα και τιμή» τους Ιδιώτες μέσα στα Νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό δείγμα είναι αυτό που γίνεται τώρα στο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη πρώτη περίοδο, το Νοσοκομείο πλήρωσε σε Ιδιώτες το ποσό των 350.000€ σε Ιδιωτικό Εργαστήριο για δείγματα covid.

Παρά τις προτάσεις των υπηρεσιών και του Σωματείου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αντί να χρησιμοποιηθεί υπάρχον μηχάνημα που μπορεί να κάνει τα test,( γιατί άραγε δεν χρησιμοποιήθηκε και τη πρώτη περίοδο;)  με ανάλογα αντιδραστήρια, ή να προχωρήσει σε απόκτηση ιδιόκτητου μηχανήματος, τι αποφάσισε;

Προχώρησε σε Σύμβαση με Ιδιώτη, αγοράζοντας τα αντιδραστήρια και ο Ιδιώτης θα βάλει το Μηχάνημα.

Μάλιστα, το μηχάνημα θα συνοδεύεται και από εργαζόμενο Βιολόγο που θα παραχωρήσει ο Ιδιώτης.

Χρησιμοποιεί δε ως «τυράκι» στη Φάκα των Ιδιωτικοποιήσεων, τη χαμηλότερη τιμή που δίνει πλέον τα test ο Ιδιώτης, σε σχέση με τη προηγούμενη περίοδο.

Είναι προφανές, ότι η επιλογή της Διοίκησης του Παπανικολάου για την είσοδο του Ιδιώτη, για παρεχόμενη υπηρεσία που μπορούσε να καλυφθεί από υπάρχον Μηχάνημα, εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης της Ν Δ για την είσοδο Ιδιωτών στις Δημόσιες δομές και την επέκταση των ΣΔΙΤ.

Ήδη το Σωματείο έχει τοποθετηθεί και έχει αναδείξει με δηλώσεις την άντιθεση του στην απόφαση της Διοίκησης για την επιλογή της ανάθεσης στον Ιδιώτη, και την παρουσία του στο Νοσοκομείο.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να ακυρώσει τη συμφωνία με τον Ιδιώτη και να χρησιμοποιήσει το υπάρχον μηχάνημα του Νοσοκομείου για τα test.

Υ. Γ : Ας αναλογιστούμε τι party γίνεται εδώ και μήνες με το κόστος του test covid. Πόσα » χάρισε» το Κράτος σε Ιδιωτικά Εργαστήρια και Ομίλους όταν πλήρωνε το test από 60-75€ και οι πολίτες μέχρι 170€. Και τώρα ο Ιδιώτης (που βγάζει κέρδος..) να το χρεώνει 21€!!!.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!. Με υπεύθυνη Δήλωση για τις «Νόμιμες συναναστροφές!!!» θα χορηγούνται οι Άδειες στους Υγειονομικούς!!. ΕΛΕΟΣ!!!