Κυριακή, 9 Μάι 2021

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.

Τελικά, αυτοί οι «Άριστοι» Διοικητές της Κυβέρνησης, έχουν πάρει εργολαβία την ανασυγκρότηση του Κομματικού μηχανισμού  της Ν.Δ στο χώρο των Νοσοκομείων. Μάλιστα, υπάρχει και έντονος συναγωνισμός μεταξύ τους,  για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα το Κόμμα, τους Τοπικούς Βουλευτές και τη ΔΑΚΕ. Σε αυτή δε τη κατεύθυνση δεν έχουν πρόβλημα να καταπατήσουν τους Νόμους και τη Νομιμότητα, αρκεί να μείνουν ευχαριστημένοι όλοι οι Νεοδημοκράτες.

Ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα είναι και ο Διοικητής του Γ.Ν Κορίνθου. Ο οποίοςπέρα από «Άριστος» πρέπει είναι και καλός βουτηχτής, μια και βούτηξε βαθιά στην Επετηρίδα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για να ανασύρει τη Κομματική Υποψηφιότητα και να τη τοποθετήσει στη Θέση της Διευθύντριας. Και αυτό κατά παράβαση κάθε διάταξης Νόμου και του υπάρχοντος Θεσμικού πλαισίου.

Η Προηγούμενη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας , επιλέχθηκε Διοικήτρια σε όμορο Νοσοκομείο.  Εκ τούτου η Θέση έμεινε κενή. Τι προβλέπει ο Νόμος; Άρθρο 87 – Νόμος 3528/2007 – Αναπλήρωση προϊσταμένων. «Τον προϊστάμενο, που απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνει στα καθήκοντα του ο ανώτερος κατά βαθμό προϊστάμενος των υποκείμενων οργανικών μονάδων και επί ομοιοβάθμων ο προϊστάμενος που έχει ασκήσει περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένου. Το αρμόδιο για την τοποθέτηση προϊσταμένων όργανο μπορεί, τηρουμένου του προβαδίσματος των βαθμών, να ορίσει ως αναπληρωτή προϊσταμένου οργανικής μονάδας, που απουσιάζει ή κωλύεται, έναν από τους προϊσταμένους των υποκείμενων οργανικών μονάδων»

Μετά την αποχώρηση της Διευθύντριας, από το Ιανουάριο του 2020, ασκούσε καθήκοντα  Διευθύντριας η Προϊσταμένη 1ου Νοσηλευτικού Τομέα, η οποία είχε  επίσημη απόφαση αναπλήρωσης της Διευθύντριας, από την προηγούμενη Διοικήτρια λόγω ότι είχε ασκήσει  περισσότερα χρόνια καθήκοντα ( 8 χρόνια στην υποκείμενη Οργανική Μονάδα) και συνολικά 34 έτη και πρόσθετα προσόντα.  Η Απόφαση αυτή, ήταν σύμφωνη με το Νόμο. Η Υποδιευθύντρια  έβγαλε τα «κάστανα» με τον COVID-19  και συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Δεν ήταν όμως αυτή  που ήθελε ο Κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ και της ΔΑΚΕ. Και έπρεπε να αλλάξει. Και τότε είχαμε τη θεαματική βουτιά..

Με απόφασή του ο κ. Διοικητής, στις 26/6 καθαιρεί τη Προϊσταμένη Τομέα που ασκούσε ΝΟΜΙΜΑ την Αναπλήρωση και τοποθετεί μια Προϊσταμένη Τμήματος(!!) με σαφώς λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας (στους  Πίνακες προϋπηρεσίας και πλεονάζον χρόνου βρίσκεται μεταξύ 21ης και 19ης Θέσης!!)   κατά παράβαση κάθε Νόμου, με ΜΟΝΟ κριτήριο ότι ήταν η επίσημη Πρόταση της Ν.Δ και της ΔΑΚΕ. Με τη Πράξη αυτή, ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ:

Πρώτον, διότι δεν εφαρμόζεται η προβλεπόμενη ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία της Αναπλήρωσης, σύμφωνα με τις οικίες Διατάξεις. Δεύτερον, κυρίαρχο κριτήριο, στη διαδικασία της Αναπλήρωσης είναι η αρχαιότητα και η άσκηση χρόνου καθηκόντων, το οποίο παραβιάζεται σαφώς από την Απόφαση να ορίσει ένα Προϊστάμενο, μια και στο επίπεδο του Τμήματος διατηρούνται οι άνωθεν προϋποθέσεις. Εκ τούτου, η Απόφαση του κ. Διοικητή είναι παράνομη και καταχρηστική  και πρέπει να ανακληθεί.

Ο κ. Διοικητής, εκ της Θέσεως, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εφαρμόζει τις κείμενες Διατάξεις του Νόμου και δεν μπορεί να «αυθαιρετεί» και να παρανομεί  για να ικανοποιήσει το κομματικό ακροατήριο.

Καλούμε τον κ. Διοικητή ΑΜΕΣΑ να ανακαλέσει και να «διορθώσει» την Απόφαση Τοποθέτησης Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Νόμου.

Τέλος, σε όσους αναζητούν «σωσίβιο» στις κείμενες Οργανικές διατυπώσεις, ας τους υπενθυμίσουμε ότι έχουν ψηφιστεί Νόμοι, τελευταίος ο Ν 4600 Άρθρο 124, (πριν ο 2071 και ο 4272)  που δίνουν ΟΛΕΣ τις απαντήσεις που χρειάζονται, όσο αφορά το Θέμα της Αναπλήρωσης και της Αντικατάστασης  σχετικών Οργανικών Διατάξεων.

Υ.Γ : Είναι και προκλητικός ο κ. Διοικητής όταν δηλώνει στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση του  ότι: «με γνώμονα την τήρηση της αρχής της νομιμότητας και την διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας..». Ας είναι πιο προσεκτικός και να μην μπερδεύει  τη Κομματική τακτοποίηση  με την υποχρεωτική  εφαρμογή του Νόμου.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Αγώνας Διαρκείας για ένα Ισχυρό Δημόσιο-Δωρεάν Σύστημα Υγείας. ΟΧΙ στον Εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Ένα χρόνο μετά τα «χειροκροτήματα» τις «υποσχέσεις» και το Έκτακτο Επίδομα, ήρθαν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ οι Διώξεις και ο Εμπαιγμός. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κυβέρνησης Ν.Δ και κ. Μητσοτάκη…

Ερώτηση Βουλευτών του Σύριζα για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στα ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ( “Δαφνί” και “Δρομοκαϊτειο”) προς τον Υπουργό Υγείας

7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία. Δεν Σιωπούμε: Αναδεικνύουμε τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Κυβέρνησης. Διεκδικούμε: ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – Και το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ καλά κρατεί του Γιώργου Ζαΐρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Κυβέρνησης-Υπουργείου, εάν μετατραπεί το Θριάσιο σε Νοσοκομείο ΜΟΝΟ covid Περιστατικών. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;