Σάββατο, 6 Μάρ 2021

Γ.Ν Αμαλιάδας: Μετακινούν «εν μια νυχτί» 22 εργαζόμενους και γιατρούς!! Υπονομεύουν τη λειτουργία και το ΜΕΛΛΟΝ του Νοσοκομείου. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Τελικά, παρά τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις  της Κυβέρνησης, του Υπουργού κ. Κικίλια και του ίδιου του κ Μητσοτάκη για τη «Θωράκιση»  του ΕΣΥ, τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα και ο ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία δοκιμάζουν  τα «όρια» τους,  αποδεικνύεται ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός» και οι μέχρι  τώρα διαβεβαιώσεις, περί ενίσχυσης με το αναγκαίο προσωπικό,  αποδεικνύονται «κενού περιεχομένου».

Με μια απόφαση του «εν μια νυχτί» ο κ. Διοικητής του Γ.Ν Πύργου μετακινεί 22 εργαζόμενους και τους Παθολόγους, από την Αμαλιάδα στο Πύργο, καταργώντας το Παθολογικό Τομέα!! Και τις Εφημερίες που έκαναν. Πέρα από το ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι Νόμιμη ( ανήκει στις αρμοδιότητες της ΥΠΕ..) η αιτιολογία που επικαλείται, είναι «έωλη» και προφανώς προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς για το μέλλον του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Η μετακίνηση γίνεται για να αναπτυχθεί Κλινική covid στο Νοσοκομείο Πύργου 14 κλινών, και κλίνες ΜΕΘ(;) δυναμικότητας 7 κλινών. Τώρα πως μπορείς να στελεχώσεις μια ΜΕΘ με Επικουρικό και ΟΑΕΔ και 6 Μόνιμους χωρίς καμία εμπειρία!!, είναι κάτι που οφείλουν να μας εξηγήσουν οι Διοικούντες. Αλλά εάν  από τις εξελίξεις προκύπτει η πραγματική ανάγκη για ανάπτυξη επιπλέον κλινών covid, τα άμεσα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Αφού προκύπτει η ανάγκη για επιπλέον κλίνες, γιατί δεν γίνονται νέες προσλήψεις προσωπικού από τις λίστες που υπάρχουν; Και γιατί δεν έγιναν τους προηγούμενους μήνες, ώστε να έχουν ήδη εκπαιδευθεί και να είναι έτοιμοι;

Και εάν πράγματι, όπως ομολογούν όλοι, είναι ανάγκη για επιπλέον κλίνες covid και ΜΕΘ, γιατί αυτές δεν αναπτύσσονται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο μπορεί και να τις υποστηρίξει εργαστηριακά, διασφαλίζοντας και τη λειτουργία του Νοσοκομείου;

Η μη νόμιμη απόφαση της Διοίκησης δεν δίνει απαντήσεις στα δύο καίρια αυτά ερωτήματα. Αλλά, με την επιλογή για την μετακίνηση 22 εργαζομένων (11 Επικουρικών, 5 ΟΑΕΔ και 6 Μονίμων) και των Παθολόγων ουσιαστικά προδιαγράφει δυσοίωνες μάλλον εξελίξεις για το μέλλον του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Μάλιστα, ο σχεδιασμός για ανάπτυξη των κλινών covid, στο Νοσοκομείο του Πύργου και η Πολιτική Απόφαση Υπουργείου και 6ης ΥΠΕ και να μην επιλεγεί το σενάριο της ανάπτυξης στην Αμαλιάδα, στέλνει «ηχηρό» μήνυμα υλοποίησης σχεδίων υποβάθμισης του Γ.Ν Αμαλιάδας. Ενώ και η εισήγηση για εκ περιτροπής λειτουργία των Κέντρων Υγείας, αποκαλύπτει ότι Υπουργείο και 6η ΥΠΕ έχουν σχέδια προς «υλοποίηση» που σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το Γ.Ν Αμαλιάδας.

Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Αμαλιάδας, αλλά και οι πολίτες του Νομού,  πρέπει Αγωνιστικά να αποτρέψουν τις Αποφάσεις Υπουργείο 6ης ΥΠΕ-Διοίκησης για την υπονόμευση του ρόλου και του έργου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, να διεκδικήσουν ενίσχυση ΟΛΩΝ των Δημόσιων Δομών Υγείας με ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις και την ύπαρξη ενός σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει την δίκαια και ισότιμη ανάπτυξη των Νοσοκομείων του Νομού.

Η διαχείριση της πανδημίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για να επιβληθούν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο νομός μας είναι, έστω και την ύστατη ώρα, η αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όχι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε βέβαια αυταρχικές ενέργειες και σπασμωδικές κινήσεις «ράβε ξήλωνε» που υπονομεύουν την εύρυθμη  λειτουργία των Νοσοκομείων του Νομού.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απίστευτο!! Στο Γ.Ν Κορίνθου, τα test για τα Αντισώματα για τους Εργαζόμενους, δεν τα χορηγεί η Διοίκηση, αλλά ο Υπουργός- Βουλευτής της Ν.Δ με τη ευγενή χορηγία του Ιατρικού Κέντρου!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/2/2021 – ΑΡΜΑ

Οσμή Σκανδάλου στο ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΒΑΕ: Από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού στην «ένταξη» bonusκάποιων(;) μέσω διαρροών από τα Νέα του «Πρωθυπουργού» κ. Μαρινάκη. Και ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

«Σιγά μη κλάψω, σιγά μη ΦΟΒΗΘΩ…»

Οι Υγειονομικοί στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Κινητοποιήσεις.

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στην Υγεία: Οι «ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ» του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ των Αριθμών. Ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ….

Εμβολιαστικά Κέντρα με εθελοντές(!!) με Αναστολή Λειτουργίας Κ. Υ και Ασθενοφόρα χωρίς πόρτες και Πινακίδες(!!). Το Επιτελικό-Κομματικό Κράτος και οι «Άριστοι» της Ν.Δ μεγαλουργούν…