Τετάρτη, 17 Αύγ 2022

Έξω από την Υγεία οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. ΆΜΕΣΗ καταδίκη και πρωτοβουλίες για ΟΡΙΣΤΙΚΗ απομάκρυνση τους από τα Σωματεία.

Προκαλεί  αποτροπιασμό και πρόκληση στη Δημοκρατία και στο Συνδικαλιστικό Κίνημα τα όσα συνέβησαν στη Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ,την Παρασκευή 1/10.

Υπό τους ήχους ναζιστικών ύμνων(!!)  επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ακροδεξιοί αντιεμβολιαστές που δηλώνουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών, η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα με καθαρά εθνικιστικά χαρακτηριστικά.

Η συγκέντρωση των ακροδεξιών έλαβε χώρα έξω από τα γραφεία των διοικήσεων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια εβδομάδα με τις εγκληματικές και βίαιες επιθέσεις φασιστών και νεοναζί κατά φοιτητών και φοιτητριών στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και του Ευόσμου.

Είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό οι νοσταλγοί των ναζί να έχουν το θράσος να παίζουν μέρα-μεσημέρι τα εμβατήρια του Χίτλερ και των συνεργατών του. Δείτε χαρακτηριστικά το βίντεοπου καταγράφει την ανατριχιαστική υπόκρουση ναζιστικών εμβατηρίων.

https://youtu.be/sxQnUjzR0vw?t=8

Καλούμε τα Σωματεία των Εργαζομένων στην Υγεία στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα  να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση και όσους συμμετείχαν, να βάλουν τέλος στην ανοχή, παίρνοντας πρωτοβουλίες για το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ξερίζωμα των ακροδεξιών και των φασιστών από τους χώρους των Νοσοκομείων.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να καταδικάσει τα γεγονότα και να σταματήσει να τους ανέχεται για ψηφοθηρικούς λόγους. Να πάρει πρωτοβουλία και μέτρα, για να μην εμφανιστούν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στις δράσεις της ΠΟΕΔΗΝ οι ακροδεξιοί θύλακες που δρουν στο χώρο της Υγείας.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ και τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ