Παρασκευή, 1 Ιούλ 2022

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και έγινε Νόμος του Κράτους η χορήγηση και οι προϋποθέσεις για το Επίδομα για Συνταξιούχους και Ειδικές Κατηγορίες, όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η χορήγηση του Επιδόματος για τους Υγειονομικούς, μισός Μισθός, όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, με σχετικές δηλώσεις, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκυλακάκης δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά για τον αριθμό των Δικαιούχων σε σχέση με τον αριθμό που ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός, προκαλώντας πλήθος διαμαρτυριών από τους Υγειονομικούς.

Και ενώ το πρωί της Παρασκευής 3/12 ο κ. Σκυλακάκης δεν “γνώριζε” πότε θα δοθεί το Επίδομα ( γίνεται αγώνας για πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεν έχουμε ημερομηνίες…) και το ποιοι θα το πάρουν θα το καθορίσει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις στην ΕΡΤ1, το μεσημέρι μετά από επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με το Διευθυντή του Γραφείου του κ. Πλεύρη, κ. Κοντός ενημερωθήκαμε ότι: “ το Επίδομα θα ψηφιστεί τη Δευτέρα 6/12 ( προφανώς με κατάθεση σχετικής τροπολογίας) και θα αφορά ΌΛΟΥΣ” . Και προφανώς, όπως φαίνεται θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Παρά τη σχετική ενημέρωση, θα φανεί η αξιοπιστία της Κυβέρνησης την Δευτέρα 6/12, δεν υπάρχει καμία απόφαση για το εάν το Επίδομα θα είναι Αφορολόγητο- Ακατάσχετο, όπως έγινε με το Επίδομα των Συνταξιούχων- Ειδικών Κατηγοριών.

Όταν μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το σχετικό Επίδομα που δόθηκε το Πάσχα του 2020, στην αρχή της Πανδημίας, με τη φορολόγηση μειώθηκε σημαντικά, ενώ αύξησε τις κλίμακες με αποτέλεσμα χιλιάδες Υγειονομικοί να τεθούν εκτός άλλων Επιδομάτων (Πετρελαίου, παιδιών κ. α) χάνοντας πάνω από το 50% του Επιδόματος..

Καλούμε τη Κυβέρνηση στη σχετική τροπολογία που θα καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή να περιλαμβάνεται παράγραφος που θα προβλέπει το Επίδομα Αφορολόγητο- Ακατάσχετο. Εάν θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ η Κυβέρνηση να ενισχύσει τους χιλιάδες Υγειονομικούς των 600-800€ και δεν τους τα πάρει πίσω τα μισά, όπως έγινε με τα Αναδρομικά των Συνταξιούχων.

Εάν δεν το πράξει η Κυβέρνηση, οφείλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΎΡΙΖΑ και τα άλλα Κόμματα το Δημοκρατικού τόξου να το διεκδικήσουν και να το επιβάλλουν. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν για τους “ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες”.

Υ. Γ : Σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει και οι Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, με σχετικές ανακοινώσει και υπομνήματα στα αρμόδια Υπουργεία.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).