Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και έγινε Νόμος του Κράτους η χορήγηση και οι προϋποθέσεις για το Επίδομα για Συνταξιούχους και Ειδικές Κατηγορίες, όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η χορήγηση του Επιδόματος για τους Υγειονομικούς, μισός Μισθός, όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, με σχετικές δηλώσεις, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκυλακάκης δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά για τον αριθμό των Δικαιούχων σε σχέση με τον αριθμό που ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός, προκαλώντας πλήθος διαμαρτυριών από τους Υγειονομικούς.

Και ενώ το πρωί της Παρασκευής 3/12 ο κ. Σκυλακάκης δεν “γνώριζε” πότε θα δοθεί το Επίδομα ( γίνεται αγώνας για πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεν έχουμε ημερομηνίες…) και το ποιοι θα το πάρουν θα το καθορίσει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις στην ΕΡΤ1, το μεσημέρι μετά από επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με το Διευθυντή του Γραφείου του κ. Πλεύρη, κ. Κοντός ενημερωθήκαμε ότι: “ το Επίδομα θα ψηφιστεί τη Δευτέρα 6/12 ( προφανώς με κατάθεση σχετικής τροπολογίας) και θα αφορά ΌΛΟΥΣ” . Και προφανώς, όπως φαίνεται θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Παρά τη σχετική ενημέρωση, θα φανεί η αξιοπιστία της Κυβέρνησης την Δευτέρα 6/12, δεν υπάρχει καμία απόφαση για το εάν το Επίδομα θα είναι Αφορολόγητο- Ακατάσχετο, όπως έγινε με το Επίδομα των Συνταξιούχων- Ειδικών Κατηγοριών.

Όταν μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το σχετικό Επίδομα που δόθηκε το Πάσχα του 2020, στην αρχή της Πανδημίας, με τη φορολόγηση μειώθηκε σημαντικά, ενώ αύξησε τις κλίμακες με αποτέλεσμα χιλιάδες Υγειονομικοί να τεθούν εκτός άλλων Επιδομάτων (Πετρελαίου, παιδιών κ. α) χάνοντας πάνω από το 50% του Επιδόματος..

Καλούμε τη Κυβέρνηση στη σχετική τροπολογία που θα καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή να περιλαμβάνεται παράγραφος που θα προβλέπει το Επίδομα Αφορολόγητο- Ακατάσχετο. Εάν θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ η Κυβέρνηση να ενισχύσει τους χιλιάδες Υγειονομικούς των 600-800€ και δεν τους τα πάρει πίσω τα μισά, όπως έγινε με τα Αναδρομικά των Συνταξιούχων.

Εάν δεν το πράξει η Κυβέρνηση, οφείλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΎΡΙΖΑ και τα άλλα Κόμματα το Δημοκρατικού τόξου να το διεκδικήσουν και να το επιβάλλουν. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν για τους “ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες”.

Υ. Γ : Σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει και οι Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, με σχετικές ανακοινώσει και υπομνήματα στα αρμόδια Υπουργεία.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;