Παρασκευή, 19 Απρ 2019

Ενίσχυση 30 Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από τη Περιφέρεια Αττικής αξίας 40,6 εκατομμυρίων

Μια σημαντική ενίσχυση εξοπλισμού και μηχανημάτων σε Δημόσια Νοσοκομεία προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, αξίας 40.600.000€ . Ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι αποφάσεις των αρμόδιων Επιτροπών για τη αγορά και διάθεση του εξοπλισμού στα Νοσοκομεία.

Για το Θριάσιο προβλέπονται:

8 Αναισθησιολογικά μηχανήματα ΠΛΗΡΗ, αξίας 320.000€ . (Μαζί με τα 3 Καινούργια που ήδη έχουν έρθει, το σύνολο θα γίνει 11 Μηχανήματα).

Ψηφιακό Ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα, αξίας 300.000ε. ( Μαζί με το 1 που είναι σε εξέλιξη από τη Διοίκηση με ιδία χρήματα)

Ψηφιακό Αγγειογραφικό συγκρότητα, αξίας 600.000€. Με το μηχάνημα αυτό αναβαθμίζονται σημαντικά οι επεμβατικές δυνατότητες του Νοσοκομείου.

Πλήρης ψηφιακός ενδοσκοπικός πύργος, συνοδευόμενος από δύο (2) δακτυλοσκόπια και ένα (1) γαστροσκόπιο, αξίας 100.000€.

Πλήρης πύργος λαπαροσκοπικής χειρουργικής, αξίας 80.000€.

5 Μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, αξίας 75.000€.( Μαζί με τα 3 Καινούργια που έχουν ήδη έρθει, αυξάνουν σημαντικά τις δυνατότητες για παροχή υπηρεσιών σε περισσότερους ασθενεις )

Συνολικά, η ενίσχυση ανέρχεται σε 1.475.000€, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες του Νοσοκομείου και των παρεχόμενων Υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αυτή η ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας από τη Περιφέρεια, ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, δείχνει και το «πολιτικό αποτύπωμα» που θέλει να αναδείξει και να χαρακτηρίζει τις προτεραιότητες της, ενισχύοντας ένα Τομέα, παράλληλα  με τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την σταθεροποίση και ανάπτυξη,  αυτόν της Δημόσιας Περίθαλψης, που οι Μνημονιακές Πολιτικές των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ συρρίκνωσαν, απαξίωσαν και οδήγησαν 3.000.000 πολίτες ανασφάλιστους να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Αυτές οι διακριτές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, είναι που αποδομούν τις κραυγές « όλοι το ίδιο είναι…» και καθιστούν εμφανείς –όσο ποτέ άλλοτε- τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές των πολιτικών αφηγημάτων του σήμερα, μεταξύ Προοδευτικής και Συντηρητικής Διακυβέρνησης.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σκάνδαλα στην Υγεία, διώξεις της Δικαιοσύνης για κακουργήματα, και η λαλίστατη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ «το αμίλητο νερό». Γιατί άραγε…(;)

Ρυθμίσεις στη Βουλή θεμάτων της Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η αλήθεια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου και τα ψέματα του ΠΑΜΕ. Μέρος τρίτο…»

Ανακοίνωση της παράταξης Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Το παρεάκι του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, αποφάσισε τοπική κινητοποίηση στην Ελευσίνα για να στηρίξει τη Δημοτική και Περιφερειακή Παράταξη του ΚΚΕ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Εκδόθηκε η Προκήρυξη 2Κ/2019 των 1116 Θέσεων, που αφορά το Επικουρικό Προσωπικό»

Βρέθηκε η πόρτα του Υπουργείου ΣΤΟΠ. Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 28/3 στο Υπουργείο Εργασίας.

Δελτίο Τύπου απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΉΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η πλειοψηφία του Σωματείου πετάει τη μπάλα στην εξέδρα…»

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.