Κυριακή, 4 Ιούν 2023

Ένα χρόνο μετά τα «χειροκροτήματα» τις «υποσχέσεις» και το Έκτακτο Επίδομα, ήρθαν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ οι Διώξεις και ο Εμπαιγμός. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κυβέρνησης Ν.Δ και κ. Μητσοτάκη…

Πριν ένα χρόνο, με την Πανδημία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, οι  Υγειονομικοί  έγιναν ξαφνικά τα πρόσωπα της ημέρας.  Ήταν τότε που η υπέρκομψη κ. Μαρέβα, ζητούσε από τους Πολίτες να βγουν στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουν τους Ήρωες.  Ήταν τότε που ο κ. Μητσοτάκης στα διαγγέλματα, μίλαγε με συγκίνηση «για τους ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» και σαν ένδειξη αναγνώρισης και «ανταμοιβής» μας έδινε και Έκτακτο Επίδομα (μισό Μισθό). Ήταν τότε που οι «Υποσχέσεις» δίνονταν απλόχερα με το Κυβερνητικό Τύπο να θριαμβολογεί. Ένταξη στα ΒΑΕ, μέχρι τέλους του 2020,1000 Νέες Θέσεις Νοσηλευτών και 500 Γιατρών για ΜΕΘ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ για Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Προσλήψεις, τέλος οι Ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ. Και με τη Πανδημία covid να έχει 120 κρούσματα την ημέρα και στις ΜΕΘ να νοσηλεύονται 101 Ασθενείς..

Και πέρασαν μέρες και μήνες, με τη Κυβέρνηση και το κ. Μητσοτάκη να αυτοθαυμάζονται στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης,  ότι τα πήγαν άψογα με τη Πανδημία, ξεχάστηκαν γρήγορα οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις για τη θωράκιση του ΕΣΥ. Και όταν η Πανδημία covid, άρχισε να τραβά την ανηφόρα, από το φθινόπωρο, με τις δραματικές εξελίξεις στη  Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και τα κρούσματα και οι Διασωληνωμένοι να αυξάνονται δραματικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα, φτάνοντας στα 3000- 4300 κρούσματα την ημέρα και στους  730- 780 Διασωληνωμένους, η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδειξαν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τους ΠΡΟΣΩΠΟ και την «εκτίμηση» που τρέφουν για το ΕΣΥ και τους Υγειονομικούς.

Απολύσεις Εργαζομένων (Άγιος Σάββας, Σαντορίνη…) Διώξεις Εργαζομένων και Συνδικαλιστών γιατί λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κιλκίς, ΑΧΕΠΑ…) εκατοντάδες Καθαιρέσεις Στελεχών για την τακτοποίηση  των «δικών» μας παιδιών, καμία δική της Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό μετά από 20 μήνες ( ότι τρέχει ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ…) μείωση των Προϋπολογισμών -20%, απίστευτο party με τις Προμήθειες. Και ξεχάστηκαν και οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για προσλήψεις «τι να τους κάνουμε τους επιπλέον γιατρούς όταν λήξει η Πανδημία…». Και ξεχαστήκαν γρήγορα οι υποσχέσεις για Ένταξη στα ΒΑΕ, γιατί « η Πανδημία είναι πρόσκαιρη και υπάρχει και Δημοσιονομική δυσκολία…» σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό. Και φτάσαμε και στο Πάσχα, χωρίς ΚΟΥΒΕΝΤΑ για Έκτακτο Επίδομα, παρά τις διαρροές και τις αναγκαίες συμβουλές των Κυβερνητικών ΜΜΕ.

Και δε φτάνουν μόνο τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις που αποκαλύπτουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι και το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ σχέδιο που εφαρμόζεται μεθοδικά, με την μετατροπή Νοσοκομείων ΜΟΝΟ σε covid, με τις υπόλοιπες παθήσεις να εξορίζονται από το ΕΣΥ και να βρίσκουν «θαλπωρή» στον Ιδιωτικό Τομέα. Ένα Ιδιωτικό Τομέα που με τις «ευλογίες» της Κυβέρνησης μένει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και πρακτικά εκτός covid, συνεχίζοντας εν μέσω Πανδημίας να κερδοσκοπεί απροκάλυπτα με τις πλάτες της Κυβέρνησης με 2πλάσια Νοσήλια και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων.

Απέναντι στο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ σχέδιο της Κυβέρνησης  για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, που υπονομεύει ανοιχτά το μέλλον των Δημόσιων Νοσοκομείων και αποτελεί το πρώτο κομμάτι του πάζλ στη εφαρμογή των Κυβερνητικών Επιλογών  της Ν.Δ για την Δημόσια Υγεία, οφείλουν οι Εργαζόμενοι και τα Σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες και να οργανώσουν πολύμορφες δράσεις, με στόχο την αποτροπή και την ακύρωση τους. Σε αυτή τη κατεύθυνση ήδη ήταν σχετικά ενθαρρυντικά τα  μηνύματα από τις κινητοποιήσεις τις  7 Απρίλη σε πολλά Νοσοκομεία, με στόχο τη Κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων μέχρι την Απεργία στις 22 Απρίλη.

Καλούμε ΌΛΟΥΣ τους Εργαζόμενους στην Υγεία μαζί με τα Σωματεία και τα Συνδικάτα, να κλιμακώσουν τον Αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ , διεκδικώντας ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Υ.Γ : Σύμφωνα με τα Επίσημα Στοιχεία, το 2020 υπήρξε μια αύξηση των θανάτων κατά 10.000 περίπου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εάν οι 5.000 ήταν covid, οι υπόλοιποι  5.000 αφορούν ασθενείς άλλων παθήσεων, που  πιθανόν χάθηκαν λόγω μη προσβασιμότητας, παραμέλησης, φόβου  ή δυνατότητας αντιμετώπισης από ένα ΕΣΥ που τελούσε και τελεί και σήμερα σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Για αυτούς, θα αναζητηθούν άραγε ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ (που σίγουρα υπάρχουν…)  της Κυβέρνησης της Ν.Δ, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη Πανδημία; Για να δούμε…

Υ.Γ : Όποιος πιστεύει ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης, λόγω της Πανδημίας, δεν θα συνεχίσουν  το έργο που άφησαν στη μέση το 2014 ( και ένα μεγάλο μέρος ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ..) και περιγράφουν αναλυτικά στις Προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή το 2019, Ιδιωτικοποιήσεις ΣΔΙΤ, είναι βαθιά νυχτωμένος και καλό είναι να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα. Ας το καταλάβουν ΟΛΟΙ, ιδιαίτερα το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το ότι το 78% των Πολιτών δεν είναι ευχαριστημένο από την  Αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και στην Υγεία,  είναι ηχηρή  ΚΑΜΠΑΝΑ!!. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Ας ελπίσουμε ότι το μήνυμα ελήφθει…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..